söndag 30 januari 2011

billig homestajling

Mer före-och efterpics, hojtar ni för full hals. Spänningen är olidlig. Vad är det nu som skruvats dit... Eller kanske har vi städat?

Nya handtag är svaret.


Voila! Och mer städat var det också helt plötsligt på efter-bilden. Skumt.


Helst vill jag ju ha ett nytt kök. Men det blir nej på den. Vi hittade billiga handtag på Coop som vi satte dit. Homestyling light.

Nu är det bara det eländiga kaklet i köket som behöver bytas ut. Går inte att bara tejpa på kakeldekor på eländet ens, det är struktur på kaklet också. Som allt annat på detta bygge. Lit fult ha int nå dött av.

Apropå inredning - hur sugen blir man inte på att gå på Lindströms och Schyfferts 'Ljust och fräscht'! Men hittar inga biljetter:( Slutsålt! Det är ju för lustigt hur mycket det renoveras och inreds nuförtiden. Även hos oss. Det går lite (haha, handtagsinlägg?) till överdrift ibland. Det tar tid, ork och pengar. Efter A's rum tar vi paus och är lediga under helgerna ett tag framöver.

lördag 29 januari 2011

du har något i mungipan


Eller rättare sagt - du har lördagsfikat i hela fejset. Så går det när man äter med entusiasm.

De här kakorna smakar ju precis som Oreo's förresten! Kladdkaka vanilj my ass. Vi har en lugn helg här hemma. Dammsuger, snorar, köper krukväxter (kände att julstjärnor var så december 2010), fikar och sånt.

plus i had a coupon


Blev lite betuttad i denna pjäs och slog trots finanskrisen till. Hade ju någon form av rabattkupong på Åhléns (bra ursäkt). Nu tronar den i hallen och jag blir glad varje gång jag passerar.

Hoppas bara att lillplupp inte torkar munnen på fel ruta. Ketchup - på röd ruta = ok. Choklad - på blå ruta = ajaj.

onsdag 26 januari 2011

förskoleskoj



Första dagen på förskolan gick alldeles underbart bra. Lillplupp tyckte det var skojigare än skojigast. Han har ritat sin första teckning, käkat panerad fisk, lurat till sig massor av banan av en snäll lärare, lekt med säckvis av nya leksaker, sovit på en madrass i vilorummet och lekt med pojke som såg ut precis som honom (pappa K höll på att ta med fel gosse hem, nästan).

Den äldsta ungen (de är 8 pojkar just nu!) är 1 år och 4 månader! Jisses! 2 kan inte gå än. Cred till lärarna. Nu ska A skolas in ett par dagar till innan det är dags för the real thing.

Fick finaste paketet idag från Becca. Åh tack snälla fina! Det blir en perfekt liten fikaväska i bilen till pluppens alla snacks och nappflaskor. Så himla gulligt mönster med allt möjligt fint; prickar, svampar, pippi-fåglar och bambisar!

måndag 24 januari 2011

the worrying kind




Jag är en orolig människa. Finns det något som kan gå fel, så har jag redan långt i förväg vänt och vridit på det. Nu är mitt orosämne förstås - förskolan. Inte att det kommer att gå dåligt med lillpluppens inskolning eller så. Jag tror att han kommer att gilla plejset, de nya polarna och pedagogerna. Nej, jag känner redan stressen av att hinna dit så tidigt som möjligt efter jobbet så att han inte blir ensam kvar och alla mammor och pappor tycker att jag är sugig.

Så min plan är - jag går dit på lunchrasten och hämtar lillplupp (först av alla, muhaha!), och gömmer honom under mitt skrivbord i några timmar. Fast då måste jag tejpa för hans mun.

Eller så kommer jag över det faktumet att jag inte kommer att vara där först. Att jag är ok ändå, intalar jag mig själv.

snögubben


Måndag - fullt ös medvetslös. Hur vore det annars. Tror jag använt upp hela veckans hjärnkapacitet redan, gick ut lite för hårt känner jag nu. Resten av veckan får jag sortera papper och kolla mejlen. Lyxade till med damtidningar, kaffe och småkakor hos frissan efter jobbet. Känner mig snäppet mindre dassig nu.

