fredag 31 augusti 2012

vardagsruset





Här har vi varit förkylda hela veckan och lite smått sömnlösa, men ändå haft fullt upp. Så fredag - tack för att du kom. I helgen ska vi kurera och ladda batterier.

Började på yoga igen nu i veckan och jag freaking älskar det, apropå att ladda batterier.

onsdag 29 augusti 2012

dagar som dagar som dagar

Hösten känns med ens lite extra mysig och acceptabel när syster och jag med familjer gemensamt och i samförstånd bestämt att vi ska ses i Egypten och dricka paraplydrinkar om drygt två månader.

Bring on the regn och rusk bara.

måndag 27 augusti 2012

toalettlektyr


Lite sött på något vis.

HEJ

Jag ville inte ropa hej, men nu är huset sålt och vi tillbaka på ruta ett. På ett bra sätt. 


söndag 26 augusti 2012

vi helgar på


Tager mig en flyttdag från statliga jobbet och kör därmed måndag på tisdag i stället. Känns humanare.

lördag 25 augusti 2012

rise and shine


Den efterlängtade godisremmen.


Varma munkar!


Ringde en kompis efter lunch när jag skulle ta mig ett städpass i huset och hon hade precis vaknat. Jisses, vi som redan hade ätit frukost, gått en promenad, lekt i lekparken och på tåget vid torget, käkat nybakade munkar på marknaden och lördagsgodis förstås, köpt leklera, Blixten McQueen-ballong och Pixi-böcker på stan och slängt i oss pasta med köttbullar.

Jomensåatt. Vi tar inte sovmorgon på detta bygge, utifall ni undrar.

fredag 24 augusti 2012

le weekend

Småsprang till lekparken efter jobbet där jag mötte upp pojken, bebisen och maken. En hamburgare på stan och en stros på marknaden i centrum (lördagsgodis införskaffat i form av långa remmar!). Glader men trötter.

I helgen väntar sista rycket i huset. På måndag lämnar vi över nycklarna.

torsdag 23 augusti 2012

storslagen after work





Igår kväll tog ett gäng sköna arbetskollegor och jag en båttur med skärgårdsbuffé och vin, och vilken utsikt sedan! Det var nog den naturskönaste aw:n någonsin och vi stod en stund på däck och bara gapade. 

Vi bor fortfarande i ett flyttkaos och får vi inte bättre ordning hemma snart så skriker jag högt.

måndag 20 augusti 2012

tv-gluttande

Höstens soffmys kirrat - Girls. Se den!

väldigt mycket måndag





Föregående vecka var utom denna värld. Men nu sitter vi här i lägenheten och det känns fint. Saker och ting är någorlunda uppackade och vi har hunnit till vår nya lekpark ett par gånger. Nästa vecka lämnar vi över nycklarna till huset och det är ju en hel del kvar med städ och annat, så inte dags att sakta ned alldeles ännu.

Hur första arbetsdagen efter åtta månader hemma kändes? Som måndag upphöjt till tusen ungefär.

onsdag 15 augusti 2012

en stor dag



Jag klarade det! 

Ingen skumpa, för ännu är vi inte klara med veckan - imorgon går flyttlasset, och vi har, ähum, inte packat riktigt allt.

Bebisen här hemma har börjat att ställa sig upp mot möbler och försöker att klättra uppför trappor och är lite varstans och sinkar packandet. Jisses, hur kan det redan vara dags att stå? Hon är ju inte ens sju månader fyllda.


söndag 12 augusti 2012

brought it upon myself


En långhelg fylld av idel kalasande med släkt. Jag fyllde ju 29 jordsnurr, och barnens minsta kusin ett år och makens moster 70 bast. Om vi har ätit tårta?


Jajamen.


Kusinhäng och diverse mysigheter på längden och tvären.


Tänka sig att minsta kusinen redan blivit ett år! På 70-årsfesten träffade vi en ännu mindre ytteplutt som bara var två dagar gammal. Två dagar och redan en partyprisse!


På Söder, vid Tanto, hittade vi en fantastisk lekpark. Jag ger studsmattorna betyget 5/5.


Solen sken och livet lekte. Så mycket liv och rörelse i den där storstaden.


Och nu är vi hemma igen, efter ett matstopp på märkliga Dragon Gate. God mat, fishy allt annat.


Barnens farfar och farmor tog vi med för att vi ska överleva årtiondets sämst planerade vecka. Flytt, körlektioner, halkbana, körprov (ojoj, har inte höga förhoppningar, det här med bilkörning gör mig gråhårig och kallsvettig) och till slutet av veckan väntar vi gäster.

Tar ett djupt andetag.

onsdag 8 augusti 2012

idag




Så himla fina blommor har jag fått, paket, och tårta och mången gratulation därtill. Underbart och jag känner mig lyckligt lottad som har så fina vänner och familj!

Imorgon vilar vi från tårtintag, för i helgen ska vi på två kalas och fira en ettåring och en 70-åring i Stockholm. Sockerchock boom!

Nu - tillbaka till körkortsteori och flyttkartongerna. Jo faktiskt, roligare blir det dessvärre inte. Nästa år på min födelsedag ska jag bara göra jätteroliga saker hela dagen lång. Påminn mig om det!

söndag 5 augusti 2012

kladdiga och illalåtande

Lillskruttan har börjat krypa för ett par dagar sedan och far runt överallt. Gulligt och det märks att en ny värld har öppnat sig (en med sladdar att tugga på, kontakter att peta i och skräp att smaska på).

Mindre kul är att hon gymnastiserar till den milda grad att hon magpumpar sig själv var femte minut och lägger  pölar som man 1. halkar i eller 2. hon plaskar händerna i eller kryper rätt igenom. Mindre kul är också att lillplupp får panik när hon närmar sig honom/hans leksaker och då väljer att 1. illvråla och gråta en stund med famnen full av värdefulla leksaker som måste skyddas till varje pris eller 2. putta omkull sin nya fiende.

Så en har fullt upp. Inte med att packa flyttkartonger. 

lördag 4 augusti 2012

oenigheten


Vi har varit överallt och tittat på matbord, och slutligen hittat ett som både gillar. Bara det att vi inte kan enas om stolar till. Hur gör man då? Står upp och äter? Köper hälften olika? Köper inget bord, och går omkring och tjejmuttrar surt för att jag inte får som jag vill?

Det sistnämnda kör vi på så länge.

blöt asfalt, dans på byn och pyjamasbarn



Pappa K är nere på stan i regnet och lyssnar på P3:ig hipstermusik på Broöppningen. Jag nattar barn och försöker uppbåda en tillstymmelse till ork att läsa på körkortsteorin...


Hösten känns nära. 16 dagar kvar tills jag börjar jobba, men hey, vem räknar? 

fredag 3 augusti 2012

äntligen fredag!





Kan det vara så att jag slängde upp armarna i vädret efter sista körlektionen idag och skrek tjohoo?

Därefter har fredags- och helgkänslorna infunnit sig tack vare goda vänners sällskap, hämtmat från thaikiosken, en glas vitt, blåbärsglass på pannkisarna och filmkväll med maken (Winter's Bone - helt ok).

Ha en finfin helg!

onsdag 1 augusti 2012

som två barnrumpor



Vinsten från Avenymamma damp ned i lådan igår och det blev barn- och bebisspa vid kvällsbadet. Mjukare och lenare barn finns inte i hela Västernorrland. Allt gillas!

Ursäkta om bloggningen är halvhjärtad - körlektionerna dagtid är intensiva, och resten av dygnet likaså. Vi har fått tillträde till nya lägenheten och pappa K är där och målar, jag läser teorin om kvällarna och stressar lite över att vi knappt packat alls och så vill man ju hinna pussa på de mjuka små kinderna också.