måndag 20 december 2010

do not let it snow anymore



Nu räcker det med snö. Tack så mycket. Snöstormen Siw (som nu mer liknar ett vanligt hederligt snöfall, men jag döper henne för det blir mer effektfullt) håller sitt järngrepp runt oss. Detta innebär bara att vi stannar inomhus idag igen. Funderar eventuellt på att hämta posten, får se, det är väldigt kallt till råga på allt. Intresseklubben kan sluta anteckna.

Det kan inte bara vara jag som snart kräks på ordet mys? FB-statusar, blogginlägg och reklam. Javisst, det är mysigt med tänd brasa, raggsockar, en skål chips i soffan eller vad fanken som. Det blir lite väl mysigt ibland. Fredagsmys och lördagsmys. Det är inte konceptet mys jag är less på, no siree, bring it on såhär i juletider.

Det känns bara som att alla ska ha det så jädrans mysigt hela tiden, fast de i själva verket äter falukorv med snabbmackisar och ketchup, och ungen envisas med att kasta mat på golvet under hela måltiden som man sen får kravla runt på golvet och torka upp med hushållspapper. Sedan skriver de på Fejsbok att de äter middag i skenet av dyra doftljus, lagar ekologisk slow-food och barnen, i Acne-outfits, sitter som ljus och sjunger 'Stilla Natt' måltiden igenom.

Det är inte dåligt att ha det omysigt ibland heller. Det är faktiskt toppen.







3 kommentarer:

  1. Gaaah. Jag håller helt och hållet med om att det är rätt irriterande att läsa om hur mysigt alla ska ha det. Allt är tydligen supermysigt hela tiden och sen ska folk kommentera något i stil med "myyyyyys". Det känns av rätt omysigt att alla ska vara so O.T.T mysiga hela tiden. Klart att man kan tycka att något är mysigt men inte allt, hela tiden, varje dag, jämt. Det är ju ändå en viss typ av personligheter som är så där övermysiga.

    Fasen vad det här fick mig att sakna dig ännu mer än vanligt!

    SvaraRadera
  2. Hörru du.... det börjar bli en lite bitterton i denna blogg. Tänk bara hur mysigt ni kommer få det över jul. hur mysigt det är att ni har ett eget hus, med en underbar familj och en mysig A. Mys är så enkelt och mysigt ;)
    Aja vi tänker i alla fall ha det supermys under jul och annandagen kommer bli den mysigaste. Vi kan väl äta korv o pasta då och bara mysa....

    SvaraRadera
  3. Du menar kanske lite omysig ton;) So be it.

    Men det blir inte mysigare för att man utbrister 'myyyys' i tid och otid, tycker jag. Visst är sakerna och ting mysiga, men det är känns överdrivet. Ta vårt hus t.ex. jättemysigt! Men också lite rörigt, kallt och jobbigt att skotta uppfarten. Inte för att det gör något, men speciellt mysigt är det inte. Det är ok. Samma sak med småbarn, supermysiga att pussa på och gosa med, fett omysigt när de är vakna hela natten och karatesparkas.

    Men jag myser gärna i jul, tänker bara inte prata om det;)

    SvaraRadera