tisdag 31 augusti 2010

söt som sockervadd


Så söt att jag svimmar. Mamma sin lille son.


pip

www.inreda.com

Jag har varit inte så lite skeptisk till att flytta igen. Vi har ju precis packat upp våra saker här i denna tjusiga lägenhet. Men nu har tanken på hus slagit rot. Ett hus, med en tomt att sitta och sola på, en grill och en gunga till bebis A. Det vore något det. Ett hus med dessa tapeter som fond i sovrummet.

Jag tror att bara Stockholmare kan förstå hur overkligt och avlägset det känns med ett hus. Men här i obygden är ju priserna lite lägre, hahaha, lite lägre! Hahaha osv. En villa kostar betydligt mindre än den sketna tvåa vi sålde i höghusgettot. Men några snygga och stylade villor snackar vi inte om, det är våtrumstapeter och heltäckningsmattor. Som en läskig stilmardröm från 70-talet. Men vaddå - ett hus! Vi, i ett hus!

Som sagt, slagit rot.

måndag 30 augusti 2010

a house of our own


Huset var ingen höjdare, hur gammalt det än må vara. Det hade bott en 96-årig dam där, som inte gjort något de senare 50 åren. Huset hade en märklig planlösning, pyttesmå toaletter, minimal tomt och var i mäklarjargong - en riktigt bra renoveringchans! Det enda fina var det gamla taket och kakelugnen. Men det var kul att se! Inte varje dag man strosar runt i ett 1700-talshus, eller jo det är det, för vi råkar bo i ett nu.

Men ingen fara på taket för er oroliga, vi ska på visning imorgon igen.

Jag har bakat glutenfria chokladbollar till helgens besök. Hur jag nu ska hålla mig borta från frysen i en vecka vette fanken. Äsch då, man kan alltid baka nya.

inte vardag riktigt än

Även om det känns så när morgonen inleds med tvättstuga och regnet öser ner.

Idag ska vi titta på ett hus tvärs över gatan. Det är ett lite för orealistiskt köp för oss, men häftigt. Huset är byggt i början 1700-talet! Jag vill mest gå för att se den annorlunda kåken, och för att officiellt deklarera vår husjakt inledd. Många visningar blir det nog i höst.

söndag 29 augusti 2010

nya höstskor


www.nilsonshoes.com

Jag har kärat ner mig i ett par pjucks. De fanns inte kvar i min storlek i Sundsvall, och nu har jag beställt dem på nätet. Hoppas de passar! Så svårt att hitta fina, bekväma skor som passar till det mesta, tycker jag. Det är lönlöst att köpa skor med hög klack. Jag känner mig som en överklädd giraff i högklackat. Det känns inte som jag helt enkelt, jobbigt att man bara kan gå korta sträckor också, vill kunna gå kilometervis helt spontant. Himla tjusigt på andra däremot!

en helt ny sorts vecka

Pappa K börjar sitt nya jobb på onsdag, och lille A och jag måste börja underhålla oss själv på dagarna igen. Fast i en helt ny stad! Men vi kör en light-version denna vecka, till helgen kommer bebis A's moster, hennes fästis M, kusin T, farmor, farfar och hunden Beda. Skoj så det föreslår!

fredag 27 augusti 2010

ett busfrö


Jomenvisst, ni gissade rätt, det är mamma M som har valt film. Man får välja varannan gång. Hämnden är ljuv, tänker säkert pappa K inombords och tänker hyra en läskig actionfilm, med massor av explosioner och blod, men lite handling, nästa gång. Men det får han. Varannan gång, utan gnäll ska det vara.

Bebis väger 9,3 kilogram och mäter en sisådär 70 centimeter i strumplästen. Allt gick bra på BVC. Förutom att bebis drog i sköterskans papper, handväska, käkade på måttbandet och försökte välta ut papperskorgen, bland annat. A ligger på en normal kurva nu, både vikt- och längdkurvan har planat ut.

Vi kilade förbi Öppnis också så A fick leka av sig lite. Han blev ordentligt luggad i håret av en liten tjej, och grät i högan sky. Men vad gjorde väl det, han gillade haket. Det blir fler besök där, redan nästa vecka tror jag minsann. En blir ju tokig i bollen av att bara hasa runt hemma.

I helgen händer det stora grejer i Härnösand - det är marknad! Vi har redan köpt färska munkar från ett stånd. Fredagkvällen bjuder på film och ostkrokar. Det blir inte mer action än så i lilla Härnta!

torsdag 26 augusti 2010

ny bilbarnsstol



Dyra saker såna där gigantiska bilfåtöljer! Pluppen låter hälsa att han, med passion, starkt ogillar sin nya stol.

kompis det går bra nu

Köparna har betalat in handpenning för lägenheten och tillträdet sker nästa vecka. Helt otroligt fenomenalt bra. Vi är glada laxar. Tur att den såldes så raskt!

Annars då? Jag tror vi har en heffaklump som bor ovanför oss, klamp klamp låter damen dygnet runt. Sen har jag fått Icas fläskkotlett-låt på hjärnan. Irri.


mångsysslaren



Det enda gymet i Härnta håller på att renoveras. Så en försöker träna hemma, rätt så förgäves.

Och en försöker sortera sina underbyxor och bysthållare, rätt så förgäves.

Men vad gör väl det, när man har världens sötaste hjälpreda. Imorgon ska vi på 8-månaderskontroll. Ska bli så spännande att se hur lång killen är, och vad han väger! Det känns som att han har blivit en stor kille under sommaren.

tisdag 24 augusti 2010

bättre fik i fjollträsk


Jag tror att vi har två fik här i Härnösand. Det ena är Wayne´s, ett standardcafé med standardutbud. Inte speciellt upphetsande. Det andra är Torgcaféet som ligger i köpcentrumet Prisma (där de flesta butikerna har bommat igen). Där serveras kaffe, icke-hembakta fikabröd och varmkorv med bröd.

Wayne's får det bli.

trollmor och den där vimsiga spindeln

En snabb nattning av lillen är 3 x Trollmor i famnen (pappa K kör Imse Vimse Spindel och går runt, latmamma sitter i fåtöljen). En lång nattning är 7 x Trollmor. Ibland får man sjunga ända upp till 10 gånger.

Oftast tycker bebis att hela nattningen är onödig och aptråkig, han är mycket hellre vaken. Så han spänner sig bakåt som en pilbåge (vi kallar denna akrobatiska övning för bananen) och ropar något ilsket. Men med en napp så går det så småningom att stänga sina små blå, om man kan sakta och tyst som en indian tassa till spjälsängen och lägga ner plupp försiktigt som attan.

Och sen händer det ibland att han vaknar omedelbums och gastar argt att han inte är ett dugg trött, till mor och fars förtret. Och så börjar man om. Eller försöker igen senare. En stor del av dygnet går åt till denna syssla.

åtta månader



Men mamma, jag vill ju också knappa på datorn.





måndag 23 augusti 2010

sicket flyt


En fin kvällspromenad med mina boyz. Vi kramar ut det sista ur sommaren.


Och lägenheten i Stockholm tycks vara såld, innan visning till och med!

cut the crap

Frisyren blev helt ok, inga drastiska förändringar. Frisören var också ok. Tyckte det var lite komiskt att hon pendlade till Härnta från Sundsvall, för här skulle hon aldrig bo, det är helt dött och händer ingenting här. Haha, jahapp, lajbans ställe vi har hittat.

Jag lyckades rota fram ett gammalt studentkort och fick rabatt på klippningen, ah det ni, det är lycka för en snåljåp. Men det går ut nu i september, så jag får väl ta och skaffa mig ett jobb då. Eller nåt.


söndag 22 augusti 2010

lusy


Från Ikea såklarre

Jag misstänker att lillens framtänder/en prutt som satt sig på tvären har hållit lilla familjen vrålvaken hela natten.

Idag ska jag till frissan. Salong Attityd. Det kan gå hursomhelst.

lillens rum


Nya gardiner och en matta fick bebis till sitt rum, och en jeansskjorta så han kan blir coolast på Öppnis. Vi fick upp ett par tavlor också, så nu ser det riktigt mysigt och hemtrevligt ut i barnrummet.

Pluppen är helt besatt av elektronik; eluttag, sladdar, fjärrkontroller, datorer, gamla videoapparater m.m. Han drar ur sladden till väckarklockan, byter tv-kanal och stänger av mammas laptop. Och fort går det! Mamma tänker ibland tillbaka på tiden innan han var så rörlig och mest bara låg på en filt och glodde;) Mycket mer action och skojigheter nu, full fart hela dagarna och lillen är tokglad av alla äventyr.




lördag 21 augusti 2010

kaffe och bulle


Ingen pelargon eller joggingrunda i sikte. Jag känner mig lite under vädret, och lillen sov uruselt inatt. De två tidigare nätterna har han sovit hyfsat i sitt rum. Hans rum ser ganska tomt och spartanskt ut, måste fixa lite hemtrevlo och glatt med tavlor i veckan. Fondväggen i rummet är mörkbrun. Aptrist och tokmörkt för ett barnrum.

En hutlös mängd kanelbullar har jag hunnit bakat iallafall. Hela frysen full! Om man nu skulle råka få fikabesök en vacker dag går det ju inte för sig att bjuda på bebisens torra rån.

Igår gick vi en lång promenad runt stan. Öppettiderna i butikerna är lite annorlunda mot vad man är van vid, lör 10-15 och sön stängt! Ja, stängt. Välkommen till förr i världen liksom.

Nu måste familjen tupplura om det ska bli något gjort idag.


fredag 20 augusti 2010

svindlande fynd


Höga Kusten-bron. Nästan lite otäckt hög, men utsikten var mäktig. En trevlig liten bilutflykt åkte vi på när pluppen somnade i bilen idag. En passar ju på.


Dessa tre gröna sköna ting fyndade jag på Åhléns till lillpluppen, till 70% rabatt på reapriset. Ett par brallor, ett mjukisdjur och ett flygplan i trä - för under 50-lappen, för alla tre! Galet billigt, perfekt för en snål fyndletare som mig:)

en kartong kvar att packa upp


Vår gata.


Gemensam uteplats, bebis A och pappa K. Sötfisar!


En kakelugn till, jomenvisst. Men inte heller denna får vi använda. De är fina att titta på iallafall.



Vi har fortsatt att packa upp och hiva upp saker med en rasande fart, och nu börjar det äntligen likna ett hem. Bebis A blev helt tokglad när golven var rensade och moppade och han fick inspektera det nya plejset. Han tjöt av glädje och kröp snabbt som en vessla omkring och pillade glatt på allt.

Vi har även hunnit med en promenad på stan idag, jag gjorde några superduperfynd som jag ska visa senare.

Det ska bli så skönt med en lugn helg, ikväll ska vi kolla på tv-serier. Och i helgen ska vi ut och jogga, baka bullar och köpa oss en pelargon. Ha en tiptop helg!

torsdag 19 augusti 2010

framtänder - check!

Jag har glömt att berätta det senaste i bebistillvaron. Pluppen har fått två tänder i överkäken, och han hade tidigare två i nederkäken, så nu har han totalt fyra vassa gaddar.

lokalbefolkningen säger Härnta


Nu är vi här! Efter att ha burit och kånkat på lådor, åkt skytteltrafik mellan Stockholm och Härnösand, packat upp lådor, fixat och donat så sitter jag äntligen här med datorn i knät, tv:n på och glasskålen i handen. Surrealistiskt att tänka sig att detta är vårt hem, och vår nya hemstad, har inte riktigt greppat konceptet.

Lägenheten är underbar! Jag ska visa fler bilder snart. Hela området är så pittoreskt, fint och lugnt. Det är så tyst här att när någon går förbi vårt sovrumsfönster så hör man gruset knarra. Vi njuter av att lägenheten är stor, lillplupp har ett eget rum som han ska inviga inatt (orolig och nojjig mamma, som vanligt!).

Jävlar i min låda vad det mycket att fixa med när man flyttar! Detta vill jag inte göra om på ett tag. Det blir inte lättare när man har en liten sötgurka som vill vara med och hjälpa till hela tiden, men mest ramlar och slår sig eller hittar något otäckt att tugga på, typ en skruvmejsel.

Nu väntar vi på att vår gamla lägenhet ska läggas ut för visning, och att folk klättrar över varandra för att bjuda högst och kamma hem den. Fin blev den, efter flyttstädet vi lejde bort och vår egenhändiga styling. Håller tummar och stortår för en bra slant.

tisdag 10 augusti 2010

hörrni gott folk

Vi är mitt i flytten nu, och det finns inte mycket kul att skriva om för tillfället, så jag ber att få återkomma nästa vecka.

För det är ju faktiskt då lilla familjen goes Norrland, och Härnösands fränaste bloggerska med familj installerar sig i ny lägenhet och nytt liv. Det ni!

Fridens liljor!


söndag 8 augusti 2010

kalas

Hela nio stycken Iittala- muggar av det slag jag önskat mig fick jag idag. Nu kan jag bjuda många på fika:)

födelsedagskvinnan


Jomenvisst, denna dam fyller 27 somrar idag och har käkat godaste födelsedagsfrullen med mina killar.


Finaste prellen från maken, en Iittala-skål från favvoserien. Stenkoll han han, karln min.

♥ Tackar och bockar för alla gratulationer. Så fina människor runtomkring oss, lycka! Hoppas ni får en toppendag


lördag 7 augusti 2010

papapapa coconut


Mmm, det luktar kokosnöt i hela lägenheten. Pappa K har tjackat nytt hårjox och man blir riktigt fikasugen. Tur att han går till jobbet.

Här kommer en byxbild igen haha. Vi gör inte så mycket intressant just nu kan tilläggas. Tightsen ovan beställde jag för ett tag sen till baby A, från Minirodini-rean. De är såå fina, men helt abnormalt smala, långa och ostretchiga! Gjorda för bebisar med tandpetarben. Nog för att A är snygg, men han är ingen size 0. Blöjrumpan ska ju få plats för bövelen. Besvikelse.




fredag 6 augusti 2010

one lucky baby



(Bild från Polarn o Pyret)

Nu har vi införskaffat fåtöljen som jag drömt om! Det står i en kartong i hallen och väntar på att joina soffgruppen, men det kommer att dröja innan jag får vila min stjärt mot den, då den är en del av homestylingen och därmed inte åker med i flyttlasset. Förresten, Ikea-fika rockar, 5 spänn för kaffe och bulle.

A hade en superdag hos farmor och farfar, som vanligt. Det finns så mycket plats att ströva på i deras stora hus, och en hund att dra i svansen. Och inte nog med det - han fick en fin hejdå-present av farmor, ett par brallor och en tröja. Han kommer att vara urtjusig på Öppna Förskolan i Härnösand.

Undrar just vem som ska passa A, om det behövs, när vi är i Norrland? Det får väl bli vi då.

soool!

Men vi låtsas som att det regnar och åker till Ikea för fyrtioelfte gången denna sommar. Plupp får glatt chilla hos farmor och hjälpa henne att plocka vinbär. Mycket roligare för småpluppar.

1 1/2 vecka kvar i storstan, sen går flyttlasset och 'Operation Homestyling' ska också vara klart innan vi åker. Och K jobbar i stort sett alla dagar. Ay Caramba!

Kram på er!


torsdag 5 augusti 2010

enough is enough

Efter två veckor av illröda ögon och gnäll går jag alltså ner till Apoteket (eller vad det heter nuförtiden? Droghandeln?) och konsulterar personalen och får med mig ögondroppar mot torra grusiga ögon. Två veckor tog det bara. Förhoppningsvis kan jag sluta gnälla nu och gå vidare i livet. Men vad jag ska då prata om? Vädret kanske.


lilla salivmaskinen


Jag hjälper gärna till säger lillen. Han äter på flyttkartongerna, ända tills pappen upplöses till en smet och det blir ett hål i kartongen.

Tre saker inte riktigt förstod syftet med före bebis ankomst:

1. Rån/Majskrokar - rätt smaklösa, men täpper till en sur trut på sekunder och kan möjliggöra en lugn stund vid middagsbordet.

2. Tvättservetter - bra till allt från poop i baken till majskrokssmet i ögonbrynen. Håller bebis någorlunda ren, trots att han jagar dammråttor bakom möbler och käkar på skitiga gympadojjor i hallen, så fort mamma tittar bort. Wipe wipe.

3. Badankor (jag menar, hur kul kan de vara undrar en vuxen?) Svar: Jättekul! De är ypperligt sällskap i badet, roliga och smasko tycker lillplupp.

onsdag 4 augusti 2010

sov nu lilla videung

mamma och pappa vill ha lite kvalitetstid tillsammans - med tv:n! Vi ska kolla på Mad Men och True Blood, oh boy vilken kväll!

oumbärliga vänner

Jag hade en supertrevlo middag ute med brudarna igår. Vi åt italienskt på Vapiano, och gick till och med över till Spymlan för ett glas vin. Oh la la.

Det var så skönt att komma hemifrån en stund och umgås med vänner och få en uppdatering om allas spännande göromål och prata av sig lite. Det var inte igår! Eller jo, nu var det ju igår, men innan dess var det evigheter sen jag var out and about. Sen efter att man har varit ute på lokal är det skönt att komma hem till fin man och sovande söt bebis.


måndag 2 augusti 2010

fly butterfly





Obs, jag vill bara poängtera att systerson inte klappade just dessa pirayor, utan vänligare fiskar i en annan bassäng. Eller de verkade iaf vänligare då bassängen saknade varningsskylt.



Regnet öste ner idag och A och jag klättrade på väggarna, en av oss bokstavligen. Som tur var fick vi lajbans sällskap i form av en systerson och en syster. Vi åkte (det regnade!) till Fjärilshuset, där systerson klappade (?) fiskar och A rev sönder växter som kom inom räckhåll. Sedan åt vi en exklusiv och nyttig middag på Max.

Imorgon då händer det grejer, stoppa pressarna, hot mama ska ut och äta avskedsmiddag (sista måltiden kan vi kalla den) med några kära väninnor och sannolikheten att jag tar mig ett glas vin är i runda slängar en sisådär 100 %.

söndag 1 augusti 2010

måndag hela dagen


Tyg med gröna pippifåglar som ska bli ett påslakan till A, med farmors hjälp. Ikea såklart. Jag tog en bild på mitt högeröga som jag skulle lägga upp, men det såg riktigt nästy och otrevligt ut (närbilder på ögon är rätt urkiga annars också), så det besparar jag er, varsågoda.

Kan röda ögon vara nästa fäshion-grej? För i sådant fall är jag hippast av alla. Why, but why är mina ögonvitor inte vita längre?


nope

Vi kan inte uppbåda orken. Rött plastgolv kvarstår.

att orka eller inte


Kaoset i egen hög person

Min far tjatar om att vi måste lägga in klinkers i badrummet innan vi flyttar. Han fixar det billigt, så egentligen borde vi väl kanske nappa. Men vi har nog med saker att göra. Jag misstänker att potentiella köpare inte kommer att bli imponerade av den röda plastmattan... Huva, vilket projekt, två dagar utan badrum, mitt i allt flyttkaos.

Orkar vi? Är det värt?

Förresten, bebis-update: A kan krypa enligt mallen nu, på knäna. Och han äter som en häst.