lördag 31 juli 2010

ändan ur vagnen

Idag har jag sysslat med helt menlöst pappersarbete som t.ex att säga upp mig skriftligen från mitt butiksjobb, ansöka om svenskt medborgarskap och begära ut min examen. Lite småtjafs bara.

den oerhörda mattheten

Denna fåtölj - Stockholm - från Ikea skulle vara ofantligt tjusig på en lägenhetsvisning, och sen hemma hos moi i H-sand...

Det finns inget som gör en så totalt helslut i kropp och själ som en runda på Ikea. Man känner bara tomhet och pankhet efteråt. Man lägger några enstaka fynd i den där sabla gula kassen; lite doftljus, en handduk, ny badrumsmatta för några tior, och på något vänster vis hamnar notan på åtskilliga hundralappar fler än tänkt. Men vad gör väl det. Ikea rockar.

Vi köpte några småsaker för att styla vår lägenhet inför fotograferingen och visningen. Det kom hit en virrig inredningsdam för ett par veckor sedan, som ville ställa in fejkmöbler (alltså riktiga möbler, bara inte våra) i ett par veckor för just dessa tillfällen. Blygsamma 18 000 pix (!) skulle hon ha för det kalaset. Mucho dinero tänkte lilla-familjen-goes-Norrland-familjen. Så istället vi tänker att vi lämnar några få möbler (som vi hämtar sen), köper några till och inreder lite tjuslo efter egen förmåga, och får ju då behålla möblerna vi köper. Vi ska låna sängar av svärmor och svärfar ett par veckor, så även sovrummet ser inrett och bebott ut.



voff voff


På lillens namnsdag fick han en hund av moster, mosters man och storkusse. Supertjusig, och A gillade speciellt snöret som var både smaskigt och jättespännande! Jag älskar klassiska Brio-träleksaker i fina färger.

fredag 30 juli 2010

kommentarer

Jag har förstått av min syster att det inte har gått att kommentera inlägg. Det borde funka nu, jag tror mig ha hittat rätt knapp. Det vore ju kul med en kommentar, eller två!

fotografiska





Fotografiska var toppen, ett ljust och modernt museum med vacker utsikt över vattnet, och gott fika;) Bäst tyckte jag om Vee Speers bilder på utklädda barn. Jag köpte en poster på en flicka i rosa klänning, som blåser en stor såpbubbla http://fotografiska.eu/Museet/Utstaellningar/The-Birthday-Party. Lennart Nilssons klassiska och välkända fosterbilder var fascinerande. Annie Leibovitz utställning var stor och brokig. Mycket imponerande, men den var väldigt spretig. Bilder på kändisar, hennes familj, krigsbilder, naturbilder och mycket mer i en enda salig röra.

Åk dit, om ni inte redan har varit där!

skojig lampa


Ikea

Färgglad lampa till lillens rum i mörka och kalla Norrland.

torsdag 29 juli 2010

welcome to my messy wardrobe


Sasha Shirt, Gina Tricot, 199 pix.

Jag har suktat efter en tjusig storskjorta, helst i ljusrosa. Jag fann en perfa på Gina Tricot, och tyckte om den beige-färgade (warm taupe heter den tydligen). Men, det var inte min färg. K sa att det såg ut som jag tagit på mig ett stort plåster. Det blev en svart.

mamma och pappa

Idag var vi på Classe (Clas Ohlson) och köpte Kiddiproof, ett säkerhetskit för hemmet med lite smått och gott, bland annat pluggar för eluttag och krokar så lådor och skåp inte kan öppnas av pluttar. A är ofantligt intresserad av att pilla i eluttag med sina blöta små labbar.

Bebisen utvecklas i en rasande takt. När man säger pappa till A svarar han: baba! Och när han är ledsen eller vill bli upplockad från golvet grinar han illa och säger: mamamamama!

Detta tolkar vi självfallet som att han kan säga mamma och pappa. Helt uppenbart ju!

onsdag 28 juli 2010

dagens insikt

Nu är det nog dags att skära ned på kakor, bullar och glass. Det är inte längre någon plutt som norpar 500 extra kalorier om dagen från mig.

Jahapp, då var bull-eran över, för denna gång. Men sanna mina ord, sötebrödsdagarna skall komma åter! Muhahaha.

det händer grejer


The little hooligan.

1. Jag har slutat amma pöjken. Det är enormt och överväldigande. Lite vemodigt, men ändå bra för oss båda, vill jag tro.

2. Lillplupp kan ställa sig upp! Han försöker resa sig mot allt. Men han har dessvärre ingen balans, och ramlar och slår sig halvt fördärvad på kuppen. Vi ska sänka ner hans säng, så han inte kastar sig över till vår säng mitt i natten. Tänk så mycket bus man kan hitta på nu, det har öppnat en helt ny värld för A när han kan krypa och stå upp. Jag får god lust sätta på honom en hjälm.

tisdag 27 juli 2010

stockholm


Jag går sällan på stan nuförtiden. Men idag gick A och jag en sväng med syster+man+bebis. Trevligt, men jag har blivit för bekväm och föredrar själlösa köpcentra nuförtiden, framför en runda på stan. I vart fall om man har familjen med.

Stockholm är verkligen en fin stad med allt man kan önska sig. Man kommer sig oftast inte för att njuta av allt som finns, speciellt med en liten knodd. Men det finns en grej jag verkligen vill hinna kika på innan flytten - Fotografiska.




måndag 26 juli 2010

love hurts

Lillen har lagt sig till med en smärtsam nattningsprocedur. Han somnar efter en lång kamp, det är inget nytt, men efter att ha legat i famnen och petat hårt i nattarens näsa, ögon, mun, klöst lite, slitit i håret och allmänt pillat argt och metodiskt under tiden nattaren har sjungit Trollmors Vaggvisa sjutton gånger och försökt överleva misshandeln.

Vilken lycka när man går segrande ur kampen, och han sussar sött i sin säng. Som precis just nu, ahh (lättnadens suck var det där).

Igår välte bebis sin badbalja på vardagsrumsgolvet och orsakade en lätt översvämning. Jag hade aldrig trott att han var så stark att han kunde tippa en balja vatten, så jag hade lämnat den där efter hans bad. Tji fick jag. Vår matta är fortfarande blöt.

Nu ska vi snart på fika hos A's kära bebisvän G, söt som gröt är hon! Och lika vild och tuff som A.

lördag 24 juli 2010

♥fina killar♥


Vi är hemkomna från mys i Knivsta. A's kusin T komponerar egna rocklåtar som han sjunger för lillkussen, en dänga heter 'Face me Black'. Den går såhär, jag tror det är någon form av rockballad:

Face me black, down in the head (had? hat?).

Om och om igen. A älskar det! Vilka gullepluttar! Vi har tur som har så fina ungar i familjen, och fler på G. Underbart.

fredag 23 juli 2010

idag är ingen vanlig dag

för idag är lillebrors 18-årsdag! Hurra etc. Jag kan inte tänka mig att han läser denna blogg, men om han mot förmodan gör det - Grattis bro! Annars så åker vi och gratulerar honom irl snart med paket, så fort lillen vaknar. Och ikväll ska brorsan ut med K och sina två andra svågrar och göra stan osäker.

A vägrade sova igår kväll, och så även imorse när han skulle ta sin förmiddagstuppis. Jag kvävde ett par psykbryt och kämpade på, och nu sover han. Nu när vi ska ta tåget till kalaset. Men vi får bli sena, hellre en glad bebis än att komma i tid. Mammatips: Väck inte den björn som sover.

Dagens tummen-ner: Mina ögon är illröda och svider som attan (knappt så jag kan stirra på dataskärmen, men måste man blogga om strunt så måste man).

Dagens tummen-upp: K är ledig i helgen!

torsdag 22 juli 2010

charmtrollet


Har varit ute på stan med sociala bebisen för att köpa födelsedagsprelle till brorsan. Bebis flörtar med alla, från gamla barn till stinkiga gubbar med snorigt skägg. Vi har nog samtalat med en sisådär 15 främlingar idag. Man får höra många främmande tanter berätta om sina barn och barnbarn. En gubbe på Willys berättade att han varit ensamstående pappa i 12 år till sin son, och att han nu har tre barnbarn. Sen rekommenderade han lagsport som ett sätt att lära barnet kamratanda samt för att hålla honom ur trubbel som tonåring. Det lät klokt. Sen blev A klappad på kinderna av två små rosa tjejer runt 3-4års åldern. Social magnet!


Alla man möter säger två saker: - 1.Ta vara på bebistiden, snart är han vuxen! 2. Vilket hår han har!

aldrig mer en lugn stund

Tidigare stod A mest och vaggade på alla fyra, men nu har han i lite över en veckas tid finslipat sin krypteknik, och det går undan må ni tro! Själva stilen kan liknas vid fjärilssim, på land. Fortast går det om man placerar K's klocka framför honom som lockbete. A kryper nu obehindrat runt i rummet, river ner saker, tömmer ut sin leksakslåda, äter gärna på mobilladdare och andra sladdar. Om man tittar bort en halv minut så är han halvvägs ut på balkongen eller gnager på en laptop på golvet.

onsdag 21 juli 2010

you know that I love you boy, hot like Mexico



En fin present! A tackar och bockar.
Jag får väl dreggla baljan full, tänkte bebis. Pappa K och farbror O bar ner honom till sjön så han fick åka baljbåt, som Moses i vassen. Kul lek!
Bebis höstoutfit från Zara

Fullt upp har vi haft det idag. Först skulle det införskaffas nya kläder till K på Forum Nacka så han ska se proffsig och snoffsig ut på nya jobbet. Man kan lura vem som helst att man är sjukt kunnig och kompetent bara man tar på sig en kostym. Så vi tittade på skjortor (blårutiga, blårandiga, bara blå osv) och kostymbyxor på tvären och längden. En skjorta och två par brallor blev det till min tjusige och kompetente man.

Bebis däremot skippar kontorslooken i höst kör på en mer soft stil än pappa K, han tänker: casual söndag, chilla på café och bläddra i en tidning, strosa bland höstlöven och kolla på tv i soffan iförd mysbrallor.

Efter shopping åkte vi till våra polers S och O. Där bjöds vi på en strålande grillad burgarlunch och hemmagjord paj till efterrätt. Vi gick ner till stranden också och tog oss ett dopp i sjön (utan att vänta en timme efter maten! Men vi överlevde och ingen fick kramp och sjönk det minsta lilla). I sjön fastnade jag halvvägs upp på en badbrygga, på grund av klenhet i armarna, och underhöll alla med att se ut som en strandad val. Bebis satt i sin balja utan vatten, för att inte få en sandöverdos, och lekte glatt. Han fick en fin present av våra vänner! En resväska att packa kuliga saker i. Typ majskrokar.

tisdag 20 juli 2010

tack för maten den var god, hoppas den inte var hemmagjord!


Idag får vi supersött besök att en flickbebis, lilla I och hennes fina mamma S. Självklart har A och jag köpt en liten present. Schh, säg inget till dem, men det är en rosa kofta med prickar på. Det är lajbans att köpa tösakläder som omväxling.

Kanske inte ser så aptitligt ut nej...

Idag har jag slagit på stort och lagat egen barnmat, spaghetti och köttfärssås. A tyckte det smakade äcklo-päcklo och spottade ut allt grundligt och utan tillstymmelse till tacksamhet över den extrafina gourmetlunchen. Innovativa, och lite besvikna, mamman fick blanda 50/50 hemmagjort med burkmat och vips var det uppätet.

måndag 19 juli 2010

nöden har ingen lag



Man får ju ingen mat på det här stället, sade hungriga bebisen, och åt upp en gammal strumpa.

rekord i tupplureri

Bebis somnade efter morgongröt kl.09.00. Nu är klockan 11.21, och han sover fortfarande! Ni som försökt få denna unge att sova vet vilket mirakel detta är. Halleluja ropar jag tyst här i fåtöljen! Jag har hunnit tvätta, hänga tvätt, köra diskmaskin, läsa bok, läsa tidning, packa en flyttkartong, damma av, tömma blöjhink, kolla Facebook tre gånger, läsa en blogg eller två, sminka mig, skriva två inlägg på denna blogg, prata två prat i telefon och dricka mig en kopp kaffe och en youghurt. Det ni!

allt vi äger i bruna papplådor



Flyttlådor är hatkärlek. Å ena sidan är det storstäd. Man rensar ur det som inte får följa med. Jag har inga problem med att slänga saker och göra mig kvitt gammalt skräp. Å andra sidan är det lite ångestladdat. Man stoppar ner saker som man knappt visste att man ägde, knappt visste var man hade och saker som med all säkerhet kommer att bo kvar den kartongen, i ett förråd, för att glömmas bort ännu mer.

söndag 18 juli 2010

18003+lilla familjen=18006

Jag har reflekterat lite över hur stor vår nya hemstad är. Jag är tämligen obevandrad vad gäller små orter. För många år sedan bodde jag i en liten stad - Skellefteå [Schelléfte]. Där bor det en sisådär 32425 personer ser jag efter närmare efterforskningar. Det är alltså en stor stad i jämförelse! Andra större städer än vår är bland andra Piteå, Märsta och Sandviken.

Yttepyttelitet med andra ord. Intressant.


fredag 16 juli 2010

någon sket i den blå baljan

Baby A och jag har tillbringat dagen hemma igen. Varmt som attan. Vi har smält ihop till en pöl på golvet och måste moppas upp när pappa K kommer hem från jobbet. Baby A tog förvisso ett kort bad i sin balja, för att svalka av sig lite. Men för andra dagen i rad så passade han på att poopa i badet också, igår till gästernas stora förtjusning, och därmed avslutades badandet abrupt. Våra kompisar plockade raskt fram kamerorna och fotade korven som flöt omkring.

Apropå ingenting - intresseklubben kan börja anteckna NU - mitt hår har börjat växa tillbaka! Amningen har gjort mig lite smått skallig, främst runt tinningarna. Men nu har dessa ytor täckts av blonda fjun och hoppet om jämn hårväxt på huvudet en vacker dag har väckts. Det lär dock dröja många månader tills det är jämnlångt.

Och dagens fika - trumvirvel - morotskakemuffins! Ok, intresseklubben kan sluta plottra.

torsdag 15 juli 2010

en sommardag i asfaltsghettot


K jobbar denna soliga dag och därav inget solande och badande på schemat. Då får man bjuda hem vänner på glass för att sätta lite sprutt på dagen!

Dagens fika består av glassbåtar, lite old-school sådär. Jag skulle uppskatta att ungefär tjugo procent av min tillvaro består av fikande och diverse kaffedrickande. Självfallet har detta eskalerat i och med föräldraledigheten. I en tid av sockerhets, GI, intervallträning och allmänt hurtbulleri så är denna min fikavurm helt opassande och något jag brukar undvika att prata högt om. Men nu outar jag det - jag fikar något sockerhaltig, nästan varje dag.

Och tränar varannan månad. Njae, det är inte riktigt sant. Jag gillar att träna, och hade ju kommit igång med löpträningen ordentligt denna vår, men den lades på is då det blev lite mycket just nu. Men imorrn, då jäklar är det dags igen!

onsdag 14 juli 2010

här vill jag bo





Det vita huset.

Bed & Breakfast i Östanbäcken. Rekommenderas varmt! K kikar fram lite sådär okrystat och naturligt för att illustrera hur sablarns mysigt det var.



Utanför vårt rum trippade det runt tre tjusiga hönor. De hade liksom fjädrar på sina ben, så det såg ut som de hade fjäderbyxor i 70-talsstil. Mycket snyggare än skrangliga otäcka fågelben!

Vi valde lägenheten i Östanbäcken. Den är inte perfekt, men det fanns så mycket charm och idyll över området att jag nästan svimmade. Här vill jag bo, kände jag på stört. Min fina man som känner mig så väl visste att jag skulle jubla om vi valde denna. Och jag jublar!
Gruset knastrade under skorna. Alla hus var målade i bjärta färger och det såg ut som rena rama Bullerbyn. Där ska jag stå i mitt kök och baka bullar. Förhoppningsvis får vi mycket finfrämmande från huvudstaden.

Det var en mysig resa och det var härligt att få umgås med varandra. Men nästa gång vi åker, då får lillplupp ta och packa sin väska och hänka. Det var fasligt tomt utan honom, och jag ringde svärmor oroligt flera gånger för att kolla läget. Kände mig som en nojjig och galen småbarnsmor. Men det fanns inget att oroa sig över, lille A hade det kanoners hos farmor och farfar. Han klarar sig galant utan mor och far. Nemas problemas sade A. Han har busat och skrattat, badat och gungat. Lite ledsen hade han varit en timme innan läggdags. Men natten gick strålande, och han hade vaknat en gång (1!!!). Hur tusan gick det till? Man undrar ju vad det hemliga trixet är...

Tack för hjälpen svärföräldrar och moster Inger!


vackra vyer och en pyttestad






Nu är vi hemkomna från vår blixtvisit till vår nya hemstad, och vi fick napp! Vi har skrivit kontrakt på en hyreslägenhet, men mer om det sen.

Första intrycket? Vackert med havet, men staden kändes liten. Vi hann med att äta en mysig middag på Hamnkrogen och gå en runda på stan, mellan lägenhetsvisningarna. Fem hela lägenheter, alla treor, hann vi med. Kort summering:

1. Låg centralt, helt ok. Rätt identitetslös. För liten hiss för barnvagn. Litet fult badrum, men i övrigt ljust och luftigt.
2. En alkiskvart. Lite utanför stan. Det första vi såg när vi klev in var en halvfull vodkaflaska (det fanns många fler i lägenheten) och en ölburk på hatthyllan. De luktade apa. Köket var grönt och sunkigt. Det låg madrasser utslängda på golven. Den gick fet-bort. Verkligen.
3. En lägenhet i Östanbäcken, ett område nära stan där husen är gamla och brokiga, olika färger och höjder, med innergårdar. Vi bodde på B&B här. Mycket charm i lägenheten, två gamla kakelugnar och fina fönster. Fräscht nytt badrum - med klinkers (alla andra hade plastmatta och våtrumstapet). Men väggarna var lite trista, slitna tapeter och plastgolv. På andra våningen, utan hiss.
4.En lägenhet blott 10 m från K's jobb. Tråkig. Han som bodde där tyckte att vi inte skulle välja den för det bodde mysko människor i huset. Kändes lite väl nära jobbet. Skumt på något vis att stirra på sin arbetsplats från köksfönstret. Jag skulle känna mig som en stalker om jag kikade ut och såg K.
5.Vettigaste alternativet - två badrum, fina golv, nytapetserat, hiss, walk-in closet (!) och billig hyra. Inget badkar, och mitt i stan.

