torsdag 28 november 2013

fart och fläkt



Idag är peppen enorm. Pappa K kommer hem efter flera dagars jobbresa. Oh boy vad välkommen karln är. Av total brist på ork serverades middagen av gatuköket Sibylla idag. Barnen tyckte det var "mysigt", slut citat. Under den korta tid jag skrivit denna inte på något sätt informativa text har ena barnet hackat sönder ett äpple på soffbordet med en gaffel och den andra gojsat ned händerna med något oidentifierbart (kaffesump, banan?) från soporna. Varför jag sällan bloggar, undrar någon kanske...

Pappa kom hem!


fredag 22 november 2013

från depp till pepp



Veckan började höstneggo och orolig i själen, för att bli bättre allt eftersom den framskred. Hu vad det såg mörkt ut. Vad som gjorde skillnaden? En golunch på mysigt italienskt hak i Sundsvall, ett besök på klädaffären Affären och så det allra bästa - ett mitt-i-veckan-besök på badhuset.

måndag 18 november 2013

gåtfull


Mamma, vad är långt och slingrigt?

- Oh, jag vet! En orm!

Nej, mamma, gissa igen.

- Ett snöre? En ål? En sladd? Jag vet inte, mask?

Nej. En svamp.

- Jahaa, ja det förstås.

?


november



Hade besök av brorsonen (+de vuxna oxå) i helgen. Trodde att jag skulle få megababy-cravingz. Men faktiskt inte! Gosigt med tjocka lår, små tår och famnhäng förvisso. De är ju himla söta bebbar, men så är mina "storbarn" oxå. Det känns ofta som att tillvaron sådan som den är idag är ungefär vad vi kan hantera utan att braka samman. Och så är jag evinnerligt tacksam över det jag har.

Jo, och en grej till - den här mamman behöver mer skönhetssömn än 0-åringar erbjuder. Små kusinbebisar är därför perfa.




drömplagg


Nu har jag inte precis någon tillställning för denna askunge/prom-night/Audrey Hepburn-klänning. Men jag är lite kär.

&other stories förstås


söndag 10 november 2013

det övergripande kaoset



Den här veckan har jag inte hunnit djupandas och känner mig aningens post-traumatiserad. Har en pluttjej som kliver upp i ottan, nya arbetsuppgifter som kräver skarp-ish hjärna och dessutom har jag rest till ett vintrigt Lule i ett litet flygplan som lät som en mistlur. Jag ska visst resa halva Norrland runt innan jul med jobbet, och jag kan utan omsvep medge att det känns lite småhektiskt, även om det är spännande och kul. Jag är egentligen en trygghetsjunkie, och blir lätt ur fas när det vankas stora förändringar som nytt jobb.

De fåtal minuter som barnen varit lugna i helgen har jag börjat klura på julklappar. Brukar vara klar vid den här tiden! Har också kommit på lite minirenoveringar hemma som jag vill göra under våren. Och jo visst har vi firat barnafadern med kött&bea-middag, limekladdkaka och den obligatoriska presentslipsen.

Vill ha jul nu, gråmörkret ligger som en täcke, och endast julbelysning kan råda bot på eländet.




söndag 3 november 2013

lyxhelg deluxe




Vi har precis kommit hem efter en weekend i Stockholm. Träffat lite släkt och hängt. Dessutom har pappa K och jag under ett dygn bara lyxat. Vi träffade ett par vänner på stan, shoppade, åt fancy middag och sov på hotell. Jag fick äntligen besöka butiken &other stories och det var pur lycka. Middagen var en femrätters på Pubologi med vinmeny. Maten (och vinerna) var en upplevelse! Bl.a. serverades dovhjortstartar, anka med halstrad anklever, uer och risglass med sake, och mycket mer.  Det var ett minst sagt fantastiskt och välbehövligt dygn. Barnen hade det förstås lika bra hos farmor och farfar. Tänk om vi ändå finge bo i samma stad som släkten någon gång i framtiden. Det vore något det.  Fin-Stockholm, har en sån där saknig känsla till den staden och folket ibland. Mindre ofta nu, än förut, men det kommer och går.

Imorgon börjar nya jobbet, det är bara att rota fram något ur shoppingpåsarna, slänga på sig och knata dit. Har inte hunnit reflektera över omställningen, och inte alls hunnit bygga upp någon nervositet. Veckan bjuder på en hel del ruljans, när inte liksom?! Middag i Sundsvall imorgon och jobbresa senare i veckan. Och så besök av vänner från Stockholm till helgen.