lördag 31 juli 2010

den oerhörda mattheten

Denna fåtölj - Stockholm - från Ikea skulle vara ofantligt tjusig på en lägenhetsvisning, och sen hemma hos moi i H-sand...

Det finns inget som gör en så totalt helslut i kropp och själ som en runda på Ikea. Man känner bara tomhet och pankhet efteråt. Man lägger några enstaka fynd i den där sabla gula kassen; lite doftljus, en handduk, ny badrumsmatta för några tior, och på något vänster vis hamnar notan på åtskilliga hundralappar fler än tänkt. Men vad gör väl det. Ikea rockar.

Vi köpte några småsaker för att styla vår lägenhet inför fotograferingen och visningen. Det kom hit en virrig inredningsdam för ett par veckor sedan, som ville ställa in fejkmöbler (alltså riktiga möbler, bara inte våra) i ett par veckor för just dessa tillfällen. Blygsamma 18 000 pix (!) skulle hon ha för det kalaset. Mucho dinero tänkte lilla-familjen-goes-Norrland-familjen. Så istället vi tänker att vi lämnar några få möbler (som vi hämtar sen), köper några till och inreder lite tjuslo efter egen förmåga, och får ju då behålla möblerna vi köper. Vi ska låna sängar av svärmor och svärfar ett par veckor, så även sovrummet ser inrett och bebott ut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar