torsdag 28 juli 2011

home alone


Mina grabbar har dragit till farmor och farfar i Stockholm. Och vad gör råttan när kissekatterna lämnat byggnaden? Jobbar över, äter mackor till middag, målar tånaglar och kollar på Cops.

La vida loca.

fredag 22 juli 2011

en kort önskelista



hett tips: om familjen har planer på att köpa ett litet paket till mamma M inför den kommande födelsedagen, så kan jag egentligen bara komma på en endaste liten sak som ni skulle kunna skramla ihop till...

Sådär, en subtil hint skickad till söstrarna genom cyberrymden.


torsdag 21 juli 2011

i hjärtat av höga kusten





Ett par finfina dagar i spartansk campingstuga (ingen toa eller vatten), i natursköna Lappudden, har vi haft med våra besökare. Solen kikade fram, vi lagade mat på vår köksplatta, sov i våningssängar, barnen sprang runt som vildar (helst upp och ner för en handikapp-ramp tillhörande en annan stuga) och jagade mygg. Bäst var definitivt den vedeldade bastun vid vattnet och plumset i sjön. Den upplevelsen kan jag leva på i vintermörkret!

Men kameran glömdes hemma, likaså underbyxor och rena strumpor. Ska nog fundera på att skriva en packningslista inför Turkiet. Minnet sviker.

Idag har vi varit i Kramfors och kikat runt. Ingenting jag kan rekommendera. Sopor luktade det också.

Ett ynka par dagar kvar innan det är dags för mig att pallra mig till arbetet. Men förhoppningsvis blir det ju semester igen ganska snart, den tanken lindrar den värsta ångesten.

lördag 16 juli 2011

pasta al dente



I julklapp 2009 fick pappa K en pastamaskin. Igår dammade han av den och invigde mojängen. Himmel vad gott det är med riktig färsk pasta.

Kolhydrater!

Idag köpte jag en ny bikini, och påmindes om varför jag väntar så sent varje år. Kan vara något kolhydratrelaterat. Det blev till att hitta de två minst fula bikinidelarna och gärna i en färg det fortfarande fanns två delar kvar utav (note to self: maj 2012, köp bikini i god tid). Nej, en ännu större, ropade jag till pappa K och lillen utanför provhytten. Det måste vara något nytt storleksdirektiv från EU som införlivats i svensk rätt. De är inte som de var förut storlekarna, det är säkert. Jag har minne som en häst och vill minnas att jag kom i en som var ganska exakt tre storlekar mindre. Jädra EU-rätt.

Imorgon får vi superbt besök från Västerås!


fredag 15 juli 2011

ulvön





Båtresa till Ulvön. Båtresan var lite lång med en skogstokig unge som sprang fram till cafét ombord och skrek glass och kakasugen i ett. Med ett pussel och en tupplur senare så var situationen under kontroll.

Väl där åt vi pizza på en uteservering vid havet och strosade runt. Lillen skar sig i fingret på något (bordet?) och blodet forsade, och nu överdriver jag inte ens. Förstår inte alls vad han skar sig på eller hur det kunde forsa så mycket blod ur en så pluttig blessyr.

Ingen surströmming blev det, trots att Ulvön är ett stink-fisk-mecca. Lite besviken över att inte ens känna en svag surströmmingsodör. Trodde det skulle ligga som ett moln över ön. Pappa K hade nog gärna smakat.

Men solen och värmen fattas oss, det är inget semesterväder alls. Det gör inte så mycket - för vi har ombokat vår Kap Verde-resa då vi inte kommer att kunna åka och vi har istället bokat en helt annan resa. Turkiet i slutet av augusti! Men vågar inte ropa hej ännu. Pappa K's värden har varit urusla, så jag försöker ställa in mig på en eventuell ombokning igen. Lite hoppas man ju förstås...

torsdag 14 juli 2011

rövarhistoria


Igår åkte vi till himmelriket för barn - Rövarbyn - vid Skulebergets fot. Efter att ha betalt inträde sade vi åt gossen att go bananas.

Men icke. Han var rädd för allt i byn. Hoppborgen, studsmattor, GB-glassgubben, rutschkanor, gungor, bilder på rövare, en plasthäst osv. Det enda han inte var livrädd för var en liten röd lekstuga. Så där klev han in och ut ett tag.

Lätt värt pengarna.

prunkande bildkavalkad


Rosor är rosa.


Gräsmattan tar en och en halv timme att klippa. Hujedamig vilket sjå. För pappa K.


Vildvuxet. Vänta bara tills nästa år! Då spårar det ur rejält.


Tigerliljor (visst?). Coolsnygg blomma. Lite foxy tycker jag.


Ja du, vad växer här? Ingen vet.


Hård åtgång på jordgubbarna. Vi har en 82 cm hög jordgubbsätarmaskin som går dagarna i ett. Bortsett från en sovpaus kl.12-14.


Farfar har lagat väderkvarnen som inte klarade den hårda vintern. Usch usch usch för vinter, försvinn hemska tanke.


Inga röda hallon i sikte än... Kan bero på att det inte är sommar i Norrland. Var är värmen? Hinner den ens hit innan hösten, det är den stora frågan?


Småkillebyxor på tork.


Rosor, som jag trodde pappa K mördat tidigare i vår när han tränade sig i beskäringens ädla konst.


Lite packat med tre träd... Hmm, ett kanske måste elimineras? Äppelträdet är det enda som sitter säkert.


På sommaren är det allt bra speciellt med en egen trädgård. Stå där och hänga tvätt i sakta mak och låta lillen löpa amok i jordgubbslandet och äta alla (till och med de omogna) bären.

Dessvärre var vi nyss tvungna att gå in, då lillen stod och kastade stenar på gräsmattan och mamma M hotade med att vi skulle gå in om han inte slutade omedelbums. Otur för oss båda så kastade han bara ivrigare och trotsigare vid hot om ingång. Åh men åh, man kan ju inte komma med tomma hot, så tjofaderittan in gick vi. Typiskt.

tisdag 12 juli 2011

food dude

Oodi!
Leilas rågkakor, eller ja, just dessa är ju våra förstås
Svamp- och broccolirisotto med sallad

Idag var en gråmulen alldeles ospeciell dag hemma. Ibland behöver man sådana också. Snart kommer pappa K hem med smågodis och så blir det tv-seriemaraton. Plöjde tre avsnitt av True Blood igår. Himmel den där Alexander Skarsgård, kickar Stephen Moyers rumpa vilken dag som helst.

Jag träffade en kompis i Stockholm som berättade att hon skrivit ned sina mål i livet, stora som små, för att konkretisera. När man (jag då) börjat jobba och vardagen smyger på, med kidz och full rulle nonstop, så flyger tiden liksom bara ifrån en känns det som... För egentligen, om jag tänker efter, så finns det massor med saker jag vill åstadkomma i livet. Resor, upplevelser, saker att lära och se. Jag ska tamejtusan också skriva en lista! Och kika på den ibland och pricka av. Så livet inte kutar ifrån mig.

Deep shit.




måndag 11 juli 2011

sommarlov





Hemma igen! Stockholm var fint och det var rysligt trevligt att träffa vänner och familj. Vi har badat, käkat ute, strosat på stan, ätit italiensk glass i Vaxholm, kalasat, smaskat smultron och mycket mer. Men än är semestern inte över, två veckor kvar. Woho så in i Norden.

Lillen snackar så öronen trillar av. Det börjar avancera snacket hans, tidigare var det bara ett ord i taget, men nu säger han de mest imponerande saker:

- Mamma äter, pappa dricker, bilen kör, bulle gott.
- Korvsugen (när det vankas vurre till lunch)
- Krama dig
- Leverpastej och räcerbil (aslånga ord ju!)
- Ananas och broccoli
- Mamma gillar mig

m.m.

Snubben vet vad han snackar om! Eller njae, inte alltid. Men han snackar, alltid något!