söndag 31 mars 2013

påskbildskavalkad





 


Och solen lyste och gräset lockade
och hela världen var så hjärtans glad.

Det har pysslats, ätits, shoppats (2 par vårskor woop woop) och lekts. En alltigenom trevlig påsk med släkt. Bilresandet med barnen har gått galant och nu är vi åter på västernorrländsk mark. Njuter av häng med detta gäng. Det gäller att carpe diem:ma skiten ur alla lediga dagar ihop.

Först rosa och nu lila förresten. Är jag i en my little pony-fas? Har detta hänt andra som närmat sig 30-årsåldern?




onsdag 27 mars 2013

gult är så inte fult



Sex timmars arbetsdag imorgon och därefter påsklov i fyra dagar, varav tre firas hos barnens farmor och farfar. Må de sex timmarna gå fort! Och de fem timmarna av bilresa också gärna...

Önskar er en fin påsk!

måndag 25 mars 2013

vårskor och framtiden



Nya gymnastikskor till mig, till pöjken och till bruttan. Mannen på Intersport skrattar nog fortfarande åt hur hutlöst dyra skor han lyckades pracka på mig. Behöver ett par dressade dojjor också förstås, det går ju inte att idrotta hela dagarna.

Pappa K har fått nytt jobb, igen alltså, inte det nya han fick för en liten stund sedan, i Sundsvall blir det nu. Jordens chans, värsta bästa och supermegastolt! Nu blir det dock pendling och lite trix och fix för att få ihop vardagen. Jag jobbar ju kvar i lilla staden och barnen går på dagis här. 

Vi har varit lite till och från (mest från) vad gäller att bo kvar här. Vi lämnade spontant Stockholm (innan vi blev fyra) och hit 45 mil bort, till ett ställe vi har noll anknytning till. Och ett par år senare är vi kvar och har en mestadels trevlig tillvaro.  Efter att ha sålt stora huset som vi vantrivdes i hyr vi nu en liten lägenhet som vi trängs i men inte avskyr. Kändes som ett klokt val då vi velade så fasligt. Vi längtar hela tiden efter släkten och vännerna och ensamheten kan ibland vara rätt vidunderlig. Barnen längtar. Och man vill ge de små liven allt inklusive kusiner och farföräldrar i vardagen. Nu blir det såhär ett tag till och det blir säkert bra och vi får ett fint liv och så. Framtiden - vilka grejer - stay tuned.




lördag 23 mars 2013

ovanliga fredagen



Det var avarbetningsdag+casual Friday/luvtröjefredag på jobbet och jag bjöd på godis för att få upp stämningen. Vi tog även bussen till nyöppnade Sibylla och åt skrovmål till lunch. Mycket fredagskänsla! 

Därefter var det förfest hos vänner där jag och fyra andra - varav en av manligt kön - förvandlades till Spice Girls inför kvällens fest. Jag var Emma. Festen var fet och tiden gick fort. Vips var klockan halv två och det kändes orimligt att vara vaken längre. Och vips var klockan 06.20 och det var godmorgon hör fåglar sjunga glatt godmorgon! 



onsdag 20 mars 2013

saker jag önskar till lilla staden

Dumplings, ramen, indiska grytor på plåttallrikar med fack och Cobra-öl och naanbröd till, stora tunna italienska vedugnsbakade pizzor med fancy pålägg, tapas, libanesisk mat, grekiskt, friterade falaflar i pitabröd med röd sås vit sås fefferoni allting på, ursäkta jag dregglar visst lite nu.

Ibland blir jag så urbota sugen på smarrig take-away. Kläder och saker går att nätshoppa. Middag är lite lurigare.

tisdag 19 mars 2013

nakenfisar



Ny kökshandduk från shoppingrundan, från superinredningsaffären Stickspåret

Igår var en pruttdag. En sådan där då jag inte fick upp huvudet ovanför vattenytan. Idag var en konstig dag. Imorgon får vi rätsida på konstigheterna kanske. Barnens farmor kommer med tåget imorgon eftermiddag också. Vi har kallat in extrahjälp för att kunna närvara på pappa K's avtackningsbaluns på fredag. Woop!

söndag 17 mars 2013

maxat dygn borta



Värmen, vänskapen och finheter. 


