torsdag 31 mars 2011

jobbjägaren

Jag är fast.

måndag - fredag

Tapas!

Mestadels jobb i tankarna och på schemat, men en rätt så skojig vecka har vi haft. I tisdags var vi ute och åt med pappa K's jobb - smaskig hjortpasta. Lillen diggar hjort. Och red hot chorizo gillar han. Ja, all sorts korv förstås. Och halloumi!

Igår gick mamma M på film- och pizzakväll med arbetspolare. Vi såg Hämnden, och den var riktigt sevärd. Rätt förutsägbar, men inte pjåkig alls.

Jag är helt förundrad över lillens ordförråd som växer i rasande takt. Han har bl.a. avancerat till olika spännande djur såsom t.ex. zebra, tiger, uggla, fjäril och apa. Han kan namnen på fröknarna och polarna på 'gagis'. Det är så otroligt givande att lära en liten plupp ord. Man pekar och han lyssnar intensivt. Han suger åt sig som en svamp, och ibland uttalar han det lite galet, men vi ger honom bekräftelse och utropar -jättebra, varje gång han försöker. Och då försöker han gärna igen.

Var det någon som sa helg?


måndag 28 mars 2011

firar med fika


för en tråkig måndag kan med ens bli väldigt kul. Det väntas bebisar i släkten. Jösses vad roligt tycker lilla familjen och grattar så in i Norden!

söndag 27 mars 2011

lilla huset





börjar tina fram. Till påsk får vi besök och då är tanken att gästerna ska kunna sova där. Det är gammalt och schletet, luktar lite fuktig sommarstuga och blomjord, är snett och skevt, vitvarorna är mörkgröna och tapeterna smått bedrövliga. Inte för att skrämma bort gästerna;) Men lite ska vi nog hinna fixa.

Vi snackar inte någon renovering här. Stora huset går ju liksom före det lilla. Men lite Ikea-piff, några trasmattor, skura rent (man kommer långt med Ajax), vädra ur och ställa en pelargon i fönstret kanske räcker en bit?

Det är som en sommarstuga, även om det ligger 25 m från vårt riktiga hus. Har ni tips på billig och icke-tidskrävande uppiffning av sommarstugor, så tala gärna ur skägget? Jag har aldrig haft sommarställe, men det låter väldigt exotiskt och så med utedass och våningssängar. Men bli inte rädda kära gäster, det finns en hederlig tjotta, lovar.

andas in andas ut

Yogadagen var intressant. Vi rullade bl.a. runt på golvet. Tydligen väldigt bra mot stress. Ja, det är onekligen svårt att känna vardagsstressen när man rullar runt på fleecefiltar och försöker att inte krocka med hippietanter.

Men dagen som helhet var avslappnande. Ayurvedisk mat var smasko. Men jag är lite sunt skeptisk till olika naturmediciner och diverse alternativiteter. Skönt att jobba med kroppen och lära sig att finnas i nuet, ja det köper jag. Jag planerar och stressar mest hela tiden så det gör nog bara gott att chilla lite. Saltstenar från Himalaya däremot som stoppar joner (varför nu joner är något som behöver stoppas?), nej där blir flumfaktorn för hög.

Men alla ska köra sin grej. Om man själv tror det fungerar är väl kanske det viktigaste. Placebo-effekten ska inte underskattas.

shoppat loss


Inte till mig förstås. Nästan bara till lillpluppen nuförtiden. Tusen gånger roligare. Då inväntar vi bara vårens ankomst och vattenpölar. Det är verkligen full vinter här uppe fortfarande. En halv meter snö och inte en påsklilja i sikte. Det kommer att ta till juni innan snön smälter.

Härda ut. Måste. Härda. Ut.

fredag 25 mars 2011

lördagsnöjet

4 timmar rörlig meditation, praktisk mindfullness för inre balans och återhämtning, fokus och motivation står på schemat för morgondagen.

Inte nog med chipsstopp - en heldag med yoga i Sundsvall för mamma M. Skojigt värre. Joho, det ska det visst bli.


torsdag 24 mars 2011

i mitt trädgårdsland


Det låter ju alla tiders med en alldeles egen köksträdgård. Men mamma M har verkligen noll koll. Letade häromdagen efter potatisfrön. Pappa K informerade mig om att man sätter potatis. Det blir alltså potatis av potatisar. Bra att veta.

Man ska alltså börja förså i lådor. Och någon på mitt jobb nämnde jordfräs. Om jag lyckas odla något ätbart i sommar så ska jag ställa till med skördefest.

utvecklingssamtal

Lillen är pigg och glad på dagis. Ledsen en minut eller två när vi går ibland. Leker och busar. Bygger lego och dansar, helst till favoritdängan Imse Vimse. Är snäll mot polarna. Äter maten - all mat, men mackor allra helst. Gillar potatis och gröt och sover i 1,5-2 timmar.

Öh. Ok.

Han avskyr potatis. Och gröt. Och har aldrig i hela sitt liv tagit en två timmar lång tuppis dagtid. Trodde jag.

Dagis är bra skit.

my guilty pleasure


Chipsstoppet varar ända till påska. Abstinensen är total. Men det går rykten om att de där platta friterade potatisarna inte är en bra för en... Typiskt.

onsdag 23 mars 2011

god jul - igen


Igår hade vi julfest på jobbet. En arbetskamrat ska sluta och vi ordnade ett partaj med jultema till hennes ära. Kånkade upp granen till personalmatsalen, fixade julbord, dukade fram Alladin-asken, värmde glögg, skålade i julmust och lyssnade på julmusik. Riktigt skojigt, men ingen julstämning infann sig. Svårt att konkurrera med vårkänslor.

Och idag var lilla familjen på after-work/after-dagis på Hamnkrogen. Alldeles för toksmå portioner! Nu går mamma M och brer sig en macka...

Har jag sagt att veckorna bara svischar förbi? Imorgon bitti ska vi på utvecklingssamtal på dagis i ottan.

söndag 20 mars 2011

good food bad table manners


Ingen söndagsstek. Lammfärsbullar med feta, tabbouleh och ajvar. Gissa vem som kommer att glänsa med matlådan på lunchen imorgon? Viktigt det där. Man vill ju inte dyka upp med en frysrätt liksom.

naturupplevelser



Vackert väder och vi har testat längdskidorna (precis så där lagom när säsongen är till ända). Solen sken och vi åkte glada i hågen och njöt av den vackra naturen och fann ro i själen. Rosiga kinder och konditionen på topp!

Nej, jag skojade bara, det var nog någon annan familj jag beskrev. Det var trevligt tills det gick åt skogen efter en kvart. Pappa K ramlade lite med pluppen i bärstolen på ryggen, ingen fara så, men pluppen bet sig i tungan och det kom blod. Och vi fick ta av oss skidorna och kånka skidor och ledsen A till bilen och åka hem.

Men solen skiner fortfarande och vi får väl ta och pulsa igenom snön (skotta känns overkill) och ta en fika på inglasade altanen efter lunch.

lördag 19 mars 2011

sämst i test




I poolen på badhuset idag såg vi Mumin och hans tjej, från A's sprillans nya speedos, flyta omkring i vattnet. Jag bara undrar spontant - ska inte trycket på badbrallor vara vattenfast?

ok jag hajjar


Jag kommer ihåg när lillplupp var bebbe och jag var trött och sliten och kanske gnällde en gnutta, och folk sa - vänta bara tills han är äldre och kan gå och hittar på hyss. Då du! Äh, hur jobbigt kan det vara tänkte mamma M?!

Hahahahaha.

Ett exempel - under tiden mamma M plockar ur (försöker plocka ur) diskmaskinen hinner pluppen:
- Göra ett försök att invadera diskmaskinen genom att helt sonika klättra in
- Stänga av elementet i hallen
- Dra ut alla skorna ur skostället och kasta vilt omkring sig
- Grina lite, gnälla och dra i mammans ben
- Springa iväg med de rena besticken och lägga dem i ett annat rum
- Rycka i alla köksluckor och klämma handen och grina lite till
- Bli mutad med ett rån och sitta stilla en ytterst kort stund, äta halva, och smula sönder andra halvan till små beståndsdelar som kastas som konfetti på nystädat golv

Osv. Jag förstår nu. Men shit vad kul det är! Roligare såhär, när de kan gå och hitta på hyss.


checkar av listan



Indisk afton med Gordon Ramsays chicken tikka masala - hur gött som helst! Skynda er att laga, den är suverän. Nyrenoverade badhuset (kisspoolen var varm och go) - hur kul som helst! Vi har inte varit och badat med lillen sen har var yttepytte. Badhuset här har varit stängt hela hösten. Men det var en storfavorit! Lunch med A's polare A + därtillhörande päron - riktigt trevligt! En familjetupplur efter utflykten - absolut nödvändigt. Pannkakor till middag - en ytterligare storfavvo. Och jomenvisst - rena golv som grädden på moset.

Ser ni vad A's moster (och mormor) har skickat förresten. Vilken överraskning! Hon är en fantastiskt snäll och uppmärksam läsare. Hujedamig så familjen skämmer bort vår lillgosse! Undrar om det hux flux skulle dimpa ner ett paket om jag lägger upp en bild på en vårjacka till moi? Ni tror inte det nej. Jag förstår, lillen är snäppet mer poppis - med all rätt. Får väl köpa en själv då helt enkelt.

torsdag 17 mars 2011

rutiner, vardag och kroppsbehåring


Dagarna och veckorna går i ett. Det rullar på. A trivs på dagis och päronen på jobbet, och vi hinner myspysa tillsammans innan läggdags. Det känns inte pjåkigt alls, även om man inte ska hymla med att tiden och orken inte alltid räcker till allt man skulle önska. Typ dammsugning, så varje gång man går ut ur vårt sovrum så dansar en flock dammråttor efter en. Väldigt coolt egentligen, värsta cirkusshowen.

Imorgon är det helgdags (woho, glädjetjut!) återigen och vad väntar om inte - badhuset, skidspåret, pannkakor, indisk afton med el vino (såklarre!) och ett varv med moppen och dammtrasan. Det är ambitionen i vart fall, får se hur långt vi kommer.

Nu måste mamma M gå och göra ett seriöst försök att bli kvitt vinterpälsen inför badhusbesöket. Det börjar ju bli vår och vi går mot varmare tider också.

Vad ska ni göra i helgen, kom igen, sägrå?

onsdag 16 mars 2011

äggrörabaconkaffemedpåtårar

Som jag letat. Nu har jag hittat en. Brunch! Bara sju mil bort. Det är nästgårds i Norrlands-mått mätt.

tisdag 15 mars 2011

yes!

Dermalogica-produkterna gjorde mig faktiskt inte ett jota snyggare. Ingen magisk förvandling till persiko-len Disneyprinsessa. Inte än iaf.

Det lutar åt att jag kan spara pengar genom att återgå till mina way billigare produkter från Apoteket. 1-0 till mamma M.

