tisdag 30 april 2013

glad valborg!





De andra galningarna åkte och tittade på majbrasan. Kvar hemma blev febrige sonen och jag. Men han sover och jag sitter som tjuren Ferdinand och njuter av en god bok och doftljus.

Hoppas ni får en fin kväll!



i mässingen











måndag 29 april 2013

temapartaj


på jobbet har vi verkligen väldigt roliga fester. De senaste åren har vi haft diverse roliga teman - jul (på sommaren), dataspel/LAN, Norrland, syjunta, fjortis, 90-tal, beach, 50-tal och nu i fredags var det tema studentkår. Det finns en sumodräkt som cirkulerar och som folk gärna vill ha på alla fester, men i övrigt brukar arbetskamraterna vara väldigt kreativa.

Om någon vecka blir det midsommarfest.


honeycombs




Maken undrar lite varför det hänger bollar i fönstret. Tja... För att man blir glad?



söndag 28 april 2013

sunday roast



Söndag utan söndagsångest. För imorgon är vi skojsigt nog lediga. Syster med ungar är här och ockuperar vardagsrumssoffan ett par dagar. Och jag sjappar och tar ett frisörbesök imorgon bitti och sen blir det väl lek och stök för hela slanten kan jag tro.

Dagens bästa annars är att vi bokat semesterresa, woop, en vecka till Grekland i juli.



torsdag 25 april 2013

kaffe är drivmedlet



Det är fullt upp. Pappa K har påbörjat pendlandet och snott bilen, och jag traskar raskt från jobbet för att hämta hem små tröttmössor. Nästa vecka ska jag vara ledig lite och det är ungefär allt jag tänker på. 

Eller nästan. Imorgon blir det smörgåstårta, glassbuffé och på kvällen party på jobbet, och det tänker jag lite på också. Nu - baka efterrätt till morgondagens fest. Det gäller att hålla ett jämnt tempo all vaken tid, för sätter man sig ned, vips så har man somnat. Se bildbevis ovan.





tisdag 23 april 2013

kusinskaran


har fått tillökning! Vi firar barnens femte kusin - Karolinas - ankomst till världen med marängsviss. Och längtar efter att resa ned för att träffa'na.


måndag 22 april 2013

måndagens umbäranden



Tankarna kvar i helgen och kroppen skriker nejnej kliv inte inte upp ur sängen, om vi bara låtsas som ingenting och gömmer oss under täcket så hittar den oss aldrig - måndagsmorgonen. 





söndag 21 april 2013

the shit






Sågverket, galet bra. Helgen också, galet bra. Första lilla tillstymmelsen till vårvärme och den högg vi direkt och hängde i lekpark och i Sågverkets trädgård. 



lördag 20 april 2013

a for effort




Sconesen bakades i ottan när barnen klev upp. Barnen tyckte att de smakade urk och ville ha torr polarkaka.  En vända på stan har vi också hunnit med och årets första korv på torget (bratwurst med dijonsenap och surkål!) är därigenom inmundigad. Innan dess det obligatoriska bodybalance-passet som jag helst inte missar för något i världen. Alla helger borde inledas på yogamattan.



fredag 19 april 2013

alldeles knäpptyst

Barnen sover. Pappa K är på after work. Jag målar naglarna för första gången på månader och försöker att låta bli att näthandla. Gått sådär hittills då jag nyss köpte ett par jeans till pöjken.

I helgen har jag styrt upp en utflykt på vischan med arbetskamraterna.

HIT ska vi.

torsdag 18 april 2013

somliga går



hem från simhallen i strumplästen. Dålig stil skotjuven, mycket dålig stil. - En suv har tagit pappas skor, sade lillen. Annars hade vi en himla trevlig utflykt! Middag på Kochs och därefter lekte vi krokodiler i plasken.


måndag 15 april 2013

nygammal vagn - igen



Ännu en begagnad vagn inköpt. Saknar en bra sittvagn till lillskruttan och hoppas på att denna gör jobbet. Det finns två grejer jag inte förstår mig på. 1. barnvagnar - dyrt, jobbigt och bökigt när de krånglar 2. utomhuskläder - fattar aldrig vad barn ska ha på sig - ofodrat, fodrat, långkalsonger, vem vet?