Och vet ni hur trött jag är idag? Tänk er att vakna av att sonen nyser sjutton gånger i rad kl.05.20, ta tåget genom halva landet, ta en fika, gå på stan, mingla på fest, somna sent, vakna ett antal gånger p.g.a. nattaktiv hamster i samma rum och därefter hoppa på tåget norrut igen direkt efter frullen och då hamna bredvid en pratig främling som bah bla bla bla i tre timmar.

Men glad!


fredag 15 mars 2013

bästa fredagen



är en alldeles vanlig en. Fredagspizza och bad med barnen. Dans till Copacabanana. Som balsam för ett mörbultat psyke efter arbetsveckan. 

Imorgon gör jag något jag längtat efter i en evighet. Hoppar på tåget och drar på en bästis trettioårsfest i Uppsala. Jag kan inte säga annat än att det blir rätt så extremt asbra att träffa mina fina brudar. Och en liten bebis! Hur grymt?!

torsdag 14 mars 2013

inte här

Hallå våååren! Var är du? Hör du mig?

måndag 11 mars 2013

ovälkomnande



Vår hall utstrålade verkligen harmoni och lugn. Ett välordnat ställe där var sak hade sin plats.

Eller så försökte vi ösa på så mycket vantar och mössor som vi bara kunde uppbåda i en stor hög på hatthyllan tills det rasade ned på golvet. Och där fick det ligga för jag blev skitarg. Och samma sak i skohyllan.

Nu har vi gömt alla saker i nya garderoben! Hurra för att gömma saker i garderober!


söndag 10 mars 2013

och vårsolen sken in igenom skitiga fönster



Barnens morfar är här och förklarar olika vintersporter för intresserade små. 
- Är det bra att komma fyra morfar? Eller åtta, är det bra?

Annars har vi mest kurerat bort förkylningar i helgen och fixat hallförvaring. Jag utbrast irriterat vid frullen att jag önskade att "Äntligen Hemma-människorna" skulle ringa på och fixa det totala kaoset med skor, jackor och mössor som råder i hallen.

Eller så köper vi en garderob bara, sade pappa K. Sagt och gjort.



fredag 8 mars 2013

av egoistiska skäl

Varm barnahy, snoriga näsor
jag drar mina fingrar genom rufskalufs
smeker små runda vintertorra kinder
stryker med tummen över ögonbryn
pussar den äldre sakta och håller läpparna mot kinden utan att smacka
så han inte märker och illtjuter av ilska
jag läser bok med barn i famn
så att jag kan svepa armarna runt om och krama obemärkt
jag håller i hand när vi går för att borsta tänder
för att byta blöja eller hämta vinterkängor
jag tar igen för allt som varit
för otrygghet och för själatumult
för ältande och bedrövelse
jag bär omkring för kroppsvärmen
och känner ro i att inte vara ensam
i att vara behövd och skapa barndom
som är så trygg att den inte märks
lyckan i att vara behövd, att ha dem nära
att höra någon ropa mamma och vara mamman ropet avser
ni mina
jag har er också för min egen skull
för att skapa något nytt


torsdag 7 mars 2013

tisdag 5 mars 2013

paus i veckan



Denna här och jag har hängt idag. Inte helt oävet. 


måndag 4 mars 2013

vabruari my ass


Kände mig lite ruggugglig på jobbet, svepte en stor nopprig kofta runt mig och hackade tänder. Huvudet kändes tyngre och långsammare än en vanlig måndag. Kom hem och febern slog till. Förstås. Ska vara hemma och ta det lugnt imorgon.

Ska jag inte alls det, jag är väl inte en latmask heller. Ska vabba lite. Tog inte vabruari precis slut?


fredag 1 mars 2013

hell yeah


En bira och Downton Abbey. Inte vidare värst glammigt, men fredagsorken tog slut ungefär vid 18-tiden. Men mer behövdes ju inte heller.