Vilken valde vi då? Vi valde med hjärtat, och ni ska få se vad jag blev alldeles betuttad i. Något alldeles speciellt.

söndag 11 juli 2010

feeling hot hot hot


Ännu en kokande dag. Vi packade ihop oss själva (i bilen utan AC), köpte ett parasoll och lunch och drog till stranden. K och jag badade tre gånger var, och bebis tog sitt allra första dopp i plurret, för att inte smälta bort, och tyckte att det nog var aningen kallt. Men det tyckte inte jag, utan njöt av fulla muggar. Det finns inget som slår en dag på stranden, tycker mamma. ♥ Bada

På tisdag ska vi ut och resa, i en bil med AC, bara min man och moi. Bebis stannar hos sin farmor och farfar och lever rövare och gullar järnet. Vi ska till Norrland och kika på lägenheter och sova (nota bene: en hel natts sömn!) på Bed & Breakfast. Det blir som en liten mini-semester och vi är mycket exalterade över att få studera vår framtida hemstad och dialekt irl. Spänningen är olidlig, I tell you.








lördag 10 juli 2010

parkhäng i storstan

Bebismode från Oiidesign.se Väldigt passande:)

Idag blir det Vasaparken med goda vänner och italiensk glass. Det kommer nog att behövas, 29 grader idag igen. Stackars K måste jobba. Som vi ser fram emot regelbundna arbetstider med hans nya jobb, lediga helger och kvällarna tillsammans. Och inte att förglömma -betald semester, inte en dag för tidigt!

Denna natt gick lite bättre gudskelov. A vaknade 2 gånger och trilskades, i förrgår var det en sisådär 7 gånger! Lillgurkan behöver lite bättre sömn, för sin egen skull, inte bara för sin mors.

Behöver ni en husa vet ni vem ni ska ringa! Han åker runt som en mopp och rengör golvet noga. Fixa tvätten kan han visst också.

fredag 9 juli 2010

lilla familjen på kalas


Idag var vi på fina systersonens kalas. Han fyllde åtta somrar idag, stora killen!

Finner ni mig stirrandes ut i tomma intet, eller om jag på annat sätt är pratar osammanhängande nonsens eller är knasig i bollen så är det på grund av att 'Operation Sluta-Amma-Nattetid' nu har inletts. Känner mig som en halv människa efter att ha fajtats en natt. Men det blir nog alla tiders snart!

torsdag 8 juli 2010

då bebisar sover passar mammor på

learning the hard way

När man ger sig ut från tryggheten, i form av en ryamatta, så lär man sig fort att livet är hårt. Framförallt är parkett hårt. Aj, säger bebis.

onsdag 7 juli 2010

chuck it in the bin


När bejbin kom köpte jag en sådan där måste-ha fylla-i-vareviga-detalj-om-bebisen-bok (typ vilken dag andra molaren på vänster nedre käke växte fram och annat superintressant). Nyligen började den falla isär i sina beståndsdelar. Sidorna bara rasade ut när jag bläddrade och skrev i den. Jag tycker ilsket att den borde ha varit aningen bättre kvalitet och mer beständig, då bebis kanske vill bläddra i den som vuxen, och den i all skörhet föll sönder innan han fyllt sex månader. Jaja, så är det ibland. K tyckte jag skulle tejpa den. Tejpa?! Killar, suck... Till saken, jag har köpt en ny. Den billigaste som fanns. Nu är jag en bra mamma med stenkoll igen, pjuh!

Den översta boken är alltså den nya. Den undre får betyget 0/5 för 1.den är pajko, och 2.för att halva boken handlade om barnets dop. Baby A är hedning så sidorna ekade tomma och det såg lite deppigt ut.

inget nytt under solen





Hagaparken, yes sir! Min syster, A och jag knatade dit idag åt åt lunch på Fjärilshuset.



tisdag 6 juli 2010

sagoskog


Det är dessa muggar jag ska börja samla på nu när min födelsedag nalkas, är tanken. Satumetsä heter serien, och kommer från Iittala. De rymmer mycket kaffe.

ge mig kaffe intravenöst


Huvaligen så trött jag är. Alltså då menar T-to the-R-to the Ö-to the double-TT. När andra säger att de är trötta för jag lust att bryta ut i ett hysteriskt crazy-lady-skratt och rulla med ögonen, och utbrista -Trött!? Du vet inte vad trött ÄR! Aaahhh!
Men tursamt nog håller jag inne mina känslor kring detta, och nickar förstående. jag har själv varit likadan.