söndag 14 april 2013

sunday is a fun day





1. blomster från brunchgäster 2. bästa måltiden - brunch - friterade kycklingvingar och pommes, äggröra, amerikanska blåbärspannkakor med lönnsirap, bacon, frukt, mmm 3. vintrig lekpark trots i mitten av april (!) och 4. ny inredning i form av gräslig tavla som pappa K fick av arbetskamrater

fredag 12 april 2013

vabfredag igen



fast inte hela dagen. Lillskrotan blev vissen efter lunch. När vi kom hem möttes vi av överraskningspost i form av Bamsetidning (tack farmor!). Och återigen väntar vi på att pappa K ska komma hem med köpemiddag.

I helgen ska vi bjú på brunch och ta´t lugnt.



torsdag 11 april 2013

torsdagsfrukost och arbetsdagar



gofrulle kan ju vara dagens höjdpunkt. Har varit lite småsur i veckan av någon outgrundlig anledning, tyckt synd om mig för ingenting och suckat. Men nu är jag gladare av en lika outgrundlig anledning.

Har funderat lite från och till hur jag ska göra med jobb framöver. Vi jobbar ju båda heltid nu, men det funkar nog inte kanoners snart. Det kan nog vara mysigt att gå ned i arbetstid och få chillaxa med barnen, men inte om man måste göra lika mycket på kortare tid och får mindre betalt. Och jag gillar ju att jobba och är mitt i den s.k. karriären. Så känner jag att jag borde vilja vara hemma hela tiden med barnen, fast det vill jag inte. Och så är jag rädd för att vara den deltidsarbetande kvinnan som sackar efter mannen och får lägre pension. Men så vore det ju mysigt att inte behöva hämta barn med andan i halsen. Och kanske det värsta av allt - att ångra att jag tillbringade för mycket tid på jobbet och missade hela tjofräset med småttingarna, det vore inte alls lajbans.


tisdag 9 april 2013

håhåjaja vardagen



Ägnar kvällen åt att bada med barn, titta på naturfilm om grottor, baka morotsbröd, sy i knappar i vårjacka och läsa vuxenbok. Vardagen är inte så tokig - även om den  varken är världsomvälvande eller mycket att prata om i en blogg. 

Dagis går fint. Jobbet lunkar på och pappa K har inte börjat pendla än. Veckan är helt utan inplanerade festligheter, vilket kan behövas efter utekvällen i Sundsvall i lördags. Och jag är tom på tankar och ord på kvällskvisten. Åter till boken.

lördag 6 april 2013

make it go away


Nu har både lillan och jag lila adidasdojjor och kan springa racerfort till lekparken. Så fort lekparken töat fram vill säga. Då lubbar vi dit.

I stället för att invänta våren som ändå inte kommer börjar jag att börja planera sommarsemestern. 4 veckor lyrrig ledighet. Tål att kluras på.

fredag 5 april 2013

skräpmat, bus och supertrötta barn




En halv kebabpizza plus vit chokladkladdkaka med hallongrädde i maggen. Och nyss var jag en nanosekund ifrån att somna själv mitt i nattningen. Men jag kämpade mig tillbaka! Och här är jag.

Svintrött.


V-to the-A-to the-B



Och då tar vi officiellt helg. Hann jobba i hela 2,5 timmar innan en liten plutta blev risig i kistan på dagis. Så tre av oss tog en tidigare helg och den fjärde ansluter med köpemiddag och fredagsmys lite senare.

Och solen skiner!



onsdag 3 april 2013

åh men åh!

Hittade tjusiga bilder på barnen och mig, hos fina arbetskamraten som bloggar, fotograferar, klär sig och bor så tjusigt att jag vet inte vad.

Spana in!

tisdag 2 april 2013

påsken

var verkligen himla fin, lugn och mysig. Jag har tidigare inte riktigt förstått tjusningen med påsk. Snarkvarning jämfört med jul och midsommar exempelvis. Men den är underskattad och jag har haft fel - vårkänslorna, godiset, lugnet, maten, avsaknaden av måsten! Det är inte så lite tråkigt att den tog slut bara sådär.

Tröstar mig med att det är kort arbetsvecka och att det i helgen vankas inflyttningsfest hos en superkvinna i Sundsvall.