fredag 30 september 2011

freitag!


Vilken höstvärme! Nu vill jag inte prata om något arbetsrelaterat på allra minst en helg. Strax väntar middagsbestyr och barngos. Imorgon blir det äventyrsbad i Sundsvall. Men söstra ska gå i Birsta, och då får hon gott pallra sig iväg och införskaffa ett armband jag tittat ut... Kan man inte shoppa själv, får man leja någon annan.

Trevlig helg finisar!

torsdag 29 september 2011

afterworking


Igår gick kollegorna och jag ut och åt på stans flådigaste ställe - VäggiVägg. Jag vill inte vara en gnälltant... Men! Jag tog röding med halmrökt krondills- och kräftmousselline, inkokt fänkål, brynt smör och hasselnöt samt pumpapuré. Mucho avancerat. Men så ogott. Då spelar det ju liksom inte någon roll hur tjusigt och innovativt det är. Servicen var inte heller så värst lajbans. Man fick nästintill ursäkta sig över att man råkade behöva äta en vardagskväll.

Sällskapet däremot var underhållande, och efterrätten kanske världens godaste äppelkreation.

Nu väntar vi in moster och Algots kusiner som kommer på besök över helgen, wiho!


tisdag 27 september 2011

superhjältebrallor

Köpte ett par svarta tights till lillpluppen igår. Bekvämt och lättmatchat tänkte jag. Pappa K tycker däremot att lillen ser ut som Gunde Svan eller Mikhail Baryshnikov.

Äh då. Stålmannen, Spindelmannen och Batman bär samtliga tights. Hur skulle det se ut om Spindelmannen inte kunde klättra uppför en husvägg, för att jeansen smet åt?

Det kanske går hem bättre om jag kallar dem långkalsonger.

måndag 26 september 2011

pappersbröllop


härligt, nu börjas det. Ett butiksbiträde frågade glatt om det var dags att föda snart? Nej, inte riktigt, sade jag med en bekymmersrynka mellan ögonbrynen. Det är dags i JANUARI alltså. Men du ser ju så stor ut?! Ja. Jag gör väl det.

Idag firar mamsen och pappsen två år som gifta, hurra för oss! Lite lukta-gott fick pappsen i ett paket. Han är en toppenman och det har inte varit ett dugg jobbigt, bara trevligt faktiskt.


söndag 25 september 2011

tålamodet tryter ibland



True that. Han ser sockersöt ut, men vilken buse. Han häller ut alla löv som med stor möda krattats upp, kastar tallrikar, häller ut juicen över frullen, sparkas, klättrar upp på stolar, ramlar ner och slår halvt ihjäl sig. Och det är bara idag.

Men som sagt, han har utseendet för sig och man vill mest pussa honom ändå.

Natten gick prima, men han tror nog fortfarande att han sover i en spjälsäng. Ställer sig upp och hojtar när han vill kliva upp. Tar ett tag att vänja sig vid friheten misstänker jag.


lördag 24 september 2011

allt jag kunde drömma om


i frukostväg fanns på brunchen idag (lönnsirap, mmm). Hoppas hoppas hoppas att det inte var sista gången det anordnades brunch i Härnösand! Det är ju ett sådant ypperligt helgnöje.

Nu ska lillen sova i sin nya stor-kille-säng för första gången. Vi håller tummarna.

(Och så lite shopping i Birsta, från H&M).


fredag 23 september 2011

pre-school

Jag är så himla glad över vår förskola. När lillen skulle börja där var jag oerhört skeptisk. Det kändes som en nödlösning från kommunen då det var tokslut på dagisplatser. Lokalerna var oinspirerande, det ligger en trappa upp i ett hus och då fanns det inte ens en ordentlig uteplats. Och lillen var ju så liten (13 månader) och skulle gå heldagar på stört.

Men A har älskat det hela tiden! Han förskolelärare är så fina och varma. De hittar på saker och verkar genomvettiga. Fyller en unge år så äter de tårta, regnar det katter och hundar så hittar de på inomhuslekar och pyssel och de lurar med lillen så fint när vi lämnar honom (kom tittar vi på bilar i fönstret!). Det sjungs och läses böcker.

Det är ju självklart att det vissa dagar går lite sämre att lämna lillen. Han hajjar att vi ska dra för dagen och klamrar sig fast vid våra ben och gnäller. Men man hinner inte ens ut innan han har nöjt sig, tack vare de fina lärarna.

Igår var de på mask- och snigeljakt och fotograferade alla små slemmiga djur. Bara en sådan sak!

tapasfredag


Har haft fredagskänslor hela dagen. Fick min trasiga taklampa på kontoret utbytt (efter ett sisådär halvår i mörker) och det bjöds på kanelbullar. Tämligen effektiv var jag också, om jag får säga det själv. Flitens lampa.

