söndag 6 februari 2011

bokstavskombinations-mat


Ok, jag medger - det ser inte så aptitligt ut, men att fota mat är en konst som få behärskar. Ost och grädde - den där LCHF-grejen är inte så pjåkig ändå. Jättegod gratäng, men lite rinnig då vi inte hade kräm fräsch hemma. Här finns receptet.

Apropå det här med kost och mat. Många ger ju inte sina barn socker nuförtiden har jag noterat. En kaka till ett litet barn är ungefär lika pk som att ge bebisen en folköl. Ve och fasa, lille A har redan ordet kaka i sin lilla vokabulär!

Socker är självfallet inte nyttigt, men det är ju inte dödligt gift. Mammor och pappor äter ju socker. Och tänk er en barndom utan glass eller kanelbullar! Jag förespråkar sötsaker med måtta, och godis och läsk känns ju definitivt onödigt. De flesta barn tycks älska frukt vilket är perfekt.

Om man ska vara lite krass - socker finns i många produkter, även fast det står inget tillsatt socker på förpackningen. Jag jämförde Mer, Fanta och saftsoppa en gång och insåg att Fantan innehöll minst socker. Och juice (2 dl= 5,5 sockerbitar), sötad youghurt (en yoggi dröm=6 st) och sylt (1 msk=2 st) verkar ju de flesta ge di små liven.

Det här var alltså ett försvartal. Don't hate om me för att jag ger pöjken en kakbit till lördagsfikat. Det är nyttigt som gäller resten av veckan.



2 kommentarer:

  1. Va gött det såg ut! Blev sugen på att laga det nån dag. Vilken klok syn du har på mat och gosaker, gillas! Klart man ska unna sig!

    SvaraRadera
  2. Det var supergott. Vad trist det vore om man aldrig unnade sig! Sen får man väl kanske ta en rask promenad om dagen för att få äta en bulle, men det är det värt;)

    SvaraRadera