tisdag 31 juli 2012

gps-tanten

Man vet att man åkt mycket bil i sommar när 2,5-åringen säger - kör 170 meter,  sedan sväng vänster - om och om igen.

måndag 30 juli 2012

lite varstans





hittar man denna gympa-pingla. Och plötsligt - duns, följt av ooouuuäää- så har hon ramlat från sittande och slagit i huvudknoppen.

söndag 29 juli 2012

sista helgen i juli






Besök på Nickebo sommargård med gästerna i lördags och idag badstranden. Och nu ska barnen bada i varsin balja på balkongen. Imorgon är sommarlovet lite halvt slut, även om det är ett par veckor kvar innan jobb.

Åh sommar är så bäst. 

fredag 27 juli 2012

lies oh the filthy lies

Föräldrar ljuger för sina barn. Kanske inte alla. Äh, jag tror nog att alla gör det ibland. Typ om att glassen är slut, fast det finns kvar i frysen. Eller att tomten finns. Eller att tandtrollen kommer om man inte borstar tänderna. Eller att frukt är godis.

Men det är inte alltid helt lätt att vara en ljugpotta. Vi har bestämt att lillplupp ska sluta med napp i sommar och att vi skulle lämna napparna till katterna på Skansen. Bara det att vi inte åkte till Skansen, utan till Kolmården. Hmm. Lillplupp vill bara ge dem till katterna. Så vi har enats om att vi ska lägga napparna i en påse i trädgården - till skogskatterna, som i retur ska lämna ett paket till honom.

Inga konstigheter. Men vi kan tyvärr inte stanna och vänta på att katterna ska komma ut ur skogen och genomföra utbytet. Det är nämligen jätteblyga katter.

Det var lättare att ljuga innan han började frågar varför om allt.

tut tut


Just innan jag ska börja jobba igen och mitt i flytten har jag bokat in en körkortsintensivkurs. På tiden. Det här projektet påbörjades ju för ett tag sedan, som ni kanske minns, för att rinna ut i sanden på grund av bl.a. ointresse, gravidillamående, körnervositet, tidsbrist och säkerligen en rad andra dåliga ursäkter. 

Slut på tramsandet - nu har jag både uppkörning och teoriprov inbokade efter en lång rad av körlektioner med start på måndag.

Så himla ledsamt att lillplupp tror att mammor inte kan köra bil. Förhoppningsvis ändring på det inom kort.

Önska mig lycka till. Det behövs!

onsdag 25 juli 2012

we meet again


Vid varje flytt suckar jag uppgivet när jag viker upp kartong efter kartong och trycker ned våra ägodelar. Nog för att man vänjer sig vid att flacka runt, men skojigare göromål än att rulla in porslin i gamla DN kan jag tänka mig.

I nästnästa hem vill jag bo flera år allra minst. 

Nu ska maken mixa ihop smultron- och jordgubbsdaiquiris (från trädgården) till oss och våra gäster. Har syster med sambo och barn på besök. 

tisdag 24 juli 2012

bordet väck

Det visade sig att personer som av misstag råkat förstöra sitt furumatbord hemma med ett felaktigt lack vill ha ett likadant furubord igen. Där ser man. Och Blocket förde oss samman.

Slit det med hälsan furu-lovers. 

smitingens havsbad





Picnic-middag på stranden. Himla tjusigt, ser ut som utomlands, men med gåshud, granskog och snålblåst.

söndag 22 juli 2012

min pt och jag


Cyklade med lillplupp på pakethållaren igår. Han gastade uppmaningar hela åkturen. Kör fortare mamma! Fortare! Nej, inte stå upp, sätt dig ned och cykla! Akta, du kör ihjäl dig (?). Har du det bra där framme mamma?

Snart hojjar jag ned till frissan, ensam. Dags för klipp och färg av kalufsen. 

Pling pling!

bort möbler bort


Försöker sälja av lite saker på Blocket, men inga köpare har nappat ännu. Den här soffan borde ju gå att bli av med, tycker jag.

Men matbordet och hörnskåpet i furu har jag blygsamma förhoppningar kring. Tänker såhär - vem vill ha saker i furu? Jo äldre människor. Behöver de fler saker i furu? Nej då, de har tillräckligt. Slutsatsen blir då att marknaden synes mättad. Men man vet aldrig.

torsdag 19 juli 2012

till höstkillen


Svårt att hitta fina kläder till lillplupp, speciellt på de stora kedjorna. Basplagg funkar alltid, men hittar inget att gå bananas över riktigt.

Blå byxor, stickad tröja, t-shirt och mössa Polarn o Pyret, grå brallor Lindex och långärmad tröja Molo Oiidesign

om du insisterar

Mamma, vi måste gå upp nu! Jisses jag har försovit mig! Skulle ha börjat krypträna på bottenvåningen för evigheter sedan. Seså, chop chop bär ned mig.

- Men du, klockan är ju bara 05.00, och inte för att vara sån, men du har ju varit vaken lite inatt och så... Tänkte vi kanske kunde sova ut lite? Så vi orkar med resten av dagen?

Sova ut?! Är du från vettet mamma? Det finns verkligen ingen tid för sådana trista saker. Nej, nu går vi ner och har lite lajbans i stället. Drick en kopp kaffe och ta dig i kragen så kör vi!

- Mmm. Då kör vi.

trevligheter hit och dit



Men varför åker den där lilla familjen runt och gör en massa skoj, som att titta på vattenfall, i stället för att packa och dona inför den kommande flytten? Det kanske inte ni frågar er, men det gör jag.

Dags att börja bocka av saker på 'att-göra-listan' (lång sådan). Operation fixa och sälja skrotig bil i garaget börjar vi med.



onsdag 18 juli 2012

krypträning pågår


                                    



Lillskruttan blir sex månader idag! Hon har blivit stor under sommaren. På golvet trivs hon bra och tränar på att krypa hela dagarna långa, men det går mest bakåt. Tursamt nog finns fler sätt att transportera sig - man kan ju hasa och rulla runt till leksaker man vill åt. Trägen vinner. Hon sitter stadigt i matstol, men inte än på golvet utan att drutta. 

Storebror är det absolut roligaste i hela världen och när han spexar skrattar lilla B så hon pinkar på sig. Och storebror är intresserad av lillskruttan också, petar in nappen, håller handen och matar sovande B med majskrokar, till en mammas förtret. Har lillan ett hårspänne i långa luggen måste storebror också ha det och när de sitter bredvid varandra i dubbelvagnen ( vi har tagit bort liggdelen), så vill brorsan gärna hålla hand.  Annars är ju leksaker himla kul, att flörta med främlingar och fyra av stora leenden till tanter och farbrar, åka babysele på pappans mage, lyssna på sång, hoppa i famnen och i hoppgungan likaså. 

Med maten går det hyfsat. Frukostgröten är nemas problemas, burkmaten till lunch går finemang (har faktiskt inte lagat egen barnmat från scratch en endaste gång, det där med tidsbristen med mera med mera). Kvällsvälling har vi testat några kvällar nyligen. Första två kvällarna gick det klockers, och de senaste två inte alls. Mellan måltider och på natten hinns det fortfarande med amning för kung och fosterland. Och det sistnämnda är ju favoriten. Men när jag var bortrest i Göteborg fick hon gott ta till flaskan och det gick det med.

Lilla B har ju varit lite i minsta laget och inte följt sin kurva, så vi ska på extrakontroll om två veckor. Jag är inte ett dugg orolig. Hon ser fasligt välmående ut, hey, man skulle kunna googla 'välmående bebis' och få upp en bild på'na. Storlek 68 drar hon nu, och känns inte alls lika nätt som förut.

Och så sömnen slutligen. Inte lika bra som förut. Somnar vid kl.21 och allra oftast i famnen, läggs i egen säng och vaknar 06.30. Hon är svårare att natta nuförtiden både på dagen på kvällen, och vaknar allt emellan 1-4 gånger/natt för en slurk tutte. Just när jag är förkyld känns det lite uttröttande, men annars klagar jag inte så värst ofta. Ibland bara.

De är ena gofisar, barna, och det är himla kul att ha sommarlov med dem. Nu ska vi snart åka på utflykt och titta på vattenfall.

tisdag 17 juli 2012

till hösttjejen



Tänker redan på höstkläder jag.

Blå byxor och hoodie Lindex, rosa tights Polarn o Pyret, body och sparkdräkt Molo hos Oiidesign


tröttare tröttast


Den här förkylningen som jag kånkat runt på i snart en veckas tid vägrar att ge med sig. Barnen stojar runt i maxfart, ljudnivån är högst och det känns som att jag med min hesa stämma skriker sluta och men lägg av var femte sekund. De vittrar nog svaghet och planerar kuppförsök.

Det bästa man kan göra i sådana här situationer - lämna hemmet för en utflykt = gladare alla. Mot bibblan.

måndag 16 juli 2012

granola


eller bara hemgjord musli om man vill så. Gjorde efter recept en gång, men till denna freestylade jag alltihopa. 

Havregryn, fiberhavregryn, solrosfrön, hasselnötter, linfrön, kokosflingor, cashewnötter, honung, salt, lite matolja och kanel. Lägg ut på en plåt, varmluftsugn 100 grader i typ 30-45 min (det ska bli lite rostat och crunchigt), rör om ett par gånger och häll i valfri snygg plåtburk. 

