söndag 30 september 2012

bebis, långkok och pipig katt


Hemmahängt. Lite snack med Tom - den talande katten. Ett paket med presenter till en bästis nyfödda lilla pojk. Och en fläskkarré som snart varit ugnen i 10 timmar - pulled pork


Det var helgen det.

lördag 29 september 2012

småpratandets konst


Ååhh, barn alltså. Idag träffade vi makens chef med hennes make på Åhléns, småpratade lite om ditten och föräldraledighet. Plötsligt skriker lillplupp för full hals - STICK HÄRIFRÅN!!!

Ja, alla skrattade. Men framöver ska vi öva på att vara trevligare mot bekanta man springer på nere på stan. I synnerhet bekanta som betalar ut lönen.


torsdag 27 september 2012

helluuu



Milde himmel du intensiva tid! Stockholm var alldeles superbt! Gopizza, gobrunch, kräftskiva, gomiddagar på hotell och så de bästa släktingarna och vännerna. Stockholm levererade även ett par höstskor, en tackar, och lite annan shopping. Även om det var en hel del jobb skulle jag säga att nöjena överglänste. Pappa K och jag fick till och med en dejt på tu man hand och avnjöt en film på biograf, det händer i runda slängar aldrig.

Två nätter på hotell utan make och barn hade jag ju också. Tummen upp för spa-delen och tummen ned för nyttiga torkad-frukt-bollar till fikat - blodsockersäker konferens bah - ge mig wienerbröd! När jag blev hämtad av pappa K och såg att han handlat och klätt lillan i Missoni från topp till tå var jag nära tårarna. Bilresan hem gick för en gångs skulle lugnt till.

Igår firade vi visst bröllopsdag. Tack makens moster för att du meddelade oss virrpannor om detta. Hur vi firade? Äsch då, vi är inte vidare romantiska av oss på det där traditionella sättet. Vi pussas dock på daglig basis.

onsdag 19 september 2012

jakten på höstskor



Imorgon packar jag ihop familjen och kör ner till Stockholm. Studiebesök och kurs på konferensgård vid havet väntar för mig. Hörde jag hotellfrukost? Lek och mys med släkten väntar för resten. Men i helgen ska det ätas kräftor, brunchas med vänner utan dess like, och baske mig shoppas en gnutta till höstgarderoben också!

Smell you later!

tisdag 18 september 2012

hemma bäst


Ser ni vår havsglimt? Vi trivs riktigt bra i lägenheten vill jag säga. Det är konstigt, för det är inte världens finaste lägenhet, och lite liten är den för fyra och våra saker, och ibland blir man störd av grannar, och tvättstuga ska man visst boka och passa tiden, och det finns inga hallonbuskar eller äppelträd osv. Men vi vantrivs inte på något sätt. För det här är rätt just nu, när tiden knappt räcker till något annat än jobb, barn och basal personlig hygien, då behöver vi inget enormt hus med de mängder jobb som husägande innebär. 

Nog kommer vi att vilja bo på annat vis, på annat ställe, när vi bestämt oss för vad vi vill i livet och sådana småsaker. Men på pricken nu är det här jag vill vara. I min säng i lilla lägenheten med nya Elle-tidningen.

måndag 17 september 2012

kaosmiddag


Lillplupp gjorde ett särdeles korkat trick vid middagsbordet - kullerbytta från stolen ned på golvet och slog munnen blodig. Lillskrutta åt en orkidéblomma*.


Middagsro småfolk?

(härlig googling - orkidé+äta+farligt, fick svaret nej, pjuh)

söndag 16 september 2012

asså sjukt mycket vatten


Första besöket på badhuset för skrutt-fia. Storebror rockade loss som vanligt. Lilla B satt som förstenad i 30 minuter. Inte ett pip. Sedan släppte det lite, och hon kunde plaska lite och tugga på en räv i plast. Vi testar igen snart!

