onsdag 18 juli 2012

krypträning pågår


                                    



Lillskruttan blir sex månader idag! Hon har blivit stor under sommaren. På golvet trivs hon bra och tränar på att krypa hela dagarna långa, men det går mest bakåt. Tursamt nog finns fler sätt att transportera sig - man kan ju hasa och rulla runt till leksaker man vill åt. Trägen vinner. Hon sitter stadigt i matstol, men inte än på golvet utan att drutta. 

Storebror är det absolut roligaste i hela världen och när han spexar skrattar lilla B så hon pinkar på sig. Och storebror är intresserad av lillskruttan också, petar in nappen, håller handen och matar sovande B med majskrokar, till en mammas förtret. Har lillan ett hårspänne i långa luggen måste storebror också ha det och när de sitter bredvid varandra i dubbelvagnen ( vi har tagit bort liggdelen), så vill brorsan gärna hålla hand.  Annars är ju leksaker himla kul, att flörta med främlingar och fyra av stora leenden till tanter och farbrar, åka babysele på pappans mage, lyssna på sång, hoppa i famnen och i hoppgungan likaså. 

Med maten går det hyfsat. Frukostgröten är nemas problemas, burkmaten till lunch går finemang (har faktiskt inte lagat egen barnmat från scratch en endaste gång, det där med tidsbristen med mera med mera). Kvällsvälling har vi testat några kvällar nyligen. Första två kvällarna gick det klockers, och de senaste två inte alls. Mellan måltider och på natten hinns det fortfarande med amning för kung och fosterland. Och det sistnämnda är ju favoriten. Men när jag var bortrest i Göteborg fick hon gott ta till flaskan och det gick det med.

Lilla B har ju varit lite i minsta laget och inte följt sin kurva, så vi ska på extrakontroll om två veckor. Jag är inte ett dugg orolig. Hon ser fasligt välmående ut, hey, man skulle kunna googla 'välmående bebis' och få upp en bild på'na. Storlek 68 drar hon nu, och känns inte alls lika nätt som förut.

Och så sömnen slutligen. Inte lika bra som förut. Somnar vid kl.21 och allra oftast i famnen, läggs i egen säng och vaknar 06.30. Hon är svårare att natta nuförtiden både på dagen på kvällen, och vaknar allt emellan 1-4 gånger/natt för en slurk tutte. Just när jag är förkyld känns det lite uttröttande, men annars klagar jag inte så värst ofta. Ibland bara.

De är ena gofisar, barna, och det är himla kul att ha sommarlov med dem. Nu ska vi snart åka på utflykt och titta på vattenfall.

2 kommentarer:

  1. Vilken liten sötis! Och vad mycket hår hon har- så fint så:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack detsamma får man säga:) Vilken duktig krypare ni har, hur duktig som helst! Snart dags att barnsäkra överallt igen, känner jag.

      Radera