tisdag 18 oktober 2011

costs and expenses

Folk verkar tro att det är blöjor som är största utgiftsposten med småbarn. Inte sant! De där klassiska utgifterna man tänker på med barn - blöjor, leksaker och kläder osv. är överkomliga. Man behöver faktiskt inte köpa nytt, eller just blöjor gör sig förstås bäst onyttjade av andra barn, men det andra går att hitta billigt och ändå fint antingen begagnat eller på de stora kedjorna. Och ungar har verkligen inte höga krav som små, det är mammor som vill att barna går i Mini Rodini och theBrand-kläder. A går helst omkring som nakenfis, det är hans enda bestämda åsikt om klädsel egentligen.

Men, det som är desto dyrare är de stora sakerna. Tjoff så vill man inte trängas i en etta längre och flyttar till större. Inte kan man jobba dygnet runt heller, man vill inte ens det. Och vab, don't get me started. Föräldrapenningen är ju som vissa kanske upptäckt lägre än den vanliga lönen också. Därutöver är ju en bil bra att ha, för de flesta iaf, och då snackar vi en stor härligt pålitlig och totalt osexig kombi. Semestrar kan inte längre bestå av vandrarhemsboende i Paris. Desto dyrare grejer så att säga.

Som en klyschig slutkommentar kommer denna: Men de är värda alla pengar i världen di små liven! På sanning. Om man tror att småbarnstiden kommer att vara ens ekonomiska guldålder, så gäller det nog inte för de flesta däremot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar