lördag 30 april 2011

valborgsmässoafton




En överraskning, eller tre, dök upp hemma hos oss idag. A's moster och kusiner spontankörde visst upp till Härnta. Så vi slog följe till majbrasan. A och minsta kusinen vrålade i högan sky, så vi gick hem i raketfart efter att snabbfotograferat eldsvådan. Men nu sover de små gastande liven och chippsskålen står stadigt i knät.

Renoveringen går sådär... Tapeteländet fäster inte. Iiiih!

fredag 29 april 2011

en normal dag


Lagom till fredagen tillfrisknade gossen och blev ivägskickad till dagis och vi smet iväg till jobbet en hel arbetsdag. Det gick bra, för alla tre, trots en knögglig natt. Lillen håller på att få tänder långt bak, och då kan man visst inte sova. Knappt alls. Bara så ni vet. Man måste liksom vara vaken och vänta på att de kikar fram. Jag förstod inte riktigt varför man var tvungen att vara vaken kl.03.00, men så är det sa lillen. Annars missar man allt.

Jag hade helt glömt bort att det är Valborg i helgen! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av den vetskapen. Har ju redan fullspäckat schema för helgen - dammsuga, gå till frissan, köpa tapetklister, tapetsera och fila fötterna. Ni hör själva - det är redan fest i dagarna två hos lilla familjen.

Trevlig helg fina ni!

onsdag 27 april 2011

struktur på tillvaron


Nu har vi faktiskt vilat flera helger och yadayada. Det var trevligt och så. Men nu är det dags att få ändan ur vagnen igen innan den fastnar i vagnen för gott. Till helgen ska vi tapetsera matsalen. Grå strukturtapet i 60-talsstuk blir en fondvägg och övriga väggsnuttar får en ljusgrå tapet.

Är det mamma M's tur att vabba idag igen? Jajamen. Spontan frågeställning, - är man någonsin på jobbet om man har flera barn?

vinsten




Det gick undan, tack så mycket Emelie!

rosa


Ett paket till den finaste ettåringen i Västerås! Grattis i förskott lilla I!

Rosa och tokpluttiga tjejkläder är inte min kopp te, men här var ju rosa en annan femma. Mamma M skulle kunna tänka sig själv i dessa, men storlek 86 blir liiite tajt.

Från Oiidesign

tisdag 26 april 2011

brum brum



Lillen älskar bilar. Helst vill han stå i fönstret och titta på bilar som åker förbi, titta på grannens traktor på gården (nej, vi bor inte på landet) eller vänta på att få se en buss eller moped passera. Det är märkligt, vi päron är inte så himla intresserade av fordon just och har inte heller köpt leksaksbilar till honom än. Jag försökte kränga på honom en docka i leksaksaffären, men då sa han bestämt nej. Så otroligt o-pk av honom.

Skit samma, han får leka med vad han vill. Blir nog en reko snubbe av honom trots att vi inte trycker på honom dockor eller Hello Kitty, för sakens skull.

Men bäst av allt är att han älskar böcker, han kan bläddra i böcker hela dagen och säga vad alla bilder föreställer tyst för sig själv. Molly-boken är storfavvo. Det är så roligt att läsa böcker för honom när han sitter i knät med ögon som tefat!

Utöver böcker så gillar han lego och att laga mat på sin leksaksspis - wokade virkade apelsinklyftor oftast. Och att sopa (lite tragiskt - då mamma M lider av ett lätt städberoende - att denna åkomma skulle gå i arv). Att kasta stenar och springa runt utomhus. Att klättra upp på soffor och fåtöljer. Låtsas-dricka kaffe ur en stor mugg. Göra gälla ljud. Dans-stampa på stället (om man ber honom att göra 'galna-dansen') och kolla på barnprogram ytterst korta stunder.

måndag 25 april 2011

ge mig ett


- V! Ge mig ett - A! Ge mig ett - B!

Ni vet var ni hittar oss imorgon. Hemmavid.

Om ni funderar på att skaffa småttingar, tro för allt i världen inte att ni kan jobba när ni borde. De vill inte ha febriga pluttparvlar på förskolan, jo så kräsna är de faktiskt, inte ens om man betalar extra. Men det gör mig inget, vi har varit lyckligt lottade med få sjukdagar. Vi maxar myset hemma imorgon och hoppas på att sola kikar fram och att febern pyser väck. Då blir det glassparty i trädgården! Eller så vilar vi mest. Idag har vi arbetat så svetten lackat med att putsa fönster och plantera blomster*.

(UnderbaraClara-light-varning på mamma M's blogg snart. Husligheter i Norrland, Lord vart barkar detta hän... Mest ville jag bara säga att vi putsat fönster i typ åtta rum. Unisont wow:ande från alla? Ge mig ett wow. Inte det, nej).

söndag 24 april 2011

sol i sinne




Våren är en energikick. Man får lust att gå barbent, fila fötterna, på med finkjolen, ut och gå långprommis i solen, plantera penséer och hänga tvätt utomhus. Allt på samma dag. Man får liksom lust att göra saker efter en lång halvapatisk vinter i soffan med tv:n som livskamrat.

Jag vill galoppera på en äng. Typ.

el grande finale


Med smör och lönnsirap som sig bör.


Jösses vad vi pysslat med att äta på sistone. Idag slank ett berg amerikanska blåbärspannkakor med lönnsirap ner. Att dö för.

Och nyss slängde pappa K ihop en enkel caesarsallad med polarbrödskrutonger (tager vad man haver var det). Men nu måste vi börja äta nyttigare. Jo måste.

på playan





Sista dagen med gäster. Vi åkte på utflykt till stranden, drack kaffe ur pappmugg från restaurang Gyllene Måsen och kände sommarlängtan.

Nu känns huset tomt och tyst. Inga barn som rockar loss. Lillen har åkt feber och sussar i soffan bredvid mamma M som smurfar på datorn. Lille pluttson, han är så ynklig och vissen.


lördag 23 april 2011

uteliv


Promenader, trädgårdshäng och grillning i solen. Älskar utomhusskrotandet som kommer med hus. Och A, han är helt bananas över alla stenar, blommor och diverse skräp och lort utomhus.

Om vi bara kunde träna upp honom till ogräs-uppryckare... Dessvärre rycker han upp all växtlighet.

fredag 22 april 2011

och vinnaren är...

lilla familjen. Glad mamma M!

höga kusten





Inte pjåkig alls. En smått överväldigande syn trots att det fattas grönska. Vilken natur alltså! Mörka täta skogar, höga berg som sluttar rakt ner i vattnet och havet runt varje knut. Dramatiskt så det förslår.

I 30-årspresent (eller, 35, 42 eller kanske 50? Innan 100 i vart fall) skulle jag vilja ha en liten sommarstuga, old-school-röd, med vita knutar och hela tjofräset att sitta och kuckla hela semestrarna. Tanken är sinnesro och lugn i själen. Inte mygg eller utedass.

Shit vad gammal jag börjar bli. Sitter här i soffan och drömmer om ett till hus. Inte en schysst shoppingweekend till Nueva York, näe, ett till banklån är det jag suktar efter. Lord, jag är bortom all coolhet befarar jag.

glad påsk





Vi påskfirar så in i Norden. Mest hetsäter vi mat som i ett enda långt matmaraton.

Hoppas ni har en finfin påsk söta rara!

tisdag 19 april 2011

huset fullt

Påskpaket till småttingarna som inte förstått tjusningen med snask än. Eller karra som man säger här. Men det håller nog inte länge till. Nästa år är de nog väl bevandrade i Karamellkungens sortiment.

Tre kidz känns ibland som, ja, minst det dubbla. Pjuh, nu sover de två små och stora kusinen kollar på Batman. Moster M har hand om alla barna när pappa K och mamma M jobbar. Det är tydligen vår lille snubbe som kräver mest arbete. Haha, vem kunde tro det?! Han är ju lugn som en filbunke;)

Idag har vi grillat efter jobbet. Smaskigt och lyxigt värre en simpel tisdag. Imorgon blir det badhuset efter jobbet. Och på torsdag, äntligen, får vi lite påsklov ihop. Då väntar ännu mer familj från Kalmar.

söndag 17 april 2011

avant garde


Det här riset är så 2011. Modernt och fräscht. Nytänkande och....

Lite konstigt. Men vad gör man när man när man är hutlöst allergisk mot björk?

lördag 16 april 2011

spring in the air





Ut på grönbete.

fartfylld lördag



Vårigaste dagen evah. Lillplupp har tvättat bil med pappa K och lekt med stenar. Mamma M har köpt den snyggaste cykeln på planeten. Den heter 'Karin in the air' (det står med stora bokstäver), och har tecknade flygvärdinnor på! På sadeln är det instruktioner hur man ska spänna fast säkerhetsbältet! Pakethållaren är vit! Och cykelkorg i korg! Cykellycka.

Snälla, sno den inte ifrån mig tjackis-cykeltjyvar.

fredag 15 april 2011

fredags-utsjasad


Men glad i hågen! En halvkörig vecka över. Nu är lilla familjen hemma efter after work hos en arbetskamrat. Årets första glas rosé i kistan och en promenad i ljummen vårkväll. He bli int mycke bättre! Lillen tyckte after work var smaskigt. Han hittade snacksen och hetsåt chips.

På söndag kommer moster M med A's kusiner T&J. Det blir en bra helg kan kan jag lova.

torsdag 14 april 2011

på önskelistan


Står en cykel. En redig hederlig tantvariant som denna. Med tre växlar, cykelkorg och barnstol.

Men de kostar skjortan. Om man inte köper av en begagnad av en hälare. Men det är känns inte riktigt pk. Så på önskelistan helt enkelt, på obestämd tid.

fler frågor?

- Ska vi gå och borsta tänderna och sova?

- Näe.

- Inte det nej?

- Blä! Blä! Blä! Blä!

onsdag 13 april 2011

i brevlådan


idag hittade vi ett paket. A's gammelmoster har broderat en påskduk och skickat. Nu har vi tre stycken påskpynt! En broderad tavla (tillverkad av gammelmoster förra året) och en höna (fått av samma gammelmoster förra året) och så den nya duken.

Vi är inte bra på påskpyntande. Sånt där björkris med fjädrar går inte hem hos oss. Pappa K och mamma M lider nämligen av den mycket besvärliga och obotliga åkomman pollenallergi. Björken är därav vår värsta fiende, och inte trevligt pynt som många tycks ha fått för sig. Dö björkar, dö.

Men påskledighet, det går hem!

Idag har vi språkat med en granne för första gången. Under de 3,5 minuter vi samtalade hann gubben insinuera följande:

1. Ni har köpt ett alldeles för stort hus. 2. Det lilla huset borde ni ta och riva. 3. Fixa det trasiga staketet som gränsar mot mitt och slutligen 4. det där med snöskottning, inte er grej va?

Mamma M log glatt och antog inte inviten till grannfejd.


tisdag 12 april 2011

njuter


Finfina posters av Emelie Almhager, spana in hennes blogg med tjuslo bilder! Tänk om en kunde fota så...

Men man kan ju inte vara bra på allt.

flitens lampa


Idag jobbade jag över två timmar. Det var flera kollegor som undrade om det hade hänt något? Varför var jag kvar efter arbetstid helt plötsligt?!

- Öh. Jag jobbar. Här. Ska fixa lite grejer.

Småbarnmammor och karriär, inte hand i hand kanske. Men funkar! Jag har ju mina två viktigaste people att gå hem till och då stannar man inte gärna kvar på kontoret. Hur kul jobbet än må vara så är det roligare att läsa Bu och Bä.

Apropå lampa - har fått ändan ur vagnen och beställt en födelsedagsprelle till A's kusin som kommer hit till påsk! Kusinen alltså.

Från Jollyroom

måndag 11 april 2011

lite gnäll

Läste om dålig kundservice hos Inspirationsbloggen, och kan inte annat än att instämma!