För pengarna jag sparar ska jag köpa kaffekapslar till finbryggaren. Så kan jag sitta i soffan, lite halvsjaskig i hyn, men med en supersmaskig espresso i näven! Gött.

marimekko



Såg den här fina tygsnutten på en vägg. Tyg, en ram och häftapparat är verkligen ett snitsigt sätt att göra en fin tavla, precis som man själv vill ha den.

måndag 14 mars 2011

på presentjakt


Undrar just om denna skulle kunna vara något för en soon-to-be ettåring i Kalmar? Inga namn nämnda.


på mosters begäran


Vi kör en bild till. Den där pöjken alltså. Mammas finaste snubbe.

vattenfall och gin&tonic





Besök i helgen och fullt ös. I lördags gjorde mamma M stan med en väninna. Kul att gå ut och dansa. Det var väl en sisådär två år sen sist. Jädrar i min låda vad schleten mamma M var i söndags. En är inte van vid att vara ute på galej. Men pappa K körde ut oss till ett tjusigt vattenfall på utflykt och det var bara att ta sig i kragen. Pizza. Solsidan. Filmen Gran Torino. Och tjoff så var det måndag igen.

Och Eric Saade vann! Gött.

torsdag 10 mars 2011

men hur snygg?!


Aningen i dyraste laget för en snubbe som rullar i lera, tycker jag nog. Men hur fin som helst. Typ nästan värt.

tisdag 8 mars 2011

fruktansvärt fint




Algots pyssliga gammelmoster har blivit satt i arbete. Hon sköter sitt nya jobb som leksakstillverkare galant! Mamma M blir alldeles till sig av allt det söta.

Idag satt jag och skulle kryssa i önskemål om sommarsemester. Den första betalda sådana i hela mitt liv. Känns lite avlägset att klura på sommarplaner, men jag blir glad av konceptet.

måndag 7 mars 2011

måndagströttfisar


Måndag är som en lång uppförsbacke. Speciellt denna. Hostig och knastrött lillplupp. Han ville gå och lägga sig, har aldrig hört på maken!

Jag blir alltid lite vemodig efter ett Stockholmsbesök. Hemlängtan. Men imorgon är det tisdag redan - och semmeldag! Och vi ska inte bara få semla, smörgåstårta har det utlovats av en kollega.

LCHF-mat (fyllda paprikor) och en bit mörk choklad får därmed bli en bra inledning på matveckan. Speciellt då det går utför på tisdagen redan;)

söndag 6 mars 2011

varför farmrar* är poppis



Inte konstigt att lillen trivs som fisken - isglass efter frullen och ett alldeles eget badkar.

*Farmödrar

how i miss thee




En härlig brunch idag. Supersmasko. Älskar brunch så himla mycket. Barnvänligaste måltiden och mysigt att tjattra i goda vänners lag. Kan verkligen rekommendera restaurangen, skulle själv gärna prova middag där - Brasserie Elverket. Men det gäller att boka bord!

Filmen igår. Herre min skapare. Den var - öh, annorlunda? Vacker, intressant och gastkramande. Inte trist trots de många balettscenerna. Men obehaglig, tokmörk och som en lång mardröm man bara vill vakna upp ur. Så jag kan inte riktigt rekommendera den som trevlig kvällsunderhållning till lösviktsgodiset.

Se den där nya med Jennifer Aniston istället. Även om hon nog är lite läskig också, då hon gjort något otäckt med fejset och pratar utan att röra på läpparna. Men inte lika obehaglig som psyko-ballerinan i Black Swan.

lördag 5 mars 2011

fikamani


Mörk choklad med havssalt (ja, du där i mitten) - du kommer att bli min död.


strålande tider


Vi har en muy trevlig helg i Stockholmstrakten. Äter gott och fikar godare. Kusinerna har lekt och stojjat till den milda grad att jag ville gå och lägga mig klockan 19.30 häromdagen. Tur att det var Indiana Jones på tv så jag höll mig vaken snäppet längre!

Imorgon blir det brunch med vännerna, och därefter går bilen norrut - till vardagen återigen. Vi ska bara maxa härligheten liiite till. Mamma M och pappa K ska på bio, vi tog första bästa film på närmaste bion - Black Swan. Det var inte igår vi gick på bio. En får passa på när barnvakter finnes till hands. Jädra Norrland att det ska ligga så långt bort...

God fortsättning på helgen!