måndag 28 februari 2011

fråga inte ens



Svarta tubsockar Dressman. Långkalsonger sportbutik i Edinburgh. Shorts Marks & Spencer. Nopprig t-shirt Gap.

myror i brallan




Har köpt nya byxor. Men sen åt jag en cupcake på jobbet. Pappa K säger att det är därför mina brallor pajjar i arslet. Vi fikar för mycket på mitt jobb alltså. Jag tror snarare att det är för att jag sitter på ändan hela dagen = massiv nötning i bakregionen. Pappa K är nog bara sur för att han inte fick en cupcake. Så måste det vara.

Idag var det förresten ljust när jag gick till OCH hem från jobbet. Holy cow, det bådar gott!

Från Lindex (jomenvisst, finns i Härnta å allt).

söndag 27 februari 2011

partat loss





Vi har ägnat dagen åt kalasande och bus hos en födelsedagskille. En kladdkakemuffins, en pipmugg saft och en tårtslice senare är lillen en manisk bråkstake i stort behov av en tupplur.

Eller vänta, han är ju pigg som en mört, kanske en annan som behöver en tupplur?

Måndag imorgon. Men vi har en kort vecka framför oss. Bästa sortens vecka.

lördag 26 februari 2011

berså


Shit pommes strips vad snygg! Porslinet är en favorit jag drömmer om, men postern var inte helt fel den heller.

(Tips Husligheter, bild Etsy).


halvdant duger bra

Det här med strävan efter perfektion...

Man (jag?) vill ha en grym karriär och tjäna storkovan, vara en fantastisk mamma som ägnar all vaken tid åt pedagogiska övningar med barna (som är hela och rena, väluppfostrade, inte spelar tv-spel och är iförda ekologiska samt könsneutrala Po.p-kläder), laga ekologisk och närodlad hälsosam mat (baka eget surdegsbröd givetvis), tänka på miljön och barnen i Biafra, ha hundrafyrtioelva polare som man hinner umgås med på mysiga vardagsmiddagar med ett glas rött, träna till Stockholm Maraton och ha ett välstädat och stylish hem med fondtapeter, hemmasydda gardiner och walk-in-closet, piffiga kläder, fina naglar och nyslingat hår, hela och matchande strumpor, läsa skönlitterära klassiker om kvällarna, resa till politisk korrekta semesterresemål (charter går icke an) och till råga på allt känna mig totalt ostressad av ruljansen och istället njuta av det vackra i vardagen.

Njae. Det blir lite tight inser jag ju. Och pengar. Hur mycket jag än vill och försöker.

Jag tänker istället att man borde få göra som man vill lite. Ha det lite småfult och stökigt hemma ibland. Dra en charterresa för att få komma till solen på billigt och smidigt vis. Ha lite råttfärgad utväxt och stretchmärken på magen. Lite omaka och noppriga strumpor och grådassiga sladdriga bomullstrosor ibland.

Istället fokusera på att vara glad för sig egen skull. Jag behöver själv öva på detta och tagga ner ett snäpp. Kanske inse att man inte kan få allt här i livet. Men det är inget negativt. Jag tror att lyckan finns där runt hörnet när man lär sig att slappna av och blir tillfreds med tillvaron. Slutar jaga prestige och ödsla energi på att oroa sig för vad andra tycker om en. För troligtvis tycker folk ingenting. De ser ju inte ens att man har fula bomullstrosor på sig. Och om de tycker något - vad spelar det för roll?


vår i luften



Ingen jätteskillnad, kanske pyttelite ändå. Det här är den fula garderoben jag vill tapetsera. Men har inte lyckats hitta någon billig och färgglad. Bytte till nya knoppar så länge.

Åhmenåh jag behöver en tjejhelg snart! Lite avis på pappa K.

löningshelg


A och mamma M har varit ute och ränt på stan. Handlat några små ting till kusinerna som vi ska träffa till veckan.

Vi tog en paus från grabbhelgen och fikade med fina vänner. A lekte med sin polare A på Technicus. De levde rövare. Vi mammor hann inte sitta mycket då vi mest sprang efter turbo-knasbollarna hela tiden. Men det var himla kul. Kramades och pussades gjorde barna, hur sött som helst.

Grabbhelg hos oss, ja vad ska man säga? Det är kött, öl, chips och tv-spelsmaraton i källaren. Ikväll ska de ut och göra stan. Lillen och jag stannar hemma och kollar på mello.

torsdag 24 februari 2011

stockholmskänsla


Fick jag när jag köpte en latte på Pressbyrån imorse. Det var inte igår. Dåligt med Pressbyråer och morgonlattar i Härnta. Mmm, ljuvligt.

Idag har jag haft en sketalång arbetsdag borta. Har rest 50 mil för att jobba 3 timmar. Äntligen hemma. Och imorgon är det fredag. I helgen ska det handlas brallor, mamma M böjde sig visst ner och plockade upp en pekbok igår och ritsch sa det...

tisdag 22 februari 2011

det där med orken

Idag hade vi middag på jobbet, med vin och frågesport. Känner mig genast ett litet snäpp piggare. Jag ska egentligen inte klaga, pluppen sover fint nuförtiden och vi börjar bli friska och krya. Skärpning mamma M.

Men något som jag tror blir en riktig energikick blir vår Stockholmsweekend nästa vecka! Vi ska träffa familj (inkl. A's bebiskusiner!) och vänner. Brunch!

Det är lycka det.

måndag 21 februari 2011

måndagsjäkt


Fart och fläkt. Man missar två dagar på jobbet förra veckan och måndagen blir ett räcerplånkande på tangenterna. Men vi fick prinsesstårta på jobbet. Mycket fika på myndighet.

Vet inte om det är årstiden, eller vad. Men energin har runnit ur mig totalt. Vad gör man för att få orken åter? Tårta hjälpte bara ytterst temporärt.

söndag 20 februari 2011

söndagens höjdpunkter



Woho! Inga lik i garderoben.

Sitter i fåtöljen, helt mör i kroppen. Har städat hela huset och flängt som en galning med dammtrasan i högsta hugg. Tvättat, städat 150 kvm, klätt om en möbel, fixat klart A's rum och lagat matlådor bl.a. Pjuh.

Då får man äta semla som belöning. Egentligen borde man få två. Speciellt med tanke på att måndagen närmar sig med stormsteg.

En annan som var trött ikväll var lillplupp. Han blev nyss nattad efter att ha legat på golvet och vilat huvudet mot ett DVD-fodral. Han är fortfarande inte helt hundra efter sjukan, hoppas han klarar förskola imorgon. Lillskrutten då.

Idag högg vi hål i jul- och påskpyntsförrådet (ja, vi har för mycket utrymme) på övervåningen, och fann en skatt. En vit kakelugn precis som säljarna utlovat! Den ser alldeles perfekt ut och jag är kär. Pappa K suckade djupt då han insåg att jag kommer att vilja hacka fram den. Det resulterar ju i ett litet projekt. Riva en vägg och bygga en ny i vårt sovrum.

Ett litet projekt.

första natten


Lillen har sovit sin allra första natt i nya rummet, och det gick ju finfint. På en sprillans ny madrass och ja eller, det mesta var väl nytt från golv till tak.

lördag 19 februari 2011

raggsockar på



Men jag drömmer om ballerinaskor, flares och en vit tunika. Ett silverarmband till. Utsläppt hår. Och fred på jorden.

fredag 18 februari 2011

diverse djur och tyger






Lite gammalt och ärvt. Lite nytt. Lite Ikea såklart och lite egenhändigt ihopknåpat av pysselnovisen mamma M. Djurtavlorna alltså, har inte broderat tavlan. Nål och tråd är för avancerat för denna ohusliga fru.

Det är illa ställt med hälsan hos lilla familjen. Ser så mycket fram emot helgen (säger jag så varje fredag? Det gör jag nog haha). Vi behöver vila och soffgosa, och ladda inför nästa helg! Då får vi besök av en drös karlar från Stockholm, ska fika med vänner och mamma M och A ska på barnkalas.

Vad köper man till en treårig kille i present? Gärna något fantasifullare än en leksaksbil, även om jag misstänker att han önskar sig just det.

tvättmaskinen går varm

Det är synd om den lille.

torsdag 17 februari 2011

a fire place




Pappa K är en innovativ karl. Han har byggt ett skydd för öppna spisen, så att pluppen inte bränner sig.

Mamma M har bara två små invändningar - 1. skyddet är inte det fagraste mitt öga skådat rent inredningsmässigt, 2. var ska gäster nu sova?

Det blir en till vab-dag imorgon. Känns stressigt då det är mycket på jobbet, men det är väl bara att vänja sig. Vi har nog många vab-år framför oss.


flashbacks




Såhär såg lillens rum ut innan pappa K började slita loss tapeter och klicka på nytt golv. Rysligt dåliga bilder, men ni kanske greppar konceptet (orange-färgade väggar, fläckig plastmatta, bård osv)?

Nu är det lite mer lämpat för en hunkig skogstokig ettåring.

lekfullt





Vi blandar alla färger och mönster. Det är ett barnrum, då får man gå bananas.

Nu fattas bara att kånka dit lillens säng. Men först få bort kräks från madrassen. Han mår mycket bättre nu och vi har en gosig vab-dag i sakta mak.


onsdag 16 februari 2011

lol (som kidzen säger)


Baby trashes bar in Las Palmas.

Kolla in här!

tre månader

På ett ungefär tog det att få i ordning lillens rum. Men nu är det alldeles strax helt klart! Ska fota i dagsljus i helgen och visa eder.

Imorgon kör jag min första vab. Men säkerligen inte sista. Kanske hinner blogga som på den gamla goda mammalediga tiden? Eller jag vet inte. Det beror på hur mycket vård som krävs och om jag själv börjar kaskadspy.


tisdag 15 februari 2011

here we go again


Lillen är kräksjuk igen. Hur stackars som helst. Jag tycker det är lite taskigt av vinterkräkis att hälsa på just oss igen. Vi sågs ju för bara sju veckor sedan, och en gång om året räcker gott och väl.

Jahapp.

Den där våren. Är den på g eller?

en liten beställning


Tänkt länge jag skulle testa några Dermalogica-produkter. De brukar vara hutlöst dyra, men älskas av alla. Fick ett tips på var man hittar billigare av en väninna. Tog bara ett par dagar innan paketet landade i brevlådan.

Med enbart skönhetssömn kommer mamma M inte långt nämligen. Nu förväntar jag mig ett smärre underverk.

Smurfa in här!

måndag 14 februari 2011

min teori

Istiden är kommen. Jag ser många tecken som bevisar min teori:

- Extrema snömängder
- Kyla à la Sibirien
- The elräkning från hell

Det råder knappt någon tvekan. Knappt alls. Låtsas inte bli förvånade när mammutarna invaderar.


med en enkel tulipan


Ja just det - alla hjärtans dag! Man borde ju kanske ha köpt något fint och genomtänkt? Nähä, vi hann inte med. Och nallebjörnar är inte riktigt vår kopp te. Då köper vi en bukett tulpaner på Coop och delar på - mamma M och pappa K! Nordens sämsta romantiker. Men inte mindre kärlek i huset för det.

Det var en så himla mysig helg. Men jädrar i mig vilket kaos det blir med en massa kidz. Mamma M trodde hon skulle bli gråhårig innan alla ungar var påklädda och redo för stan i lördags! Är det inte den ena, så är det den andra, eller den tredje. En bajsar ner allt i sin omgivning. En annan grinar och ligger i en hög på golvet. En tredje är sur för att han inte får spela tv-spel. De är ju för bedårande. På riktigt alltså.

lördag 12 februari 2011

lördag och strålande sol


Vi har satt besökarna på snöskottning. Som sig bör i Norrland. Perfekt deal! Själv sitter man här vid datorn och vaggar en liten tös i babysittern med foten, och minns när A var så här pluttig. Man blir alldeles yr, så söt är hon.

Snart blir det en sväng ner på stan! Trevlig helg på er!

torsdag 10 februari 2011

en av de finaste i världen


A's kusin T. Hur bra som helst. Imorgon kommer han hit.

Nu - panikstäda lite och färga ögonbryn. Holy moly vilken actionspäckad kväll.

onsdag 9 februari 2011

best mates




Nalle, Iggle-Piggle (ille) och A är en riktigt lajbans trio. Nu har de kastat in handduken och sover lite huller om buller.

Våra besökare har tillfrisknat, så på fredag kör de norrut. Pappa K är och handlar de obligatoriska fredagsmiddagsattiraljerna - los tacos con tillbehör! På lördag ska vi grilla (?). Daddy K har nog andats in för mycket målarfärg på sistone. Men vem är jag att säga nej.

Jag ska pussa ihjäl A's två kusiner på fredag! Önskar bara att den lille knasbollen kusin-N kunde vara här också. Det är ett elände att bo långt bort från familj. Man saknar ihjäl sig.

tisdag 8 februari 2011

pinsamheter

Jag har alltid varit bra på att hålla många bollar i luften. Men det var nog mer så förr i världen, misstänker jag.

Insåg häromdagen att vi missat A's läkarbesökstid. Där tappade jag en boll kan man säga. Och märkte det inte ens. Sen hittade jag bollen under soffan en vecka senare när jag dammsög.

Oroväckande.

på pricken


Livar upp en tisdag med att beställa några snajsiga grejer till A's rum.

Är på jakt efter en piffig tapet att klistra på de mörkbruna garderoberna. De är ju rätt så hiskliga i nuläget. Tips?




måndag 7 februari 2011

nejnejnej

Magsjuka! Inte vi - men våra besökare som ska komma hit på torsdag. Crap.

söndag 6 februari 2011

bokstavskombinations-mat


Ok, jag medger - det ser inte så aptitligt ut, men att fota mat är en konst som få behärskar. Ost och grädde - den där LCHF-grejen är inte så pjåkig ändå. Jättegod gratäng, men lite rinnig då vi inte hade kräm fräsch hemma. Här finns receptet.

Apropå det här med kost och mat. Många ger ju inte sina barn socker nuförtiden har jag noterat. En kaka till ett litet barn är ungefär lika pk som att ge bebisen en folköl. Ve och fasa, lille A har redan ordet kaka i sin lilla vokabulär!

Socker är självfallet inte nyttigt, men det är ju inte dödligt gift. Mammor och pappor äter ju socker. Och tänk er en barndom utan glass eller kanelbullar! Jag förespråkar sötsaker med måtta, och godis och läsk känns ju definitivt onödigt. De flesta barn tycks älska frukt vilket är perfekt.

Om man ska vara lite krass - socker finns i många produkter, även fast det står inget tillsatt socker på förpackningen. Jag jämförde Mer, Fanta och saftsoppa en gång och insåg att Fantan innehöll minst socker. Och juice (2 dl= 5,5 sockerbitar), sötad youghurt (en yoggi dröm=6 st) och sylt (1 msk=2 st) verkar ju de flesta ge di små liven.

Det här var alltså ett försvartal. Don't hate om me för att jag ger pöjken en kakbit till lördagsfikat. Det är nyttigt som gäller resten av veckan.



lördag 5 februari 2011

fabulösa lördag


Vaknade till de ljuva tonerna av ajajajajaboff, ajajajajboff denna ljuva lördag kl.06.45. Nu sjunger han och man kan inte bli annat än glad trots att sovmorgonen uteblev. Stjärten ser bättre ut (se föregående inlägg om rumpincidenten).

Idag har vi bakat en limecheesecake, shoppat en bebisoutfit till 1 1/2 mån gamla flickkusinen J som kommer nästa vecka (tillsammans med A's idol - kusin T, vi längtar!) och så har vi lördagsstädat.

Lillfjärt hjälpte till med dammtorkning. Vem behöver den där RUT när man kan få barnen till att göra grovgörat? Nu blev A dessvärre av med dammtrasan ganska snabbt då han åt på den. Men med lite träning så vaxar han snart golv och klipper gräs! Troligtvis inte, nej.