Det finns många butiker och restauranger här i Härnösand som verkligen är halvdana. De flesta faktiskt. Vissa små guldkorn förstås, men många bottennapp. Det känns som att personalen oftast lunkar på i invanda spår, kör samma inredning som de hade för tjugotvå år sedan (när plejset öppnade) och är allmänt blasé mot de få betalande kunder som råkar handla något.

Det finns inget intresse att sälja ett jota och serva kunder. Jädra problematiskt det där. Jag vill stötta lokala butiker, men lite ansträngning från deras sida krävs. Det ska ju inte vara biståndsarbete att spendera pengar lokalt.

Ett exempel är en nyöppnad damklädesbutik som har öppet 9-17, bara vardagar. De flesta frisörer stänger kl.17 och har inte heller lördagsöppet. Jag tog upp det med en frisör som jag klippte mig hos. Frågade lite försiktigt varför de inte har öppet på lördagar, då de flesta kanske inte har tid att klippa sig under vardagarna? Inte vill man väl jobba helg, sade hon.

Nehe, inte det nej. Det förstås.

Det blir ju dessvärre så att alla åker till det stora trista opersonliga köpcentrumet i Sundsvall vareviga helg. Fem mil bort. Där får man leta efter en parkeringsplats. Jag förstår att man åker dit. Personalen i butikerna där säger hej. Allt man söker finns. Öppettiderna är generösa. Folk jobbar - jag vet man kan knappt tro sina ögon - helg!

söndag 10 april 2011

choklad- och jordnötschipkakor


Lillen mår bättre idag. Pjuh vilken tur. Vi läser a-pu-pu*, städar och fikar här hemma. Trivsamt. Klätterapan A har börjat hiva sig upp på alla möbler.

- Var försiktig lillen, så du inte ramlar, säger hispiga mamman stup i kvarten.

- Ljamla, sikti, upprepar han glatt och ser inte ett dugg livrädd ut.

Och oftast ramlar han inte. Men det ser risky ut måste jag säga.

*Nalle Puh.

lördag 9 april 2011

chipsstopp my ass

En enkel med smaskig middag, parmesangratinerade piripiri-räkor och ört- och vitlöksbröd. Gott och garanterat vampyrfritt.
Våren smyger sig norrut. Titta - grus! Fy fasiken vad trist den kvarvarande snön är. Ett gråbrunt täcke.
Charmig tvål. Lite så kallad 'vardagslyx', om man så vill.

Idag har lilla familjen gått en sväng på stan i Sundsvall, mamma M har köpt snortajta jeans (nu jäklar ska de inte töjas ut och bli baggybrallor efter en vecka), vi åt mezelunch och flanerade runt i all softhet.

Tills lillen kräktes. Då åkte vi hem. Och här har det fortsatt. Nu har han feber också. Och vi har städat ägnat eftermiddagen åt att städa bort kräks och mysa med krasslig liten.

Nu ska jag banne mig äta chirre med dirre och dricka lärre. Och kolla på actionfilm, pappa K's tur att välja.

fredag 8 april 2011

hemma är där mina hjärtan finns

Många kakor små...
Söta syskonbarn.
Men hemma hos min plupp bäst! Klart man vill skynda hem till den här tokstollen.


Mycket fika har det blivit! Notera den där apelsin-slicen som är ett ynkligt försök till att väga upp för de andra bakverken. Men hotellet och maten i övrigt var lågvattenmärken.

Det gick inte som på räls att ta sig hem. Men nu sitter jag äntligen i soffan. Ville pussa ihjäl den där lillkillen, men han ville inte pussa mamman sin riktigt lika mycket. Nåväl. Så kan det vara när man har en bestämd plupp. Men några pussar snodde jag rakt av bara. Det är märkligt vad man kan sakna så mycket. Tyckte att fyra nätter borta var lite väl långt.

Lugn helg framför oss. Hur skönt som helst. Pappa K sitter och gäspar bredvid mig redan nu.