Voilà - semesterfrulle deluxe!

söndag 15 juli 2012

inte undra på




att folk i panik bokar sista-minuten-resor var som helst soligt. Jag blir nostalgisk när jag tänker tillbaka på några fina soliga dagar för två veckor sedan. Nu liknar det snarare höst. 

lördag 14 juli 2012

losing it


Jag hade inte mycket hår till att börja med, men efter sex månaders amning har jag knappt mer än någon enstaka test kvar på hövve. Inte snyggt alls faktiskt, och därtill svårt att dölja.

Men den goda nyheten är att det börjar växa ut en korthårig frisyr under min halvlånga. Yey. Då tar det ju bara ett år eller två innan det har vuxit tillbaka. 

/Skalle-Per


två paket

1. Från Cos-rean med fina jobbkläder. Allt satt som en smäck och känns alldeles för lyrrigt.

2. Weleda- vinsten fanns inte kvar på paketutlämningen. Det hade skickats tillbaka för jag var för långsammen att hämta ut. En får visst inte att ta semester hur som helst. The besvikelse.

sommarbilder hej


Kolmården med mina syskon+familjer. Förundras över hur många vi blivit. Barn och sambor kors och tvärs


På spaning efter lejon


Bad med minsta kusinen och farmor


Klassiska Kalmar-vyn, slott och industri. Huva så kallt vatten.


Och slottet i Bornholm saknade tak och fönster, men var tjusigt ändå. Böda Camping var kul att se, vilket ställe.


Trevligt att sitta med barnen i soffan hos släkt efter en brak-pizza-middag, (italiensk go-pizza, åh vad jag önskar att det fanns sådan lyx här i Nåååland)


Så här ser visst kalufsen ut efter att ha sovit i resesäng. Tredje medlemmen i Jedward?


Och barnens mormor fick blommor



Hos farmor och farfar kunde man leka järnet, och det fanns alltid någon som kunde följa med till sandlådan eller läsa samma böcker om och om... Hurra för det.

Strax under 300 mil bil, och lite tåg, under två veckors tid. Fullt ös med andra ord. Men det har varit jättekul förstås.

Bästa
Madonna och att dricka vin dagtid med mina två resekamrater i Götelaborg, tid att umgås med familjen och ett dopp i en någorlunda ljummen sjö en kväll när farmor stod på land med barnen och att träffa alla som vi längtar efter annars. Lite oväntad shopping på Lager 157 i Norrköping satt inte helt fel.

Sämsta
Att jag lyckades bli sjuk, två gånger, och missade två roliga middagar, varav en middag var med en vän på besök från Vietnam. Tråk i kvadrat.



torsdag 12 juli 2012

new in



Luriga människor på Kolmården - först ska man se delfinshowen och därefter blir man utvallad rätt igenom presentbutiken fylld av delfinpryttlar. Och alla barnen bara - maaamma, pappaaa (eller i detta fall moooster), kan jag få en delfin, snäääälla? 

Här är nu lillplupps nye vän och favorit. Ni kan aldrig gissa vad han heter. På riktigt, ni kan aldrig gissa rätt, det krävs nämligen en 2,5-årings huvud för att komma på ett så pass underligt namn.


Låt mig presentera - Delfinchock! Så heter den.

Chockade?

Alldeles snart hemma, ska bara bli feberfri först, och då kommer den utlovade bildkavalkaden.

lördag 7 juli 2012

årets bästa




Efter ett litet missförstånd i packningen blev jag datorlös på semestern. Lite skönt faktiskt, ovant, men gött. Detta har ju då inneburit en frånvaro utan dess like. Men juli är lite så, inget är som vanligt eller vardag.

Om vi har det bra? Jajamen. Inledningen var dock lite tokig, vår första resedag började på akuten i Sundsvall där lillplupps hälta och bensmärta fick diagnosen höftsnuva (inflammation i höften). Men därefter har vi haft skoj mest hela tiden med vänner och släkt. Norrköping var fint, Kolmården tokkul, vi har badat massor, något glas rosé har slunkit ned,  Stockholm är sig likt och alldeles sommarbäst, hur många Daimglassar jag ätit berättar jag aldrig, uteserveringar överallt, Göteborg var ett äventyr utan barn (oj vad nervös jag var att åka bort!) och Madonna är Queen of f*cking everything.

Nu njuter vi av sommarvärmen i Kalmar, eller njae, alla utom jag och febriga lillpluppan. Vi sitter i soffan och njuter av lugnet för tillfället och de andra är på utflykt. Det börjar det längtas hem litegrann (mest jag), men det passar sig egentligen bra då vi borde dra oss norrut strax. 

Nu ska jag fånga sommaren och ta ett dopp i havet igen. Jag kan verkligen rekommendera alla och envar att göra detsamma. Så himla skönt!