Imorgon brunch (måltidsinnovationen ''brunch'' gör ett gästframträdande i Härnösand på stadshotellet, så klart Stockholmarna rusar dit!), fixa i ordning trädgården inför vintern och familjegympa är på helgtapeten.

torsdag 22 september 2011

lost and found

Slarvade bort mobilen och vi jagade runt här hemma. Inte bara hittade vi den, utan systemkameran och mina hemnycklar som varit borta i evigheter också! Rena rama julafton!

onsdag 21 september 2011

klick klick



Jackan hemklickad och en mössa. Nu fattas bara halsduk och vantar och sedan kan höstlöven få falla fritt för min del.

Asos

tisdag 20 september 2011

höst i luften



och jag har ingen jacka som går att stänga igen över kaggen. Provade en på H&M idag, som banne mig funkade! Men den var så tunn och jag velade fram och tillbaka, svart eller röd, ja eller nej, för att slutligen gå därifrån tomhänt. Ska man klicka hem den ändå?

Åhåhå, dessa världsliga beslut.

Ringde till MVC igår och undrade om det inte är dags för en kontroll snart i och med att det är vecka 25? Vid första graviditeten var det ett evigt spring till barnmorskan var och varannan vecka. Visade sig att de glömt bort mig. Jajamen, de får verkligen en havande kvinna att känna sig speciell.

Jag är inbokad på ett Aurora-samtal snart också för att träffa en kurator och prata om förlossningen. Senast gick det ju lite sådär kan man väl säga. Kort sammanfattat: Pinvärkar i två dygn innan det satte igång på riktigt, fanns inga platser på DS så jag stannade hemma länge, utmattning, seg förlossning, all smärtlindring som fanns att tillgå och sen slutade hela tjofräset ändå i ett snitt. Vid det laget var jag slut som människa och inte helt pigg på en kolikbebis som skrek från första stund och tre månader framåt non-stop. Inte för att avskräcka er från att skaffa barn menar jag;) De är ljuvliga små ting och jag har förstått att de flesta förlossningar flyter på hyfsat galant!

Det ska bli skönt att prata igenom den förra förlossningen och få hjälp att planera inför den kommande. Egentligen är jag inte rädd för att föda, men jag är rädd att få samma dåliga upplevelse igen. Jag inser ju innerst inne att varje graviditet är unik och att allt borde gå bra, men det finns ändå en gnutta gnagande oro inombords.

Kappa från H&M

söndag 18 september 2011

två söndagskvällstankar

1. Det är en bra idé att köpa en ribbotten till en barnsäng från Ikea. Det blir liksom botten annars. Just saying. Om man mot all förmodan skulle ha köpt en sängram och en madrass i Sundsvall på vägen hem från Vemdalen vill säga.

2. Man vet att det är höst när man skickar pappa K till mataffären, och syltsockret är SLUT! Jädrar i min låda vad folk är husliga.

fjällsweekend






Underbar helg i natursköna Vemdalen. Vi har varit utomhus hela helgen, plockat lingon, promenerat, fikat på romantiskt café och vilat upp oss. Lillen gillade inte att plocka lingon, men däremot kottar, stenar och att hålla reda på hunden. Hunden i sin tur jagade fjällslämlar och bet till mamma M:s förskräckelse ihjäl en stackars en. Traumatiskt.

Mamma M hittar shopping på de mest oanade ställen må ni tro. Slumrande fjällsby? Nemas problemas. Hittade lite norrländskt hantverk i form av ett armband i renskinn (tack svärmor!), ett par rediga vinterkängor till lillen från en jägarbutik och allra minsta lillen fick sitt första plagg, en julklapp från farmor. En kan.

Hoppas ni har haft en fin helg! Nu kör vi igång en lite mindre kaotisk vecka, utan jobbresor och stress. Hahaha, skojade bara. Utan jobbresor.

Nu ska här kokas sylt. Vad ska man med oändliga mängder lingonsylt till undrar jag lite tyst för mig själv bara...

torsdag 15 september 2011

i farten


Muffins- och älgtema på denna vecka.


Avskedsfest med baktema i tisdags för en kollega som byter tjänst på jobbet. Snodde ihop en sisådär hundra cupcakes i olika färger och smaker i måndags med några arbetskamrater. Älska temafester!

Planeringsdagar med älgtema, vi kan ha haft någon form av planering som tema officiellt, men jag tyckte det handlade mest om älgar (älggryta till lunch, älgkalv till middag med hemgjord bea och älglasagne till lunch. Har vi tömt skogen på älg?). Vi åkte till en konferensanläggning i mörka barrskogen, badade i bubblig pool och sov borta. Nyss hemkommen, kraschar i soffan en snutt och packar. Igen! Jobbdag i Östersund imorgon och sen bär det av till Vemdalen med familjen och svärisarna för att skrota runt i fjällen och leta lingon.

Lejter alligejters!

lördag 10 september 2011

korsmässomarknad


Shopping på hög nivå - höstblommor och kryddat hårt tunnbröd. Fin lördag förresten!

fredag 9 september 2011

ok en till bara


Nu har jag bara en fråga. Varför är jag vaken kl.06.00 på en lördag, medan pappa K och lillen sussar sött i stora sängen? Det låter orimligt.

inte helt opartisk


men han är något av en stjärna, tycker mamman.

köpepizza, chips och dipp


Jag menar hur mycket större kan den bli?

Men till mitt försvar så har jag faktiskt tränat igår. Gick på ett poweryogapass och går nu i väntans tider. På träningsvärken alltså. Det var alldeles underbart, men jag kände mig otymplig redan nu och är osäker på om det blir någon idé att fortsätta. Känns som att just vighet inte kommer att vara min starkaste sida i höst. Stackars bebben i magen måste ha blivit mosad i vissa positioner. Då får det bli nästa termin istället.

Välkommen varde helgen. Välbehövligt storstäd, förbereda en frågesport till en fest nästa vecka och Korsmässomarknad väntar. Och vila!

onsdag 7 september 2011

confirmed

Om ni tycker att fotona i bloggen är lite fulare (alltså inte motiven förstås) nuförtiden så har ni helt rätt.

Hittar inte den braiga kameran. Mycket irri!


vecka 23


Jag vet inte vad du gör där inne vilda lilltok, men du far då runt som ett jehu. Denna gång har jag känt sparkar mycket tidigare, långt innan ul, och det kändes härligt betryggande.

Nu är det ett ständigt hoolabaloo därinne. Så fort jag lägger mig ner tar lill*en på sig svettband och benvärmare och gympar loss.


två konstiga saker



1. Varför smakade Istanbul-Pepsin så konstigt, med en touch av turkisk matlagning liksom? Jo, efter att ha google-translatat så visade sig vara en special edition med citron och mynta. Inte bra.

2. Har man inte lite för brett sortiment om man säljer erotiska plagg för damer och Hello Kitty-och Spindelmannen-barnkläder i samma butik? Inte heller bra.

nu tar vi oss an hösten


För ovanlighetens skull, en bild på mamma M (med förebrående min).


Sötnosarna.


Fullpackad strand med alldeles för höga vågor för småglin.


Krokodil, enligt egen utsago.


Vem är mest fotogenique? Turkisk mat är asgod, sa det alltid hungriga preggot.


Bara för att.


Nu är vi hemma igen!

Det har varit väldigt trevligt, varmt som attan men otroligt avslappnat och mysipysigt. Jag är förvånad över hur smidigt resan gick. Att flyga var ju förstås lite bökigt, men lillen var förvånansvärt nöjd. Han klättrade upp och ner på mamma (och på stackars syskonet i magen) och vi klarade resorna utan godismutor (kakor och läsk gills inte).

Hotellet var fint, fräscht och till och med någorlunda stylish. Man behöver ha ett trevligt hotellrum när man vistas där så mycket. Lillen sov i en enkelsäng, och trillade bara ur tre gånger;) Men jag hade lagt filtar och annat runt så han landade mjukt och klättrade tyst upp igen på egen hand.

Vi hade ju all-inclusive på hotellet, så det blev mest att vi åt där. God turkisk mat! Men måltiderna var lite stressiga ibland. Lillen äter klart på fem minuter och sen säger han bestämt nu går vi! Matro någon? Ibland funkade det att muta med melon. Och ibland med sliskig efterrätt. Sockerdetox börjar... Nu...

Barnpoolen var hängstället nummer ett om dagarna. Lillen arbetade hårt med att tömma bassängen, men fasen om de inte fyllde på den varje kväll?! Hårt jobb i vart fall. Stranden var dessvärre inte lika barnvänlig. Stora vågor, brännhet sand och fimpar. Men det är något visst med havet ändå, speciellt då det är 28 grader i vattnet.

Och Alanya? Njae. Stånd med plagiatskit och påstridiga försäljare, massor med tyska turister, turister överhuvudtaget (med svanktatueringar/tribals, playboybikinis och så turistbarn med magdansoutfits och håret flätat av kvinna på stranden). Lekledarna på hotellet studsade runt som kaniner, flörtade med gästerna och försökte engagera alla i dart ideligen. Som en vanlig turistort helt enkelt.

Men! Det fanns mysiga caféer, särskilt en glassbar som hade otroligt god glass. Och alla var så gulliga mot lillplupp. Hans runda kinder fick sig ständigt ett nyp av tanter och farbröder (för lillen är alla vuxna tant/farbror vilket han gärna gastar högt). Man kunde verkligen bara slappna av och skrota runt på hotellet med badkläderna på för jämnan. Vi är utvilade och glada. Men inte bruna. Inte 2/3 av familjen. Lillen och jag tar nämligen det säkra före det osäkra - solskyddsfaktor 50.