lördag 20 juli 2013

flyttkaos, nätlös och sista semestergnuttan

Nu är vi installerade i nya huset. Vilken pärs att flytta. Det är en enda röra, och vi har varken ordentlig dusch eller nymodigheter såsom internet ännu. Min dator har dessutom gett upp. Men vi har grill, vackra vyer, enorma fönster och lite semester kvar (milde himmel vad tiden går!).

Så nu kramar vi ur det sista lilla av sommarlovet, tycker jag.


måndag 15 juli 2013

i blåbärsriset






Vår trädgård, eller skog snarare och finfina utsikten. Idag fick vi nycklarna och pappa K satte igång med att fixa och dona en kvart senare ungefär. Vi gör inga stora grejer. Lite vit färg i två rum och nya pinnar i räckena utomhus p.g.a. livsfarligt stora hål som barnen trillar igenom. Om ett par dagar kånkar vi dit bohaget.


fredag 12 juli 2013

tsatsiki, ouzo och chupachups






Svackan blev större! Strax innan vi skulle resa iväg fick även pappa K kräkisen. Planeringen blev en enda röra. Vi kom iväg med ihopkrafsad packning, såväl finkameran som solkrämen blev kvar hemma. Men äh då, vi fyra människor kom ju iväg och det är det viktigaste.

Kreta var fint och varmt. Tsatsiki till varje måltid och ouzo. Det var bara att ta sig en hutt. Glass vareviga dag, och ingen koll på att barn bara äter godis på lördagar hade grekerna. Till ongarnas enorma förtjusningen fick de en klubba i varje butik.

Badat och studsat har vi gjort mest hela tiden. Havet var lite för läskigt tyckte pöjken, så mest bad i poolen. I timtals har vi legat i vattnet och fått russinhud.

Nu så är den semestriga delen av semestern till ända, och det är dags att hugga i med flytten. Eller inte arbetar vi dygnet runt heller. Imorgon ska jag på minifestivalen Broöppningen med arbetskamrater.

Ännu en gång ska flyttkartongerna således upp från källaren och vikas ihop. Dags för det fjärde hemmet i lilla staden, och det femte sedan sonen föddes för tre och ett halvt år sedan. Känns som ett återkommande tema i bloggen.

Hoppas ni njuter för fulla muggar av sommarhärligheten!