Nu - baka äppelpaj för vi väntar gäster från Kackelabacken. 

lördag 15 september 2012

kul prick

De senaste dagarna har lillplupp t.ex.

Lekt pirat (tror jag) med lillasyster och ropat uppifrån soffan ned till golvet - håll utkik lilla vän!

Språkat med en stor man med tatueringar i ansiktet i kön på mataffären om ficklampor, älgjakt och lördagsgodis.

Försökt att handgripligen lära lillasyster att säga mamma, genom att öppna och stänga hennes mun samtidigt som han sagt ma-ma med pipig röst.

Valt lax på lunchrestaurangen och sedan utbrustit, när servitrisen ställt ned maten framför honom - var är mina pannkakor?!

Mycket underhållande.

rumskompisar


Lillplupp och lillskrutta delar ju rum sedan vi flyttade till lägenhet. Rummet är ganska litet och ett par lådor med leksaker har fått flytta ned i det fullproppade förrådet i källaren. Barnen sover finfint ihop och stör oftast inte varandra. Någon enstaka gång har de råkat göra det och därefter har båda börjat gasta för full hals en stund. Men överlag funkar det bra och vi har fått vårt sovrum åter.

korsmässomarknad






Härligheter och lördagsmys. Och ostar som vanligt. Nu ska jag springa efter lilla luttan som jagar sladdar, eluttag och diverse elektronik att tugga på dagarna i ända.  Eller käkar skräp. Kanske borde dammsuga?

Undrar just om man skulle ta en till vända ner på att leta reda på en påse bullar...

onsdag 12 september 2012

det lilla



Småstressigt på jobbet för stunden. Härligt att komma hem, trots att det ibland känns som för lite. För närvarande på jobbet, för frånvarande hemma, eller tvärtom, kan tänka mig att det inte ändras. 

Men - att få leka ute en stund efter middagen, läsa en saga och bada barn. GULD.

måndag 10 september 2012

hårt arbetande


nästan jämt faktiskt. Men idag spelade vi mini-golf på jobbet.

lördag 8 september 2012

long time no see






Har besök av syster + ett barn i helgen. En liten vända på stan på förmiddagen för att köpa umbärliga saker mest och därefter lunch på Hilmas. Lilla kusinen somnade sittandes. Köpte med en stor bit pecan-cheesecake hem till eftermiddagsfikat. 

Ikväll ska pappa K skråla 'helan går' på kräftskiva. Vi andra ska leka och hänga. Igår räckte orken precis till ett glas vin till Skavlan innan alla vuxna började krokodilgäspa ikapp. 

onsdag 5 september 2012

höstenergi och träningsvärk

Inte nog med yogan, nu blir det core-träning en dag i veckan. En kollega som är instruktör kör ett pass i sammanträdesrummet på lunchen. Svårt att hitta på ursäkter för att inte träna då. Sen att man luktar lite svett på eftermiddag får man låtsas bort. Hur bra initiativ som helst!

måndag 3 september 2012

den nya vardagen


Jo ibland vill jag ju bara rusa hem mitt på blanka dagen och pussa på runda barnkinder. Men det är faktiskt pappa K:s tur.

söndag 2 september 2012

say cheese




Så ni vet, sötsaker och ost till lunch gör att man mår lite illa. Men holy cow vad gott.

Afternoon tea på Länsmansgården i Lugnvik utanför Kramfors. Hemlagat, lokalproducerat och vad inte. Känn kärleken. Och blodsockerfallet.

lördag 1 september 2012

som spön i backen





Jag tror inte barnen fick mitt pm om att vi ska vila oss i helgen, kl.05.35 var det tjabba tjena hallå. Så i stället städade vi i ordning lägenheten och nu har vi exakt 0 st flyttkartonger kvar i vardagsrummet. 

Körde till Birsta bara för att konstatera att Drakborgen var smockfull. Tillbaka till Härnösand och lek på ett nästintill tomt lekrum på Murberget. Trevligare så.