tisdag 26 april 2011

brum brum



Lillen älskar bilar. Helst vill han stå i fönstret och titta på bilar som åker förbi, titta på grannens traktor på gården (nej, vi bor inte på landet) eller vänta på att få se en buss eller moped passera. Det är märkligt, vi päron är inte så himla intresserade av fordon just och har inte heller köpt leksaksbilar till honom än. Jag försökte kränga på honom en docka i leksaksaffären, men då sa han bestämt nej. Så otroligt o-pk av honom.

Skit samma, han får leka med vad han vill. Blir nog en reko snubbe av honom trots att vi inte trycker på honom dockor eller Hello Kitty, för sakens skull.

Men bäst av allt är att han älskar böcker, han kan bläddra i böcker hela dagen och säga vad alla bilder föreställer tyst för sig själv. Molly-boken är storfavvo. Det är så roligt att läsa böcker för honom när han sitter i knät med ögon som tefat!

Utöver böcker så gillar han lego och att laga mat på sin leksaksspis - wokade virkade apelsinklyftor oftast. Och att sopa (lite tragiskt - då mamma M lider av ett lätt städberoende - att denna åkomma skulle gå i arv). Att kasta stenar och springa runt utomhus. Att klättra upp på soffor och fåtöljer. Låtsas-dricka kaffe ur en stor mugg. Göra gälla ljud. Dans-stampa på stället (om man ber honom att göra 'galna-dansen') och kolla på barnprogram ytterst korta stunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar