söndag 23 januari 2011

bananas

Lillen älskar bananer (danan, säger han och pekar bestämt mot fruktkorgen som vi gömt högt upp). Banan är ju då ett samlingsnamn för frukt, och betyder troligtvis satsumas eller banan. Pluppen gillar dem till den graden att mamma M och pappa K har börjat bokstavera fruktens namn för att inte en akut abstinens ska drabba stackars lillplupp.

-Du, älskling, köper du b-a-n-a-n-e-r på affären, säger ropade jag kryptiskt till pappa K idag. Ska försöka stävja mitt märkliga beteende på jobbet imorgon vid fruktkorgen och inte bokstavera fruktnamn högt, så att jag verkar lite normal.




2 kommentarer:

  1. Ja, det där känner man ju igen! Vi har andra ord på grejer, t ex nappen blir sugpropp, välling blir kvällsdricka osv... Men dom e ju smarta de små liven så snart klurar de väl ut vad våra smarta, alternativa ord faktiskt betyder...

    SvaraRadera
  2. Kusin N blir galen direkt han ens ser något som man troligvis kan äta. Smackar med munnen och tjuter en hög och ofantligt lång ton! Vi har gömt all frukt högt uppe i skafferiet, annars blir vi utsatta för tjutet.... Galen i all mat är just vad han är och megatokig i frukt. Han bästa knep för att äta mycket är att spy upp en slurk sen glatt forsätta... Hur ska detta sluta? Tur är det att han gillar frukt.

    SvaraRadera