Våra nätter liknar en fars, och jag har inte sovit mer än tre timmar i ett sträck på månader. Det är som att bebis tränar för amnings-VM på nätterna, och blir mycket ilsken om jag stör honom i detta. På dagarna äter han mat och bryr sig inte nämnvärt om varken tuttar eller om han tar en tupplur i sin egna säng. Men så fort det blir natt börjar kampen mot sömnen. Man skulle ju kunna tro att det blir bättre ju äldre bebis blir. Men nej. Inte ett uns. Inte heller hjälper välling eller napp.

Bebis strålar som en sol på dagarna och är en liten guldklimp utan dess like i söthet. Mamman däremot får kleta färg på kinderna, hinka kaffe och käka sockerbaserade matvaror- som fikabröd och glass- för att inte misstas för en levande död. På nätterna kan jag känna en lätt uns av bitterhet och uppgivenhet, men den går över så fort jag klivit upp och kommit igång med dagen.

Tips?

precis min kopp te


Jihaa!



(Rörstrand)

Vem behöver loppisar när man har svärmor och moster I att norpa gammalt porslin, dukar och kristallskålar av? Fick några fina kaffe- och tekoppar och ett drös fat av svärmor häromveckan.

Jag är för övrigt sämst på att fynda på loppisar och second hand. Kan inte se skogen för alla träd, irrar runt och tittar länge, och köper inte en endaste pryl i slutändan. Får för mig att allt ser ut som 100-åriga tant Agdas gamla bohag, fastän jag gillar gamla retroprylar.

Men en pryl fann jag nyligen i en affär med begagnade barnleksaker - den tjusiga träponnyn ovan. Nu har jag fått för mig att jag är rena rama Martin Timell och ska måla den lilla pållen och pimpa den med målarfärg. Min kära väninna R:s tös har en så tjusig vit gunghäst som jag inspirerats av. Men det storslagna pysslet får vänta till en regnig dag i höst. A ska ändå inte ut och galoppera än, då han inte kan sitta stadigt på sin lilla bak ännu.


måndag 5 juli 2010

det är få förunnat

att ha så härliga svärföräldrar. Idag har A och jag haft en toppendag i Täbban. Vi har hängt i trädgården, A badade i sin lilla pool, näckade på en filt, käkade sin nya favvo - jordgubbar, drog hunden Beda i svansen och öronen, försökte tjoffa in en munfull gräs i truten, gungade och en massa annat trevligt och somrigt. Hurra för farmor och farfar!

Allt detta skedde medans mannen i huset slet i sitt anletes svett för att försörja familjen. Putting food on the table, som han skulle ha sagt med en italiensk mafioso-brytning. En klapp på axeln för herrn i huset.

Som sagt - vi njuter av sommaren! Herregud, jag kom precis på att jag inte ätit glass idag. Mot frysen!

söndag 4 juli 2010

vår första sommar tillsammans


Vår fina pojke! Du sprider så mycket glädje.




åh ljuva sommar

Hagaparken fungerar bra som vardagsrum då lägenheten kokar. När termometern inomhus visar 28 grader packar vi middagen och bebis i vagnen och rullar dit illa kvickt, innan vi smälter ihop till en klump.

En vacker dag ska jag banne mig ha trädgård. Och en cykel. Kanske en Filippa K-kostym. Och en Kitchen Aid. Och en bastu. Jag fyller ju snart år. Förstår att trädgård kan bli svårt att hinna med innan dess. Det är ok. Men resten, ge mig!