torsdag 28 oktober 2010

ett tips: ät chips

Jag är verkligen ingen expert på sömn. Men så här gör vi för att råda bot på sömnbristen (annat än att sova då, för det är ju egentligen det bästa botemedlet såklart).

1. Mat - ät massor! Mat och fika har en tendens att göra så man känner sig lite mer vid liv. Missa för tusan inte en måltid, det kan få hemska konsekvenser. Trött+hungrig=Pisshumör. Mat i frysen är ett måste.

Kaffe är också riktigt bra, och har nog en psykisk aspekt också, ibland känner man sig piggare sekunden efter en kopp livselixir.

2. Ut och rulla med vagnen - frisk luft kan vara den käftsmäll man behöver för att vakna till ibland.

3. People. Prata med folk. Träffa vänner. Prata i telefon. Gnäll lite. Ta hjälp av en vän eller släkting och för att få en stunds lugn och ro, om ni har någon vänlig själ i närheten. Det är en energikick att ta en fikadejt med sin partner och bara stirra apatiskt på varandra, eller titta på gulliga bilder på lillen på mobilen och sakna honom trots att man varit borta en kvart.

4. Vardagslyx - ta ett bad, baka, måla naglarna, kolla på en film eller läsa i en bok, eller kanske till och med köpa sig något fint! Shopping botar helt uppenbarligen det mesta, från trötthet till hjärtesorg.

5. Framför allt - ge varandra energi. Det är lätt att börja gnabbas och tjafsa när man är trött. Men detta stjälper bara, och tar energi. Peppa varandra, pussas och kramas. Och låt varandra få en välbehövlig paus, för att ta ett bad, en tupplur, en promenad eller vad fanken som helst.

Tror att träning gör att mammor och pappor blir pigga mörtar och glada laxar, men detta råd är fortfarande i teststadiet. Sprang i våras, och tyckte att det hjälpte massor. Man blev piggare och orkade mer.

Har ni fler råd? Vi tackar och tager emot med glädje. Sömntips likaså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar