torsdag 31 maj 2012

tre donuts för tio spänn



Det bästa med att ha barn är att de är så roliga. Jag, vi, har roligt nästan jämt faktiskt. Som alldeles nyss när vi såg nybakade munkar på mataffären, köpte varsin till kvällsfikat och sjöng - jag vill ha munkar, munkar, munkar med hååål i, stora feta munkar med hål i - högt i affären, i bilen och slutligen vid matbordet när vi åt munkarna och mmm:ade och smaskade högljutt. Roligt. 

Eller nu när jag sitter i soffan och låter bäbäläbäläbälä för att bebis tokgarvar. Roligt. 

grillpartaj



Nästa vecka ska vi ha grillfest. Såhär såg det ut på förra årets grillpartaj chez lilla familjen. Ska fundera ut en annan efterrätt då fjolårets var aningen svåräten. Inget fel på smaken, men klurigt när alla festdeltagare måste slicka på samma varma grillgaller.

Rabarberpaj?

onsdag 30 maj 2012

just JAG

Tävlingar i tidningar/bloggar osv. där du ska berätta varför just DU förtjänar att vinna och folk drar de snyftigaste storysarna i världhistorien (på den nivån att Extreme Home Make-Over eller Soff i Propp  bara slänger sig i en taxi och åker hem till den tävlande). 

Tävla och vinn bärsele t.ex. - jag vill gärna vinna för jag har efter åratal av ofrivillig barnlöshet lyckats bli gravid, men så lämnar min man mig, och så har jag lägsta föräldrapenningen för jag studerar pedagogik för att bli en jättepedagogisk mamma, och så halkade jag i en trappa och majoriteten av benen i min kropp gick av och jag kan därav inte bära min lilla plinsessa med armarna utan behöver en sele, men har ju som sagt inte råd, DÄRFÖR ska just jag vinna.

Och man bah - jamen ta den förbannade bärselen.

a pain in my back


På förmiddagen hade vi en blåsig lekstund och därefter fika på Mormor Hilmas med vänner. Jag dras med en ryggvärk som gör det jobbigt att orka med. Det är ju liksom så att de två små här hemma inte bryr sig ett jota om sådana besvär, utan insisterar på att bli burna och runtkånkade ändå. Intresseklubben noterar att mamman är ur form liksom. Bääär mig!

Nu funderar jag på vad jag ska göra åt ryggvärken? Förstår att jag behöver stärka ryggen för att förbättra på lång sikt. Men hur? Kan jag göra något hemma? Hjälper massage? Naprapat? Kom gärna med tips, men inget mumbo-jumbo.



måndag 28 maj 2012

dålig dag på jobbet



Hold me thight, skriver Esprit över hela denna budskaps-body. Så tokigt.

söndag 27 maj 2012

en pingsthelg i hjärtat





Helgen har varit väldigt fin. Mycket fika, träffa vänner, grillat, LOREEN såklart (shit pommes vilken skräll), rensa ogräs, sol i nyllet och DN i näven.

Vi har hittat ännu ett guldkorn här i Härnösand - Nickebo (bilden längst ned), där det blir sommarcafé om någon vecka och där vi säkerligen kommer att hänga en del i sommar. Med förhoppningsvis sol i nyllet och DN i näven.



mors dag



Första mors dagen som mamma till lilla B och samtidigt den första utan min mamma. Även om det är en kommersiell högtid så känns det fint att bli ihågkommen. Ett paket och en tårta från de små. Jag misstänker att pappan hjälpt till.


fredag 25 maj 2012

vips så blev det fredag


Lite sol hann vi få i fejset på vår korvdejt på torget efter avslutningen på öppnis. Men vips var sola väck och snålblåsten tog vid. Alltså, det är faktiskt lite orättvist med värmeböljan i Stockholm. Ge mig.

ESC! Helgens fråga är vilka snacks man ska snacksa till? Tuff en. Den tål att sugas på.

Men nog hittar vi på annat också i helgen vill jag tro. Trevlig helg hjärtfisar!

torsdag 24 maj 2012

första sommardagen





Bra

- Vi har slutat att kräkas
- Det är nästan shorts-väder. Väljer att avrunda uppåt och går därmed i shorts. För första gången i år! Nu vill jag ha sandalerna jag beställt genast
- Hela första rabatten rensad och till och med grannen sa att det blir fint. 
- Kex och kaffe på ballen, mjölk för vissa
- Imorgon ska det bli superdupervarmt
- Farmors paket med Blisten Maskin-kalsipper kom på posten och vilken lycka

Mindre bra

- Ingen 50-tals fest för min del, vill inte råka smitta någon. Och jag som köpt både rött läppstift och locktång.
- Nya byxdräkten jag köpte hem från Lindex har ett hål. Hoppas de har fler på lager för det här blir sommarens plagg för min del. Sorry syrran, jag vet att du avskyr den.
- Jag är lite rädd för daggmask när jag rensar ogräs. Lite ovan med natur och sånt. Men det går bra ändå när jag har handskar.

onsdag 23 maj 2012

rapport från sjukstugan

Lillplupp drog med sin en illasinnad kräkssjuka från dagis igår. Ja, jag ska inte brodera ut om detta. Adjö på en stund.

tisdag 22 maj 2012

testing testing




Dags för smakisar! Det är roligt att börja lite i sakta mak. Vi är nu inne på dag tre med majs- och potatispuré. 

Jag har börjat röja i trädgården, himmel vad mycket jobb det är! Man blir lite fast när man väl börjat. Lillan blev dock missnöjd i vagnen fort och lillplupp sprang kors och tvärs. En halv rabatt (av typ tio) rensad och det blev tre fulla skottkärror med löv och ogräs. 

Vi ska ha visning igen nästa helg. Skulle verkligen behöva barnvakt ett par timmar för att få något gjort, men det är ont om sådana.

måndag 21 maj 2012

summer red


50-talsfest på jobbet i veckan och det är min tur att gå.  Har en blommig klänning som bör funka och rött läppstift+nagellack. Kommer inte ihåg senast jag var så uppklädd, sade Askungen. 

Ni glömmer väl inte att börja hinta hemma om att det är Mors Dag på söndag? Jag har hintat i flera veckor redan, men barnen rör inte en min när jag frågar vad de ska köpa en present eller om det blir tårta. De är så sjukt bra på att inte avslöja hemlisar de där två lurifaxarna. 

söndag 20 maj 2012

väntar med att raka benen

En stilla undran: Varför är det dubbelt så varmt i bl.a. Stockholm som i Härnta?

Mvh

/Den fundersamma och sommarsugna blekfisen

nytt in till barna



Som vanligt handlade jag barnkläder när vi tog oss en runda på stan norröver. Är inte alls någon hejjare på att handla sommarkläder till mig själv, tänker alltid att det inte är någon idé, sommaren är ju så kort. Så står jag där i juli, utan sandaler, i en gammal nopprig bikini och svettas i jeans eller i mitt enda par shorts från 2001. Men den är ju rätt kort, sommaren alltså, och det är då jag absolut utan tvekan är mitt fulaste jag. I år har jag iallafall köpt en bikiniunderdel - alltid en början!

Smått och Snyggt hette ijallefall en butik som hade en bra blandning av märken jag gillar. Sådana butiker tycker jag fattas i Härnösand/Sundsvall, har för mig att det finns någon alls. De gula Moonkids-tightsen är köpta där och resten av plaggen på Lindex och Kappahl.

lördag 19 maj 2012

memory lane, lekland och lite kräks


Vi tog bilen norrut till den lilla ort där jag växte upp. Så långt norrut hade pappa K aldrig varit. Det var alldeles pittoreskt och havsnära. Vårt gamla hus som min far byggt stod kvar och allt såg rätt likadant ut. 


Vi såg min gamla skola bland annat,


och gick på stan i närmaste stora stad.


Efter en lång biltur var det härligt att ta en svängom på Leos Lekland. Lillplupp var modigare än någonsin och vågade till och med åka rutschkana.


På hotellet hade de bäddat en liten säng till vår stora kille och allt var ju himla spännande. Tummen upp för frukostbuffén!


A blev lite åksjuk, stackars lille.


Men denna hära sov mest eller glassade i nya solglajjer.

  
Och en ny film till bilresan, det är mutor deluxe som gäller när vi färdas medelst bil. Nu är hemma igen och tänka sig, det finns fortfarande lite helg kvar att krama musten ur.

Hoppas ni har haft en härlig långhelg!

torsdag 17 maj 2012

gjorda med kärlek - och smör




Då ställer jag mig moderligt och bakar tiotals bullar till min förstfödde och tänker nostalgiskt på sötsaker från barndomen och på sockerlyckan. Den förstfödde i sin tur petar bara på bullarna, pickar noga loss mandelspånen och lämnar resten. 

För han gillar visst inte bullar längre. Inte det nej? Frysen full då.


onsdag 16 maj 2012

något sött till kaffet




Kan inte hålla mig. Jag äter upp'na.

inte ens eftermiddag än



men vi har hunnit käka frulle. Dra ned på stan. Köpa urban take-away latte. Gå till apoteket. Leka i tåget på torget brevid a-lagarna och det ofagra köpcentrumet. Lufta boobisarna med årets första utomhusamning. Byta första utomhusblöjan. Träffa mamma med två barn. Leka med mamma och två barn i lekparken. Käka lunch i omgångar och med några avbrott. Säkert byta blöjor igen. Och nu hemmavid för sovstund för en och spark/gurgel/sprattel-stund för en annan. 

Ska bli så himla skönt med långhelg så vi får träffa den där tokjobbande pappa K lite. 

tisdag 15 maj 2012

föräldraledighet deluxe






Det här kan jag vänja mig vid. 

Det är väl bara att börja röja i buskagen och blomsterrabatterna. Ser ut att bli en till sommar i hus.

pollenchock, körkort och mascara



Småsnoriga är vi nästan allihopa. Bultande bihålor och en vissen skruttis i famnen. Det här med ork alltså - varning det här är en djup reflektion - för att få ork måste man träna, men för att orka träna måste man ju ha ork. Detta innebär ju rimligtvis att när man börjar träna så gör man det utan ork, men med en förhoppning om att orken komma skall? Sug på den. Eller gå och träna bara.

Idag blir det en prommis till körskolan för att hämta teoripaketet inför min intensivkurs i sommar. Inga fler ursäkter. I år händer det.

För stunden roar jag mig smått med att fylla på sminkväskan nätledes. Så billigt att det är svårt att låta bli - e.l.f.

Men jösses, vad jag babblar utan röd tråd, skyller på pollen.

söndag 13 maj 2012

a barrel of monkeys





Jag gillar oftast enkla barnkläder, könsneutrala basplagg och sonen får oftast gå i tights för 1. det går ju så himla fort att springa då 2.jag gillar silhuetten med tajta brallor och rymlig tröja. 

Men det är roligt att bryta av det enfärgade och clean:a med härliga tryck, det är ju trots allt ett barn som ska skutta runt i kläderna! Den översta med djurtryck är precis sådär tokrolig och lite retro som jag gillar. Krokodil-tischan var ju den jag egentligen ville köpa, men den var slutsåld så det fick bli den ap-iga. 

Tycker för övrigt att utbudet hos de stora kedjorna blir sämre och sämre ju äldre lillplupp blir. Bland bebiskläder för pojkar fanns mycket fint. Nu (storlek 98 och uppåt) är det mest Bilar och Spindelmannen från topp till tå. Dyra kläder finns ju fina såklart, duh, men det känns inte helt motiverat att lägga ned stora summor på en snubbe som smörjer in sig med lasagne... Något fin-plagg ibland bara.


Pics Polarn och Oii



inte en kotte



Härlig dag i lördags! Velade en kort sekund om min post-preggo-kropp var redo för en bikini, men äh tänkte jag, skitsamma vem bryr sig och åkte till simhallen med lillpluppen. Vi hade en superskojig förmiddag i plasken. Pappa K lekte hemma med lillskruttan och hade haft minst lika roligt. Sedan fika på stan hela truppen samlad och därefter somnade föräldrarna i soffan till en spännande film på kvällskvisten.

Idag inledde vi dagen med att städa i nätta fyra och en halv timme. Sedan drog vi iväg till Birsta. Under tiden satte sig mäklaren vid vårt köksbordet och inväntade husspekulanter. Favorit i repris - ingen kom!

Men vad fan. Pardon my French.

fredag 11 maj 2012

rollin'

Lillan har lärt sig att rulla runt från rygg till mage igår. Hon vänder sig raskt varje gång man lägger henne på mage. Åt andra hållet är ju lite fusk, från mage till rygg, för med ett bautahuvud är det ju svårt att inte slå runt ett varv! Men från rygg till mage, det kräver att man tar i från sina yttepytte bedårande små tår och utstöter kulstöterskeljud.

Och jag är förstås stolt som en tupp. Minst lika stolt som om hon hade tagit studenten eller blivit hedersmedlem i Mensa. Mammas lilla, åååhhh! 

lycka i en stor låda



George Clooney och jag.

torsdag 10 maj 2012

bästa av världar




Måndag, onsdag och fredag är det lekpark, öppna förskolan, stoj och hög ljudnivå med bägge barnen. 

Tisdag och torsdag är det bebismys, lite hemmafix, lugnt och tid för eftertanke då fina storebrorsan är på förskolan. 

Och helgen, ojoj, den är ju bäst såklart. Inte så himla lång tid kvar av ensam föräldraledighet med barnen. Pappa K joinar om lite mer än en månad. 1 månad! Galet snart!

ingen lön för mödan



Än. Det kom 0 personer på visningen. Mäklaren satt ensam bland levande ljus och en fruktkorg med gröna äpplen och citroner. Och en nyklippt ryamatta.

Suckar stort. Vi hoppas på bättre utfall på söndag.

onsdag 9 maj 2012

ett allmänt förlåt

Om ni undrar vilka det var som skrek på bibblan hela förmiddagen så var det vi  (två mammor och fyra barn under tre års ålder). Jag skrek inte så jättemycket. Men lite (kooom tillbaka barn, sluuuta skrik osv.).

Vi är ett höggljutt och gråtmilt gäng som kanske inte gör sig bäst på just bibliotek. F'låt.


tisdag 8 maj 2012

visningsdax


Första visningen idag och andra på söndag. Lovar att sluta tjata om husförsäljningar och tråk alldeles alldeles inom kort, men just nu upptar stöket all tankeverksamhet och fysisk aktivitet.

Lillskruttan och jag drar i alla fall på fest på jobbet ikväll. Och innan dess har vi en lunchdejt med en mamma och hennes två små. 


Först måste jag bara få lillskruttan att sluta gasta så jag kan borsta håret och kamma tänderna. 

hallå hallå


Är så himla trött på min mobiloperatör och lite på själva telefonen också, en gammal i-fån, att jag ringde och sa upp abonnemanget när bindningstiden gick ut. Detta innebär ju att den mest otekniska människan i världen måste jaga rätt på något nytt att kackla i och smurfa ifrån...

En djungel, I tell you, en djungel.

måndag 7 maj 2012

a weekend get-away

Ibland behöver man komma ut i världen, ta en paus från städning och renoverande, bo på hotell, söka nya äventyr och umgås med maken och barna. 

Och därför ska vi nästa vecka åka på week-end till...

Paris!

Nä, jag skojade bara, inte Paris - till Skellefteå. Inte Sollefteå - S-K-E-L-L-E-F-T-E-Å. Lär ju vara grymmaste staden. 

Ni tror inte heller att det är grymmaste staden va?

skira ting (låter som ett namn på en shabby chic-butik)


Shopping brukar brukar numera bestå i att jag handlar ett (oftast randigt) barnplagg eller hugger en schampoflaska åt mig själv på Ica Maxi, samtidigt som jag rullar barnvagnen fram och tillbaka i mittgången ( det bara är där vagnen får plats) för att inte den ena eller andra ska vakna. 

Idag sov båda en snutt i vagnen efter öppna förskolan och jag hann ila ned mellan klädräckena på HM och roffa åt mig en halv outfit till en jobbfest på onsdag. 

Att ha två små som inte gillar affärer och att pansarvagnen är otymplig som attan har gjort att konsumtionsnivån gått ned hos lilla familjen, och det tror jag bara är bra. Det brukar vara ett idogt köpande av onödigheter mest hela tiden.

söndag 6 maj 2012

tant sibyllas närodlade hamburgare


 Vitsippor, inte vitsnippor, mannen. 


Spretigt inlägg, spretig själ, som jag brukar säga (?). Vi är så uppe i linningen över husvisningarna,  stressade till max, putsar allt som kommer i vår väg med en wettex och så får man ju dåligt samvete för att man inte hinner ägna mer tid åt barnen trots att det är helg. Tur att farmor och farfar kom hit en sväng!