Imorgon är sista dagen med hemmavarande far och son, på onsdag börjas det! Utmaningen vardagspusslet, menar jag. Halvfabrikat och dammråttor? So be it.

Imorgon dimper första lönen in på kontot. Shit pommes, jag ska unna mig lite el och csn-lånsavbetalning. Det är jag värd.



söndag 23 januari 2011

bananas

Lillen älskar bananer (danan, säger han och pekar bestämt mot fruktkorgen som vi gömt högt upp). Banan är ju då ett samlingsnamn för frukt, och betyder troligtvis satsumas eller banan. Pluppen gillar dem till den graden att mamma M och pappa K har börjat bokstavera fruktens namn för att inte en akut abstinens ska drabba stackars lillplupp.

-Du, älskling, köper du b-a-n-a-n-e-r på affären, säger ropade jag kryptiskt till pappa K idag. Ska försöka stävja mitt märkliga beteende på jobbet imorgon vid fruktkorgen och inte bokstavera fruktnamn högt, så att jag verkar lite normal.




welcome to our humble home


Fina inflyttningspresenter fick vi. A fick leksaksbilar och saftglas. Hur bra som helst. Och mamma M är lika glad. Älskar Iittala, blommor och vin! Har börjat bygga på mig en Marimekko-samling. Nu fattas bara en rosa skål... Och en ljusblå. Äh, ge mig hela sortimentet.


Lite lätt sega efter inflyttningsferren igår. Vi hade huset fullt av arbetskamrater, och hade en rysligt trevlig kväll. A var mycket nöjd med uppslutningen, och gick från rum till rum och high five:ade (hans nya grej) alla gäster hela kvällen lång. -Vaivaj, säger han och sträcker fram kardan. Försök motstå den. Till och med de minst barnkära klappar glatt till hans lilla dreggelhand.

Ett tips på smaskig fördrink (det är sjukt avancerat, så det gäller att hänga med!)

Vuxen-slush

1/2 glas halvsmält piggelin
1/2 glas bubbel

Slurp!

tålamod mitt barn


Vill ha lillens rum klart. Nu. Det kommer ju att bli så himla rackarns fint, tror jag. Men det är fortfarande minst sagt halvfärdigt, det går så sakta när man pysslar med annat om veckorna. Typ jobb.

Rummet är snart färdigmålat i en fin blå nyans. Men det ska dit både golv och lister, möbler, gardiner och hela tjottabaletten innan det är dags för inflyttning. Hmm, vi får nog jobba på lite raskare här framöver om pöjken ska hinna flytta in innan han är vuxen och det är dags att flytta hemifrån.

Lägga på ett kol endera dagen, så att säga.

fredag 21 januari 2011

tankar om snällhet



Jag har tänkt på en grej. En del tjejer gör så stor sak av att de minsann alltid säger vad de tycker och inte låter sig trampas på. Det låter ju förvisso bra. Men jag tycker nog att snällhet är en trevligare och bättre egenskap.

Det känns lite ute och gammaldags att vara snäll. Som att man är en mjäkig person. Så behöver det inte vara. En person som lyssnar istället för att alltid skräna om sitt, och håller inne med saker som sårar andra, är storsint, förlåtande och öppensinnad är way mycket mer beundransvärd än den högljudda bruttan som planeterna kretsar kring. Man måste inte säga vad man tycker jämt jämt jämt om allt, livet lunkar på ändå.

Nu tror jag att mycket av den bitch:iga fasaden ofta beror på osäkerhet. En person som känner sig trygg i sig själv behöver inte hävda sig så högljutt eller klanka ner på andra. Lättare sagt än gjort.

Snällhet borde verligen vara så 2011. Och positivitet. Mera sådant!


Ettårskontroll: 9980 gram och 77,5 cm gullunge. Check.

Äntligen fredag efter en busy vecka med kurs i Stockholm och massor av jobb. Men jag gillar det skarpt. Idag efter eftermiddagsbubbel på jobbet pep jag hem och tog helg. Imorgon ordnar vi till en inflyttningsfest här hos oss. På onsdag börjar inskolning på förskolan.

Överväger att skriva ett inlägg lite här och var. Hoppas det är ok?

fredag 14 januari 2011

okejrå


Vi säger såhär: Det blir en liten bloggpaus, så får vi se hur det känns om ett tag. Kanske andan faller på någon gång igen. Min syster hotar med diverse otäckheter om jag slutar skriva helt. Kanske hon skulle ha en mammablogg i och med att hon nu är mammaledig;)

Ni behöver inte hänga på låset och vänta. Jag ska läsa en bok om kvällarna har jag tänkt här framöver. En skönlitterär sådan. Rätt så tjock. Tänker undvika datorn, sitter redan framför den 8 timmar om dagen.

På söndag ska jag resa bort till Stockholm. Först middag med mina fina vänner som jag saknar hutlöst mycket. Babbla, skvallra och äta god mat. Ni anar inte hur glad i hjärtat jag blir av blotta tanken. Sen blir det kurs i två dagar med jobbet - hotellfrukost here I come! Kommer att sakna killarna tusenfalt. Haha, jag skulle ju bara skriva att jag tar en paus och så blev det ett alldeles vanligt inlägg! Typiskt mig.

Men syster och ni andra - vi får se. Lovar inget. Ni är fina som läser tycker jag iallafall. En gullig skara, även om jag bara inte riktigt vet vilka ni är. *ähum*

torsdag 13 januari 2011

the good new days

Jag har misstänkt att det skulle bli såhär, och har nu bestämt mig. Jag har inte lust eller ork längre. När jag kommer hem från jobbet visa jag mysa till 100 % med mina karlar, äta middag och varva ner, innan det är dags att kollapsa i sängen.

En ny tid är kommen, en där mammaledigheten tagit slut och jobbandet tagit vid. Det har varit ett fabulöst år. Men det är över för denna gång. Det kommer fler mammaledigheter i framtiden, får man hoppas.

Jag har tyckt om att skriva här; för att skriva av mig, hålla kontakten med vänner och för att jag - om sanningen ska fram - har känt mig rätt så ensam i en ny stad. Jag är en synnerligen sällskapssjuk person. Men nu känns det inte lika ensamt längre. Jag har hamnat i ett sammanhang, på ett jobb där jag trivs och med en bekantskapskrets som inte är helt obefintlig längre. Underbart nog! Det känns som att livet här har kickat igång.

Tack för att ni läst och kommenterat! Ni har varit ett ypperligt sällskap under de stunder som lillen tagit en tupplur och jag fått andas ut och skriva av mig.

God fortsättning!

i valet och kvalet



Såhär schyrrigt har mamma M det på kontoret, jojo.

Ikväll har vi varit på föräldramöte på dagis. Vi måste nog ändra oss, IGEN! Dagmamman har helt plötsligt kommit på att hon ska ha semester hela februari. Dagiset var, hmm, verkligen inte färdigt. De ska trolla gamla kontorslokaler till en förskola (till på måndag...), och det var rätt rörigt och kalt. Mer byggarbetsplats än mysdagis. Fröknarna var snälla och lillen trivdes som fisken. Men inte 5/5 direkt.

Snart helg, bara lite till. Det blir att måla lillens rum och bjuda vänner på brunch.

tisdag 11 januari 2011

inte det nej

Idag har jag försökt lura min chef och en manlig kollega till barnpassning. De muttrade något om att jag faktiskt borde ha körkort, varvid jag utbrast glatt att om de bara passar lille A, så drar jag iväg och kör lite om kvällarna med pappa K. Nemas problemas! De blev märkbart illa till mods, och köpte inte alls min barnvaktningsinvit, utan bytte raskt ämne.

Darnit. Försöka går ju.

not so much



Lillen och jag tog precis en taxi hem från en kulig rock-temafest på jobbet, men pappa K stannade för att käka efterrätt. Väldigt rock n roll-igt att gå hem kl.19.30. Vi är helt bananas. Nu sover lillen, och jag ger det en halvtimme innan jag krupit i en pyjamas också.


måndag 10 januari 2011

kickstart


Skön söndag med besök från Stockholm. Vi åt mest en massa god mat, caesarsallad är den ultimata söndagslunchen. Mmm. Parmesan är kanske det bästa.

Oh boy vad veckan kickade igång ordentligt idag, men inte på ett dåligt sätt. Jobbet är spännande och kul, men man är helt spak på kvällen. Det ekar tomt. Ett besök hos frissan efter jobbet idag också. Tredje frissan gillt. Men det syns inte ett jota, en ynka centimeter toppades bort. Hade ingen ork att besluta något. Men det var verkligen inte frisörens fel. Tror det här sista får bli mitt stammisställe, så länge.

Imorgon ska vi på middag och tacka av en brutta på pappa K's jobb. På onsdag övningskörning.

Lillen har fått plats hos dagmamma nu istället, 2 februari ska han dyka upp där. Känner på mig att det kommer att bli alldeles strålande tider. Det ska bli himla spännande i februari, när alla i lilla familjen ska ägna dagarna åt olika saker. Bäst får nog lillen det, som får leka hela dagarna!

lördag 8 januari 2011

dagarna som dagar som tiotusen dagar


Lilla familjen + Kap Verde i november = Sant. Långt till beach 2011 mao.

natt tre


Klockan är 19.00 och lillen har somnat. Snabba puckar. Han grinade när jag satte ner honom i sängen och han insåg att det inte fanns någon återvändo. I typ 2 minuter. Vi är vana vid evighetslånga nattningar, halva nätter fyllda av skrik, panik och osov, vilket gjorde att 2 minuter kändes som en ljuvlig fjärt i rymden.

Nog om sömn (hur stort topic det än må vara hos lilla familia) - jag vill ha vårkläder! Om det inte vore mest snö (132 cm!) i hela Sverige här (och om huset slutade sluka alla pengarna) så skulle jag gärna beställa ett par utsvängda bralls. Hojta om ni ser ett par svarta fin-flares på stan!

det fanns latte


Här i Härnta finns ingen brunch, men väl ett kondis som serverar smörgåsar från kl.09 på lördagar. Det fick duga tyckte mamma M, en måste ju komma ut ur huset ibland. Där fikade vi tekakor, med ett gäng skräniga byggjobbare imorse. Inte riktigt samma som Stockholmsbruncher, nein.

Imorgon får vi besök av pappa K's bror+fruga+vovvar.

fredag 7 januari 2011

say what natt två


Ikväll somnade lillplupp på 10 minuter! Han grinade i max 5. Men herregud, är detta sant? Varför har vi inte lärt gossen att somna själv tidigare?! Jag ser ut som ett livs levande frågetecken. Den där Berndt, vilken snubbe alltså. Han borde på Nobels Bebispris.

Nu blir det godis och film i soffan. Det har varit en toppenvecka på nya jobbet. Idag fick vi marängsviss!

torsdag 6 januari 2011

natt ett

Nu kör vi fem-minutersmetoden, i skrivande stund är vi inne på 47 minuters skrikande. Envise A har i ren ilska kastat ut nallen och strumporna ett antal gånger. Snoret rinner och gråten är hes.

Man känner sig inte godhjärtad och ömsint som förälder, men vi ska stå på oss. Vi kan inte fortsätta leva utan sömn. Nu har det tystnat därinne, hoppas han knoppat in.

55 min - och han sover! Victory at last! För första gången på ett år har han somnat själv, utan att ligga i famnen, med nallen bredvid sig. Två lättade päron sitter i soffan.



choklad gör en glad



Kladdkakemuffins är dagens höjdpunkt hos lilla familjen. Det är inte på tal om att försöka ta sig ut från huset idag, snöstormen Siw är på besök igen. Lord, vilken vinter! Man får bruka alla sina krafter för att inte gå under av kyla, mörker och tristess i år. Happy thoughts, och choklad, lalalala!

Vi klättrade upp på vinden idag, och upptäckte att det finns (ytterligare en våning!) en sisådär 85 kvm som skulle kunna bli ett fantastiskt rum (om man fann en kista med guldmynt vid regnbågens rand), med fönster i taket och fina takbjälkar. Nu behöver vi ju inte inreda vinden, det finns tillräckligt med plats i vårt hus ändå. Två våningar, källare och ett gårdshus kan man ju tycka räcker åt 2,5 människor. Om vi inte skaffar 7 barn till. Då måste vi inreda en till våning för att rymma alla små människor. Hmm, det låter jobbigt. Inte renoveringen då, för det får en ROT-gubbe göra, utan de sju barna - det låter som en helskottas massa blöjor och vakennätter bara för att få en schyrrig vind...

Men vi skriver upp det som projekt nummer 117 på listan. Vårt hus har ju hur mycket renoveringspotential som helst!

onsdag 5 januari 2011

med tom blick

Det känns som jag har kraschlandat i verkliga världen, den där man jobbar och ska orka allt runtomkring också. Det tar på krafterna att börja på nytt jobb och vara vaken halva nätterna (ja, A sover fortfarande crap-igt). Idag skulle jag ha dött av utmattning om inte vi hade fått fint middagsbesök av väninnan M. Ett glas rött, god mat och lite glass senare så är jag snäppet mindre apatisk och definitivt gladare.

Imorgon är det underbart nog ledigt och hemma med pappa K och goseknos A som är på tapeten (vänligen observera ordvitsen). Då ska det renoveras järnet. Sa jag ledigt? Haha, den var bra. A's rum måste vi få ordning på juh. I vårt rum får han snart inte bo längre som han gastar.

tisdag 4 januari 2011

sockerbitar


Bild från Broarne

Finaste Becca läser inte bara min blogg (eller så är hon synsk), hon är superdupersöt också! Fick en fin sockerskål i inflyttningspresent, som pryder fönsterbrädan i köket. Pip Studio, sött som en sockervadd. Pappa K mumlade något om min faiblesse för det romantiska, men jag låtsades inget höra.

Thanks honeybun!

Lystring gott folk! Idag föddes en supertjusig liten snubbe i Stockholm. Grattis A och J till er fina son! En lekkamrat till A är ju strålande bra. Oh boy vad skoj med bebisar!

måndag 3 januari 2011

första dagen

Dagen i siffror

1 alldeles eget kontorsrum - med krukväxt, telefon och dator
2 koppar myndighetskaffe
30 (?) personer jag skakat hand med (utan att sprita händerna, snacka om dårskap)
7 tjocka rosa mappar med arbete som ropar mitt namn
0 mappar avklarade
0 koll på det mesta
2 fina killar som klarade dagen hemma galant

Imorse förklarade jag sakta för lillplupp att mamma är pappa nu, och pappa är mamma. Solklart.








söndag 2 januari 2011

home sweet snow


Hemma i Härnta och snö upp till stjärten. Vi funderade på att bara köpa ett nytt hus, för det var så mycket att skotta så vi inte kunde köra in på uppfarten ens. Men sen kom vi på att det var söndag och mäklarna har stängt.

Även om vårkatalogerna börjar dimpa ner (dock inte i vår brevlåda som brevis vägrat att stoppa post i pga den meterhöga snövallen framför), så känns våren låååångt bort. Minst ljusår.

Imorgon börjar mamma M på el nuevo trabajo. Skjortan och de svarta seriösa brallorna är framgrävda ur garderoben och hänger redo; och blöjor, extrabrallor i storlek 80 och diverse plastleksaker är bortplockade ur handväskan. Vill inte gärna att en neongrön låtsasmobil börjar plinga för fulla muggar första dagen. Pirrigt!

(Pappa K låter bestämt hälsa att han inte över sin döda kropp kommer att ta över bloggandet, trots att man kan tycka att han borde dra sitt strå... Jag har iallafall bett honom att ta ett foto på en sockerskål som jag vill visa upp, i dagsljus, får se imorgon om han hörsammat kravet).

lördag 1 januari 2011

2011




Igår var en finfin dag. Först fick vi äntligen gosa med lilla tjejkusinen J - det senaste tillskottet i barnaskaran. Hon var alldeles bedårande och alldeles knasigt liten. Det är galet vad små de är när di kommer! Knappt så att de finns ens.

Idag är vi sega råttor efter en trevlig middag med goa vänner, fast det är inte vännerna som tröttat ut oss förstås! Evigheters evigheter tog det att ta sig hem i Stockholmsnatten och nyårskaoset igår, men till slut landade vi sängen.

Lillen visar ingen nåd, det är fullt ös i ottan, trots att man gärna skulle ta sig en redig sovmorgon. Icke Nicke, upp och leka. Oki doki... Imorgon går Focusen norrut igen.