onsdag 14 juli 2010

vackra vyer och en pyttestad






Nu är vi hemkomna från vår blixtvisit till vår nya hemstad, och vi fick napp! Vi har skrivit kontrakt på en hyreslägenhet, men mer om det sen.

Första intrycket? Vackert med havet, men staden kändes liten. Vi hann med att äta en mysig middag på Hamnkrogen och gå en runda på stan, mellan lägenhetsvisningarna. Fem hela lägenheter, alla treor, hann vi med. Kort summering:

1. Låg centralt, helt ok. Rätt identitetslös. För liten hiss för barnvagn. Litet fult badrum, men i övrigt ljust och luftigt.
2. En alkiskvart. Lite utanför stan. Det första vi såg när vi klev in var en halvfull vodkaflaska (det fanns många fler i lägenheten) och en ölburk på hatthyllan. De luktade apa. Köket var grönt och sunkigt. Det låg madrasser utslängda på golven. Den gick fet-bort. Verkligen.
3. En lägenhet i Östanbäcken, ett område nära stan där husen är gamla och brokiga, olika färger och höjder, med innergårdar. Vi bodde på B&B här. Mycket charm i lägenheten, två gamla kakelugnar och fina fönster. Fräscht nytt badrum - med klinkers (alla andra hade plastmatta och våtrumstapet). Men väggarna var lite trista, slitna tapeter och plastgolv. På andra våningen, utan hiss.
4.En lägenhet blott 10 m från K's jobb. Tråkig. Han som bodde där tyckte att vi inte skulle välja den för det bodde mysko människor i huset. Kändes lite väl nära jobbet. Skumt på något vis att stirra på sin arbetsplats från köksfönstret. Jag skulle känna mig som en stalker om jag kikade ut och såg K.
5.Vettigaste alternativet - två badrum, fina golv, nytapetserat, hiss, walk-in closet (!) och billig hyra. Inget badkar, och mitt i stan.

Vilken valde vi då? Vi valde med hjärtat, och ni ska få se vad jag blev alldeles betuttad i. Något alldeles speciellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar